Turismul Balnear - Covasna

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Turismul Balnear - Covasna.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 59 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Alin Angheluta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

Cuprins
1. Misiunea 2
2. Obiective generale de marketing 3
3. Audit 3
3.1. Audit extern 3
3.1.1. Piata 3
3.1.2. Concurenta 6
3.1.2.1. Concurenta la nivel national 6
3.1.2.2. Concurenta pe piata Germaniei 11
3.1.2.3. Concurenta de produs 12
3.1.3. Analiza PEST 15
3.1.3.1. Analiza PEST pentru Romania 15
3.1.3.2. Analiza PEST pentru Germania 23
3.2. Audit intern 28
3.2.1. Analiza destinatiei 32
3.2.2. Variabile ale mixului de marketing 36
4. Analiza SWOT 38
4.1. Analiza SWOT a produsului “Turism balnear in Romania” 38
4.2. Analiza SWOT pentru destinatie 43
4.3. Analiza SWOT pentru agentia Smart Tour 45
5. Ipoteze 49
6. Obiective de marketing 49
7. Strategii de marketing 50
8. Buget 53
9. Program de marketing 54
Diagrama Gantt 55
10. Controlul 57
Bibliografie 58

Extras din document

Statiunea Covasna si imprejurimile sale reprezinta un produs turistic complex, competitiv pe piata turistica interna si externa. Statiune balneo-climatica recunoscuta pe plan international, Covasna este situata la o altitudinede 564 m, la poalele versantului vestic al Muntilor Bretcului, in partea sudica adepresiunii Targu Secuiesc, la o distanta de 31 km de Sfantul Gheorghe si 60 km de Brasov.

Datorita conditiilor geologice specifice, Covasna este bogata in izvoare de ape minerale variate si emanatii naturale de CO2. In 1882, apa minerala provenita de la izvorul Horgasz este medaliata la Trieste. Cercetarile facute de-a lungul timpului de specialisti si cercetatori, precum si rezultatele curelor balneare au impus definitiv Covasna in randul celor mai importante asezaminte de sanatate. Deci Covasna este o statiune balneoclimaterica cu traditie in tratarea bolilor cardiovasculare cu factori naturali.

Situata la o altitudine de 600 metri, in zona de imbinare a muntilor Carpati, aceasta statiune beneficiaza din plin de bogatia factorilor naturali : apa minerala carbogazoasa, mofetele naturale (emanatii post-vulcanice de bioxid de carbon) precum si de climatul de crutare, bogat in aeroioni negativi, existenti datorita padurilor de brazi din imprejurimi.

Varietatea factorilor naturali de cura, precum si dotarile din baza de tratament ofera posibilitatea tratarii simultane a mai multor afectiuni, ceea ce confera marea complexitate a statiunii.

1. Misiunea agentiei Smart Tours

Misiunea Smart Tours este de a asigura servicii turistice clientilor sai, de a oferi cea mai buna valoare pentru banii cheltuiti, solutii elegante pentru un management efectiv al calatoriilor de afaceri sau pentru orice alt tip de calatorie.

Pentru acest lucru se va avea in vedere urmarirea unui set de valori:

Produsele. Succesul companiei consta in oferirea unor produse de calitate la preturi competitive.

Preocuparea pentru membrii firmei. Angajatii reprezinta cea mai importanta resursa a firmei.

Preocuparea pentru imaginea publica. Preocuparea permanenta pentru impresia formata.

Clientii. Satisfacerea cerintelor clientilor reprezinta principala prioritate si obiectivul intregii activitati.

Agentia de turism Smart Tours isi propune situarea intregii sale oferte la nivelul unui turism mondial competitiv prin oferirea de servicii complete la standarde de calitate internationala, avand ca obiectiv general de marketing, plasarea in varful ierarhiei agentiilor cu capital privat.

2. Obiective generale de marketing

- Principalul obiectiv este satisfacerea necesitatilor, exigentelor si sperantelor clientilor;

- Castigarea increderii clientilor;

- Ridicarea nivelului de notorietate a statiunii Covasna cu ajutorul tur-operatorilor germani cu care firma a incheiat contracte

- Cresterea numarului de turisti prin realizarea de servicii de o calitate superioara si confort ridicat, astfel incat sa se poata castiga fidelitatea si recunostinta turistilor

- Cresterea notorietatii agentiei la nivel national cat si international

- Oferirea unor pachete turistice la un raport calitate pret conform cu dorintele turistilor germani

- Cresterea cifrei de afaceri si a profitului ;

- Imbunatatirea perceptiei strainilor despre Romania, deschiderea acestora catre alte oferte din Romania pentru viitor;

3. Audit de marketing

3.1 Audit extern

3.1.1. Piata

Cele mai mari cheltuieli, au afectat consumului turistic international, tari precum Germania, Regatul Unit, Italia, Franta si Olanda. Studiindu-se indicatorul cheltuieli turistice alocate turismului international pe cap de locuitor, se evidentiaza obiceiurile de consum turistic international la unele natiuni. Astfel, in situatia in care indicatorul respectiv are valori mai mari decit media, ca in cazul: Austriei, Elvetiei, Olandei, Tarile Scandinave si chiar Germania, se poate afirma ca in tarile respective s-a format deja obiceiul de consum turistic international, locuitorii acestor tari preferand in numar mare sa-si petreaca vacantele in afara granitelor nationale. In acelasi timp, indicatorul mentionat poate demonstra si durata mai indelungata a sejurului turistic, ceea ce inseamna ca turistii respectivi isi procura produse turistice forfetare, fie tip sejur, fie tip circuit, dar de durata mai mare. De asemenea, cuantumul cheltuielilor alocate turismului international poate demonstra si nivelul consumurilor pe care le fac anumite categorii de turisti, masura in care acestia sunt cheltuitori, trasatura cu efecte deosebit de benefice pentru tara receptoare. Acest indicator, va evidentia insa mai exact, doar obiceiurile de consum turistic extern a locuitorilor diverselor tari emitatoare. El va pune fara indoiala in lumina, durata

Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Balnear - Covasna.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MARKETING