Turismul în India

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 46 în total
Cuvinte : 15690
Mărime: 106.59KB (arhivat)
Publicat de: Georgiana Negoiță
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: RUSU LIVIA

Cuprins

  1. Introducere 1
  2. I. Prezentarea Generală
  3. 1. Aşezarea Geografică 2
  4. 2. Mediul Natural 5
  5. 3. Mediul Demografic 6
  6. 4. Mediul Istoric 6
  7. 5. Mediul Politic 7
  8. 6. Mediul Cultural 8
  9. 7. Mediul Economic 12
  10. 8. Infrastructura 14
  11. II. Turismul în India
  12. 1. Cererea Turistică 17
  13. 2. Oferta Turistică 18
  14. 2.1. Puncte de atracţie Turistică 18
  15. 2.2. Cazarea în India 21
  16. 2.3. Unităţile de alimentaţie publică 26
  17. III. Specializări în Turism 29
  18. IV. Calcularea şi interpretarea evoluţiei principalilor indicatori
  19. economici şi turistici 31
  20. 1. Indicatorii cererii turistice 31
  21. 2. Indicatorii ofertei turistice 33
  22. 3. Indicatorii relaţiei cerere-ofertă şi ofertă-cerere 33
  23. 4. Indicatorii efectelor economice 34
  24. 5. Indicatorii densitaţii turistice 35
  25. 6. Indicatorii potenţialului turistic a pieţii 35
  26. V. Agenţii de turism
  27. 1.1. Agenţii de turism din India 37
  28. 1.2. Agenţii de turism din exteriorul ţării 40
  29. VI. Ambasade ale Indiei 42
  30. Bibliografie 45

Extras din proiect

Introducere

În această teză de lecenţă se analizează potenţialul turistic al Indiei. Cauzele care mau detrerminat sămi aleg această tema este potenţialul turistic enorm pa care al are India şi care nu este valorificat la maximum din cauza situaţiei instabile din ţară o altă cauza ar fi cultura care este unică în lume si te atrage prin spledoarea ei. Pe lîngă potenţialul turistic această teză mai cuprinde şi analiza mediului natural, economic, cultural, politic, istoric şi democratic.

La mediul natural am analizat: relieful, clima, fidrografia, fauna şi flora.

Mediul natural în India diferă incepînd de la nord munţii Himalaya şi terminînd cu clima tropicala din sudul ţării.

Mediul demografic cuprinde analiza mortalităţii şi natalităţii, area de răspîndire cea mai mare a populaţiei şi numărul total de oameni în India (India ocupă locul doi pe plan mondial după China) tot aici enumerăm cele mai mari oraşe din India.

Din punct de vedere istoric am demonstrat pe baza informaţiilor expuse că India este una dintr-e cele mai vechi civilizaţii.

Pentru mediul politic am expus situaţia politică din prezent, forma de organizare a statului şi marele partide politice. Situaţia politică a Indiei din prezent fiind una instabilă în unele regiuni ca Kaşmir şi Jeamil din cauza rebelilor musulmani aceasta făcînd turizmul din zonă impracticabil.

La compartimentul mediului cultural al Indiei conform studiului efectuat am expus informaţii despre religii din ţară, care cuprinde mai multe ramuri ca: budismul, hinduismul, islamul, şi sikhismul care sau lăsat amprenta adînc în istoria ţării, tot aici am analizat şi cinematografia Indiană cu marele său centru Bollywood, literatura, dansul, muzica, sportul şi bucataria Indiană.

La mediul economic am analizat ramurile economice de bază (agricultura şi industria) şi impactul economic al Indiei pe plan internaţional.

Infrastructura din India am expuso pe baza urmatorilor indicii: transport (maritim, aerian şi terestru) telecomunicaţiile, reţeaua hotelieră (caracterizînd cel mai mare lanţ hotelier din India Taj Hotels) şi sistemul bancar.

În analiza temei tezei de licenţă “Potenţial turistic al Indiei” eu m-am folosit de urmatorii indici turistici: cererea turistică,oferta turistică, unităţile de cazare şi alimentare, specializările în turism la care India deţine un oarecare volum mondial, indicatorii economici şi turistici care ne demonstrează evoluţia turismului pe teritoriul Indian sunt: agenţiile de turism din ţară şi din afara ei care au drept scop distribuirea cît mai bună a ofertei turistice indiene. Legătura turistică a Indiei cu Republiuca Moldova este una foarte slabă, aceasta se datorează relaţiilor politice foarte slabe dintre ele, dar şi a lipsei unui consulat în Chişinău. Cu toate acestea sunt unele agenţii de turism care prestează servicii turistice în India, însă care sunt la un preţ foarte mare.

Metodele folosite de mine în crearea acestei teze au fost: metoda analitică, metoda comparativă, pe baza tabelelor şi concluziţională. La anexe am folosit fotografii şi hărţi din India

I Prezentare generală

1 Aşezare geografică

India este o ţară situată în sudul Asiei, cuprinde cea mai mare parte a peninsulei Hindustan şi o serie de insule grupate în arhipelagul Andaman, Nicobar şi Laccadivi. Suprafaţa totală a Indiei este de 3 287 590 km pătraţi, ocupînd astfel locul şapte în ierarhia ţărilor după suprafaţă pe plan mondial. Ţărmurile pămîntului Indian sunt scăldate de oceanul Indian, golful Bengal şi marea Arabiei. Oceanul Indian, care este cel mai cald ocean din lume a creat la ţărmurile Indiei un adevărat litoral paradis, care te străpunge prin frumuseţia sa şi nisipul cald şi curat. India are o coastă cu o lungime de şapte mii km şi se înveciniiază cu Pakhistan la vest, şi Nepal, republica populară Chineză, Butan la nord-est şi Bangladech şi Myamar la est. În oceanul Indian este adiacentă cu naţiunile insolare Sri Lanca, Maldive şi Indonezia.

2 Mediul natural

Pe teritoriul Indiei se deosebesc trei mari regiuni naturale: regiunia munţilor înalţi, Cîmpia Indo-Gangetică şi podişul Deccan.

Regiunia munţilor înalţi este reprezentată de cea mai mare parte a munţilor Karakorum si-o parte a munţilor Himalaya, care este cel mai înalt sistem muntos de pe Terră, situat în Asia Centrală între cîmpia Indo-Gangetică la sud şi podişul Tibet la nord. Munţii Himalaya formează o barieră naturală în special climatică între deşerturile muntoase ale Asiei Centrale şi zonele tropicale ale Asiei de Sud, protejîndo astfel pe India de masele de aer venite din nord. În acest lanţ muntos se află şi cel mai înalt vîrf Everestul (8848 m). Himalaya este regiunea de unde izvoresc fluviile cele mai mari ale Indiei: Ind, Ganje şi Brahmaputra, care pot fi navigabile pe mari distanţe. Munţii Himalaya ocupă 15% din suprafaţa Indiei. Cel mai înalt vîrf de pe teritoriul Indiei este Kauchenjunga (8598 m)

Cîmpia Indo-Gangetică este aluveală, joasă şi netedă. Anume această cîmpie a stat la baza formării civilizaţiei Hinduse, aici găsinduse rămaşiţe ale primilor aşezări umane din ţară. Aceasta se datorează condiţiilor naturale de aici foarte valorabile: terenuri fertile, clima blîndă şi prezenţa sursei de apă din abundeţă. Cîmpia este formată din aluviunile fluviilor Ind, Gange şi Brahmaputra, fiind una din cele mai întinse cîmpii din lume peste 2000 km.

Podişul Deccan domină sectorul peninsular al Indiei, circa un milion km pătraţi, cu aspect de platformă compus din platouri joase 400-500 metri altitudine ce se întinde de la sud de munţii Vindhya şi rîul Narmanda. Podişul urcă spre margini în sisteme muntane: Vindhya în nord, munţii Gaţii de est şi respectiv Gaţii de vest ce se unesc îs sud şi domină cîmpiile litorale Mulabar, de-a lungul ţărmului mării Arabe şi Coromandel, spre ţărmul golfului Bengal. În Nord-Est se desfăşoară podişul Shillang, iar în Nord-Vest deşertul Thar. În arealul de Nord-Est al Indiei între muţii Himalaya la nord şi podişul Deccan în sud se desfăşoară o parte din cînpia Indo-Gangetică, deosebit de netedă.

Deci conform datelor analizate constatăm că relieful în India este unul variat de la o zonă la alta, aşa dar în partea de Nord-Est predomină relieful muntos reprezentat prin munţii Himalaya; la centru este cîmpia dinte Ind şi Gange, iar restul peninsule este dominat de podişul Deccan. Deci observăm că acest relief a favorizat dezvoltarea unei civilizaţii cu o cultură inidită, încă din cele mai vechi timpuri. Aici unele elemente ale reliefului fiind chiar divilizate (munţii Himalaya).

Preview document

Turismul în India - Pagina 1
Turismul în India - Pagina 2
Turismul în India - Pagina 3
Turismul în India - Pagina 4
Turismul în India - Pagina 5
Turismul în India - Pagina 6
Turismul în India - Pagina 7
Turismul în India - Pagina 8
Turismul în India - Pagina 9
Turismul în India - Pagina 10
Turismul în India - Pagina 11
Turismul în India - Pagina 12
Turismul în India - Pagina 13
Turismul în India - Pagina 14
Turismul în India - Pagina 15
Turismul în India - Pagina 16
Turismul în India - Pagina 17
Turismul în India - Pagina 18
Turismul în India - Pagina 19
Turismul în India - Pagina 20
Turismul în India - Pagina 21
Turismul în India - Pagina 22
Turismul în India - Pagina 23
Turismul în India - Pagina 24
Turismul în India - Pagina 25
Turismul în India - Pagina 26
Turismul în India - Pagina 27
Turismul în India - Pagina 28
Turismul în India - Pagina 29
Turismul în India - Pagina 30
Turismul în India - Pagina 31
Turismul în India - Pagina 32
Turismul în India - Pagina 33
Turismul în India - Pagina 34
Turismul în India - Pagina 35
Turismul în India - Pagina 36
Turismul în India - Pagina 37
Turismul în India - Pagina 38
Turismul în India - Pagina 39
Turismul în India - Pagina 40
Turismul în India - Pagina 41
Turismul în India - Pagina 42
Turismul în India - Pagina 43
Turismul în India - Pagina 44
Turismul în India - Pagina 45
Turismul în India - Pagina 46

Conținut arhivă zip

  • Turismul in India.doc

Alții au mai descărcat și

Tendințe actuale în turismul statului Quebec

Am ales acest subiect pentru lucrarea de diplomă pentru că mi-ar plăcea să studiez un fenomen turistic de mare amploare desfăşurat într-un cadru...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Rolul Indiei în economia mondială

CAPITOLUL I – ASPECTE MONOGRAFICE Secţiunea I 1.1 Repere geografice Republica India, cunoscută mai comun ca India, este o ţară suverană în Asia...

Rolul și locul economiei Indiei în economia mondială

INTRODUCERE Ţările în dezvoltare reprezintă miracolul secolului XXI . Am ales această temă din dorinţa de a cunoaşte mai multe despre ţările în...

Republica India

Capitala: New Delhi 28°34′N, 77°12′E Cel mai mare oraş: Mumbai Limbi oficiale: Hindi, engleza şi alte 21 limbi oficiale Forma de guvernământ:...

Turism internațional - Republica India

(I) INDIA 1. AŞEZARE ŞI ISTORIE India, oficial Republica India, este o ţară în sudul Asiei. India se află pe locul 7 în ierarhia ţărilor după...

Cercetări de marketing - piața turistică din România

Capitolul 1 Prezentarea pieţei, a firmei si a serviciului 1.1 Prezentarea pieţei turistice din România Turismul românesc încearcă să-şi...

India - prezentare generală

Nimeni nu se simte neutru fata de India. Aceasta tara va loveste in fata cu caldura, mirodenile si mizeria sa, apoi va seduce cu culoarea si...

Piața mondială a turismului și poziționarea României - studiu de caz

1.Piata mondiala a turismului 3 1.1 CHINA – un magnet pentru calatori 6 1.Piata mondiala a turismului Turismul reprezinta unul dintre cele mai...

Turismul în Economia Indiei

Capitolul І - Informaţii generale Republica India este o ţară in sudul Asiei cu o suprafaţa de 3,596,590 km², această cifră aducând-o pe locul 7...

Ai nevoie de altceva?