Turismul Montan in Campulung Moldovenesc

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Turismul Montan in Campulung Moldovenesc.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Pascariu Gabriela Carmen

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Turism

Cuprins

I. AŞEZAREA GEOGRAFICĂ 3
I.1. Încadrarea municipiului la unităţile de relief 3
I.2. Căi de acces şi unităţi administrative limitrofe 3
II. TURISMUL MONTAN ÎN CÂMPULUNG MOLDOVENESC 6
III. TRASEE TURISTICE 8
III.1. Trasee turistice către Munţii Rarău-Giumalău 8
III.2. Trasee turistice către Obcina Feredeului 11
IV. ANALIZA SWOT 14
V. STRATEGII DE DEZVOLTARE DURABILĂ 16
V.1. Programe de dezvoltare 18
V.1.1. Programul „SUPERSCHI ÎN CÂMPULUNG MOLDOVENESC” 18
V.1.2. Programul „DEZVOLTARE DURABILĂ PRIN TURISM ÎN CARPAŢII NORDICI” 21
V.2. Măsuri prioritare privind amenajarea turistică în zona Câmpulung Moldovenesc 24
VI. BIBLIOGRAFIE 25

Extras din document

I. AŞEZAREA GEOGRAFICĂ

I.1. Încadrarea municipiului la unităţile de relief

Municipiul Câmpulung Moldovenesc este situat în partea central-vestică a judeţului Suceava, la intersecţia coordonatelor geografice de 47º32’ latitudine nordică şi 25º33’ longitutine estică, în depresiunea cu acelaşi nume , de-o parte şi de alta a râului Moldova pe 12 km.

Această depresiune este un compartiment al ariei de joasă înălţime care taie Carpaţii Orientali dintr-o margine în alta, detaşând grupa lor nordică de grupa centrală.

Cu toate că este aşezat în inima zonei muntoase (depresiunea este înconjurată de patru unităţi muntoase: masivul Rarău, Obcina Mestecănişului, Obcina Feredeului şi muntii Stânişoarei), oraşul este uşor accesibil datorită celor două artere de comunicaţie transcarpatice care îl traversează: cea rutieră (E 576) şi cea feroviară, ambele legând nordul Moldovei cu nordul Transilvaniei.

Faţă de municipiul Suceava, reşedinţa judeţului omonim, Câmpulungul se găseşte la o distanţă de 68 km. Cele mai apropiate oraşe sunt Frasin, spre est, la 25 km, şi Vatra Dornei, spre vest, la 42 km. Distanţa faţă de Bucureşti, capitala ţării, este de 529 km pe calea ferată şi 508 km pe şosea (E 571 până la Suceava şi în continuare pe E 85).

I.2. Căi de acces şi unităţi administrative limitrofe

a) Căile de acces

În municipiu converg drumuri importante, două naţionale şi două judeţene, fapt ce indică un semnificativ trafic de penetraţie şi de tranzit.

Principalele drumuri naţionale şi judeţene care traversează sau penetrează în localitate şi se suprapun cu străzile locale sunt:

- DN 17 (E 576) Suceava - Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei – Bistriţa, care coincide cu străzile Calea Bucovinei – Calea Transilvaniei ;

- DN 17 A se bifurcă din drumul DN 17 spre Sadova– Moldoviţa – Rădăuţi;

- DJ 175 A Câmpulung Moldovenesc – Izvorul Alb – Chiril (face legătura cu DN 17 B Vatra Dornei – Piatra Neamţ), în localitate urmează traseul străzii Izvorul Alb pe o lungime de 5,1 km;

- DJ 177 B face legătura între municipiul Câmpulung Moldovenesc – Stulpicani şi care coincide în cadrul municipiului cu strada Şandru.

Deficienţele de circulaţie sunt generate în primul rând de configuraţia reţelei de străzi principale, neexistând trasee care să ocolească centrul oraşului, aceasta şi datorită condiţiilor geografice de dezvoltare de-a lungul râului Moldova, traficul rutier, inclusiv cel greu, derulându-se pe trasee obligatorii din zona centrală.

Accesul feroviar este asigurat de linia ferată electrificată 502 Suceava – Ilva Mică cu legătură directă la marginalul de cale ferată 500 Suceava – Bucureşti, între capitala ţării şi municipiul Câmpulung Moldovenesc existând trenuri de pasageri directe.

Traficul de călători şi de mărfuri pe calea ferată este deservit de staţiile Câmpulung Moldovenesc şi respectiv Câmpulung Est, aflate pe linia principală Suceava – Ilva Mică.

Calea ferată traversează teritoriul municipiului prin zona centrală şi se intersectează cu căile rutiere în numeroase puncte prin pasaje, ceea ce constituie un impediment major în fluidizarea circulaţiei rutiere şi pietonale.

Circulaţia aeriană este asigurată de Aeroportul Salcea de lângă municipiul Suceava aflat la o distanţă de 75 km de municipiul Câmpulung Moldovenesc.

b) Unităţi administrative limitrofe

Municipiul Câmpulung Molovenesc se învecinează cu următoarele unităţi administrative (v. fig.1.b.):

- la nord : comuna Vatra Moldoviţei;

- la nord-est: comuna Frumosu;

- la est: comuna Vama;

- la sud: comunele Stulpicani şi Crucea;

- la vest: comunele Arini, Pojorâta şi Sadova.

Fisiere in arhiva (1):

  • Turismul Montan in Campulung Moldovenesc.doc

Alte informatii

Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi Facultatea de Geografie şi Geologie Turism şi dezvoltare regională