Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Suceava

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Suceava.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihaela Padurean

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Turism

Extras din document

1. Localizarea si caracterizarea zonei

Asezarea geografica

Judetul Suceava este situat in partea de nord-est a Romaniei si are

o suprafata de 8.553,5 km2 (3,6 % din teritoriul tarii), fiind al doilea judet ca marime din tara.

Judetul Suceava se invecineaza la nord cu Republica Ucraina (frontiera de stat), la sud cu judetele Mures, Harghita si Neamt, la vest cu judetele Maramures si Bistrita Nasaud, iar la est cu judetele Botosani si Iasi.

Suprafata : 8.553 km2 (respectiv 3,6 % din teritoriul tarii).

Populatie:

Avand o populatie de aproape 714 mii locuitori, judetul Suceava ocupa locul al saptelea pe tara la acest indicator. Din total, 458 mii (64% din populatia judetului) locuiesc in mediul rural si 256 mii (36%) in mediul urban.Datorita intinderilor mari a zonelor muntoase, care reprezinta peste jumatate din suprafata judetului, densitatea medie a populatiei se situeaza la un nivel relativ redus, respectiv 83 loc/kmp.

Orase

Suceava- resedinta de judet, cu 117.000 locuitori, se afla pe malul drept al raului cu acelaşi nume, pe calea unor importante drumuri comerciale.

Alte orase: Campulung Moldovenesc, Falticeni, Gura Humorului, Radauti, Siret, Solca, Vatra Dornei.

Cai de acces in judet

- Cai aeriene: - Aeroportul Salcea situat la 14 km de orasul Suceava, cu posibilitati de trafic international si asigurare, la cerere, a serviciilor de vama-granita ffg szgsdgsdggs - - Aeroportul Floreni situat la 10 km de orasul Vatra Dornei - Cai rutiere: -drumul european E 85 Bucuresti - Suceava – Cernauti dfvgfddfvgg--drumul european E 58 Halmeu - Suceava - Sculeni;

- Cai feroviare: magistrala Bucureşti - Suceava - Vicsani - Kiev - Varsovia - Moscova; sdfsefcaedfa -calea ferata Cluj - Suceava - Iasi.

Dezvoltarea economico-sociala

In 2007, pe teritoriul judetului Suceava isi desfasura activitatea un numar de 26.600 agenti economici, inregistrandu-se 1.395 agenti economici cu asociati straini, din care in functiune 740.

Ramurile industriale reprezentative in judetul Suceava sunt:

-industria alimentara - bazata in principal pe productia de carne si lapte;

-industria exploatarii si prelucrarii lemnului - dezvoltata in corelatie directa cu suprafata mare a fondului forestier;

-industria constructoare de masini - producatoare de masini-unelte, scule, rulmenti;

-industria materialelor de constructii - producatoare de obiecte sanitare, teracota, BCA;

-industria textila si a pielariei - filaturi de lana, tricotaje, confectii, incaltaminte;

-industria miniera - exploatarea minereurilor neferoase.

Industria alimentara

Activitatea in industria alimentara este organizata pe 10 subramuri principale, numarul agentilor economici fiind in crestere, putand fi enumerate in acest sens unitati reprezentative de valorificare superioara a productiei agricole:SC”LaDorna”SA Vatra Dornei, SC”Raraul”SA Campulung Moldovenesc,SC”Facos”SA Suceava etc.

Agricultura

In judetul Suceava se cultiva in principal cartofi, porumb, grau - secara, sfecla furajera, sfecla de zahar. Raspandirea larga a pasunilor si fanetelor a dus la dezvoltarea sectorului zootehnic, mai ales in zona montana. Produsele obtinute in sectorul zootehnic se valorifica atat pe piata interna, cat si la export.

Fondul forestier:

- suprafata fondului forestier, proprietate de stat, aflat in administrarea Directiei Silvice Suceava este de 297.100 ha iar cel aflat in proprietatea persoanelor fizice si juridice este de 54.000 ha.

Pomicultura

-reprezinta o preocupare importanta a agricultorilor din bazinele pomicole Radaseni, Falticeni, Vulturesti.Dintre speciile pomicole , ca pondere , marul ocupa 70% din suprafetele cultivate, prunul 8%, ciresul si visinul 6%, parul 5% si alte specii 11%.

Comert international

In cadrul Regiunii Nord – Est, judetul Suceava se afla pe locul 5 din punct de vedere al exportului de marfuri efectuat pe primele zece luni ale anului 2007 si pe locul 4 din punct de vedere al volumului importurilor de marfuri.

Principalele produse livrate la export: produse alimentare, bauturi, materii textile si articole din aceste materiale, produse din lemn, articole din piatra , ciment, ceramica, sticla si alte materiale similare, incaltaminte, materiale plastice, cauciuc si articole din acestea.

Principalele produse importate: animale vii si produse animale, produse ale industriei chimice si ale industriilor conexe, metale comune si articole din acestea, produse vegetale, produse alimentare, bauturi, tutun, masini, aparate si echipamente electrice.

Efectivul salariatilor, la nive¬lul judetului Suceava in anul 2008 a fost de 107.831 per¬soane.Din totalul salariatilor ponderea cea mai mare este in cadrul serviciilor unde isi desfasoara activitatea 60,7%, urmat de industrie si constructii cu 36,3% si agricultura, vanatoare si servicii anexe, silvicultura si piscicultura cu 3,0%. Jfdsvlid sfgas hhJudetul Suceava dispune de o infrastructura dezvoltata si diversa:

- lungimea simpla a liniilor de cale ferata in exploatare – 455 km

- lungimea simpla a liniilor de cale ferata electrificate – 201 km

- lungimea drumurilor publice total – 2481 km, din care :

- drumuri publice modernizate -876 km

- drumuri publice cu imbracaminti usoare rutiere -508 km

- drumuri nationale modernizate -532 km

- drumuri nationale (inclusive autostrazi si drumuri europene) -631 km

- drumuri nationale cu imbracaminti usoare rutiere – 94 km

- drumuri judetene si comunale -1.850 km

Judetul este strabatut de magistrala europeana Bucuresti-Bacau-Suceava-Vicsani .

Referindu-ne la transportul pe cablu, judetul Suceava dispune de 5 partii de schi deservite de 4 teleschiuri, 1 telescaun si 1 baby schi(Vatra Dornei-Dealu Negru, Vatra Dornei, linga Motelul Alpin-virful Rarau, Cimpulung Moldovenesc, “Popasul Turistic Bucovina”-Sucevita).

Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Suceava.doc