Voiaj de miere în destinații exotice - Phuket

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1304
Mărime: 2.33MB (arhivat)
Publicat de: Bogdan Badea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Dr. Stoleriu Oana Mihaela
Facultatea de Geografie si Geologie
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Extras din proiect

Dacă ar fi să numesc rapid o destinație exotică la care visez cu râvnă, cu siguranță aș alege Thailanda. În momentul în care acestei destinații i se adaugă un alt vis împlinit, adică o nuntă ca-n basm, urmată de perspectiva unui voiaj de miere memorabil, totul este perfect.

În momentul în care ne luăm angajamentul să ne pregătim sejurul „de miere”, avem o misiune destul de grea, ce trebuie să țină cont de câteva reguli esențiale, după părerea mea și anume:

Regula 1: ce a planificării. Când ne gândim la luna de miere, ne vine în minte acele zile/săpămâni petrecute în doi, cât mai departe de locul de reședință, imediat după petrecerea din noaptea nunții. Ei bine, nu trebuie subestimat efectul istovitor ai nuntii, cee ce înseamnă că primele 3 zile din concediu mirii vor fi epuizați si nu se pot bucura de clipele în doi, departe de restul lumii.

Regua 2: planificarea în avans și anume documentarea cu privire la destinația vizitată, la oportunități de petrecere a timpului, programări la SPA, masaje, etc.

Regula 3: fixați marjele bugetului, în așa fel încât să vă alegeți o cazare, în limitele care să vă permită apoi cheltuieli de răsfăț la SPA, cocktail-uri pe plajă, scufundări, etc.

Regula 4: investirea unui aparat foto de calitate, pentru a imporaliza fiecare momentu unic.

Regula 5: Combinați relaxarea cu aventura, însă cu grijă la ultimile zile, deoarece după concediu urmează rutina și munca de zi cu zi.

Am ales Thailanda deoarece oferă cazare în resorturi de 5 stele unde călăuză ne este luxul, peisaje sălbatice ca rupte din povești cu zmei, aventuri în jungla exuberantă, munți falnici, călătorii lungi pe Fluviul Mekong, sau experiențe printre comunitățile tribale din nordul țării. Deși nu este nevoie de un loc geografic anume pentru a fi mărturisită iubirea, eu propun decorul unui orizont nemărginit, baie de soare și vânt cald, miros fascinant de alge și nisip încins, coliere și brățări de scoici, mirajul insulelor, toate doar pentru proaspeții însurăței.

Fiindcă îmi imaginez luna de miere pe țărmul unei insule pustii, unde singurii tovarăși ne pot fi palmierii, în apropiere unei jungle sau pe șezlonguri confortabile, poziționte strategic lângă barul de pe plajă, propun și altora cu aceleași vise să le fiu călăuză pentru 3 zile în Phuket, Thailanda.

Plecarea va avea loc în data de 02.03.2018 (am ales martie deoarece temperaturile medii sunt de aproximativ 28grade Celsius, temperaturi potrivite și pentru plajă și pentru activități diverse), din Aeroportul Otopeni, București, zbor operat de compania aeriana Qatar Airlines, cu escală de 7 h în Doha, iar în Phuket vom ajunge pe data de 03.03.2018, dis-de dimineață, când ne preia transferul privat și ne duce direct la Hotelul Pullman Phuket Aradia Naithon Beach*****, resort-boutique cu decor modern, inovativ și minimalist, beneficiind de cazare în cameră deluxe, cu mic-dejun si cină pe toată perioada sejurului romantic.

După check-in-ul la hotel (ora locală 12:00), câteva ore vi le ofer relaxării după drumul lung, pentru a vă acomoda cu fusul orar. De îndată, în jurul orelor 14:00, vă invit într-o călătorie numită elephant trekking, anume plimări călare pe elefant, ce durează aproximativ 30 de minute, prin pădurea tropicală densă de-a lungul căilor și traseelor special amenajate. Poate vă întrebați de ce organizez această excursie cu tinerii însurăței, Ei bine, în arta feng-shui elefantul este un animal aducător de noroc, longevitate și fericire în cuplu, astfel că am asemănat această excursie cu o pregătire pentru viața de cuplu, de familie ce va să vină.

Bibliografie

http://www.pullmanhotels.com/gb/home/index.shtml

http://www.tui-travelcenter.ro/

https://christiantour.ro/

http://valizacucalatorii.ro

https://www.tripadvisor.com/

https://www.karpaten.ro

https://www.hotelcon.travel

http://www.oceaniatravel.ro

www.booking.com

Preview document

Voiaj de miere în destinații exotice - Phuket - Pagina 1
Voiaj de miere în destinații exotice - Phuket - Pagina 2
Voiaj de miere în destinații exotice - Phuket - Pagina 3
Voiaj de miere în destinații exotice - Phuket - Pagina 4
Voiaj de miere în destinații exotice - Phuket - Pagina 5
Voiaj de miere în destinații exotice - Phuket - Pagina 6
Voiaj de miere în destinații exotice - Phuket - Pagina 7
Voiaj de miere în destinații exotice - Phuket - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Voiaj de miere in destinatii exotice - Phuket.docx

Ai nevoie de altceva?