Agricultura Biologica - Ingrasamintele Verzi - Lupinul

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Agricultura Biologica - Ingrasamintele Verzi - Lupinul.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

Introducere în agricultura biologică.2
Îngrăşămintele verzi.4
Cultura lupinului pentru îngrăşămant verde.6
Bibliografie.10

Extras din document

INTRODUCERE ÎN AGRICULTURA BIOLOGICĂ

În mod simplu, agricultura biologică este un sistem agricol menit să furnizeze consumatorului alimente proaspete, gustoase şi autentice şi care în acelaşi timp respectă ciclul natural de viaţă al sistemelor.

Solul este probabil una din cele mai importante - şi totuşi neglijate - resurse naturale. Este esenţial pentru viaţa pe pământ pentru că hrăneşte plantele, care în schimb furnizează alimente şi oxigen oamenilor şi animalelor. Fermierii din sistemul biologic respectă valoarea solului prin faptul că monitorizează atent ceea ce adaugă şi ce obţin din el, precum şi felul în care activităţile lor afectează fertilitatea şi compoziţia acestuia.

Pentru a obţine acest lucru, agricultura biologică se bazează pe un număr de obiective şi principii, la fel ca şi pe bunele practici create să minimizeze impactul omului asupra mediului înconjurător, asigurându-se în acelaşi timp că sistemul agricol operează pe cât de natural posibil.

Fermierii care practică agricultura biologică nu încearcă doar să menţină solul într-o stare bună, fertilă şi naturală - ei încearcă totodată să-l facă mai bun prin folosirea de elemente nutritive adecvate, îmbunătăţirea structurii sale şi prin gospodărirea eficientă a apelor.

Practicile specifice agriculturii ecologice cuprind:

• Adoptarea unei rotaţii largi şi variate a culturilor pentru a rupe ciclurile bolilor şi dăunătorilor, a lăsa solului timp de recuperare şi a adăuga nutrienţi folositori. Leguminoasele, de exemplu trifoiul, "fixează" azotul din atmosferă în sol.

• Limite foarte stricte privind folosirea pesticidelor sintetice chimice şi a îngrăşămintelor chimice, a antibioticelor pentru animale, a aditivilor alimentari şi a altor substanţe complementare folosite pentru prelucrarea produselor agricole

• Însămânţarea de culturi folosite ca îngrăşăminte verzi care acoperă solul după recoltare - pentru prevenirea eroziunii solului şi pierderea de nutrienţi

• Valorificarea resurselor existente la faţa locului, ca de pildă folosirea ca fertilizator a gunoiului provenit de la animale şi a furajelor produse la fermă

Acolo unde este posibil, fermierii din sistemul ecologic folosesc metode mecanice şi fizice de cultivare a solului pentru a obţine rezultate optime pentru sănătatea şi structura solului. Cu alte cuvinte, aceşti fermieri ţin sub control buruienile prin tăierea lor, în loc să folosească erbicide ca să le omoare. Acest lucru ajută la menţinerea biodiversităţii atât la suprafaţă - cât şi în adâncimea solului.

Unele studii au arătat că agricultura ecologică duce la creşterea numărului de organisme benefice care trăiesc în sol, ceea ce ajută la obţinerea de recolte mari şi de animale sănătoase - şi, în cele din urmă, la sănătatea oamenilor!

Fisiere in arhiva (1):

  • Agricultura Biologica - Ingrasamintele Verzi - Lupinul.doc