Agricultura Ecologica

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Agricultura Ecologica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Simona Spanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Agricultura ecologică este un procedeu “modern” de a cultiva plante, de a creste animale si de a produce alimente, care se deosebeste fundamental de agricultura conventională.

Aceasta interzice drastic folosirea fertilizantilor si pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor si regulatorilor de crestere, hormonilor, antibioticelor si sistemelor intensive de crestere a animalelor.

Termenul de “agricultură ecologică” este sinonim cu termenii ,,agricultură organică” sau ,,agricultură biologică” utilizati în alte state membre.

Rolul agriculturii ecologice este de a produce hrană mult mai curată, mai potrivită metabolismului organismului uman, dar în deplină corelatie cu conservarea si dezvoltarea mediului în respect fată de natură si legile ei.

Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de alimente cu gust, textură si calităti autentice si atractive.

Înainte ca produsele agricole ce pot fi comercializate cu mentiunea ,,produs obtinut din agricultura ecologică” exploatatia trebuie mai întâi să parcurgă o perioadă de conversie, de minimum doi ani.

Sigla “ae” proprietate a M.A.P.D.R , garantează că produsul, astfel etichetat, provine din agricultura ecologică si este certificat de un organism de control.

Sigla ,,ae”, sigla natională specifică produselor ecologice, alături de sigla comunitară pot fi folosite în scopul unei mai bune vizualizări de către consumatori a produselor obtinute din productia ecologică.

Agricultura ecologică este o metodă de productie care are ca scop principal obtinerea alimentelor de calitate maximă, în cantitate suficientă, fără a utiliza produse chimice de sinteză, respectând mediul înconjurător.

Aceasta contribuie la conservarea soiurilor indigene si la mentinerea biodiversitătii genetice.

În agricultura ecologică nu se

folosesc substante chimice care

dăunează sănătătii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Agricultura Ecologica.ppt