Biscutii Ecologici

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 11 în total
Mărime: 1.69MB (arhivat)
Publicat de: Marcheta Costache
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Raluca Ladaru

Extras din referat

In Romania, piata de biscuiti ecologici este evaluata, ca volum, la 15.000 de tone anual, iar ca valoare, la aproximativ 20 de milioane de euro. Biscuitii ecologici reprezinta un segment de sine statator al industriei de produse de panificatie/zaharoase ecologice, cu o prezenta tot mai mare in consumul general al populatiei. Potrivit statisticilor, biscuitii dulci si cei ambalati formeaza cea mai mare parte a pietei de profil. Marea masa a biscuitilor se concentreaza pe intervalul de pret 1.5 – 15 de lei, pe segmentele medii si de jos, au intre 50 si 150 de grame si un pret mediu de 11.5 de lei la 100 de grame.

Piata de biscuiti, estimata la peste 50 de milioane de euro pe an, a fost in 2005 una dintre cele mai dinamice din industria alimentara, dupa ce tot mai multe companii au intrat pe acest segment, fie prin productie proprie, fie prin intermediul importurilor.

Marea problema a biscuitiloreste ca tine doar cateva zile, pe cand cornurile, ruladele si alte dulciuri ambalate au termen de valabilitate de pana la doi ani. Margarina din componenta delicateselor de pe raft le da viata lunga, dar este extrem de daunatoare organismului.

Avantajul este ca produsul este mai sanatos, nu contine E-uri, substante chimice de sinteza si alte “otravuri” care se regasesc de cele mai multe ori in alimentele conventionale.

In Romania, piata de biscuiti este evaluata, ca volum, la 40.000 de tone anual, iar ca valoare, la aproximativ 50 de milioane de euro. Biscuitii ecologici reprezinta un segment de sine statator al industriei de produse ecologice, cu o prezenta in crestere in consumul general al populatiei.

Conținut arhivă zip

  • Biscutii Ecologici.pptx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Ai nevoie de altceva?