Cainii de Vanatoare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cainii de Vanatoare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Moise Virgil

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Originea. Aspectul general.

Caractere :

Este o rasa canina britanica recenta. Aire-ul este un rau ce traverseaza Yorkshire. Acest rau era altadata habitatul multor vidre, iar locuitorii le vanau cu un caine numit Otterhund. Otterhundul refuza insa sa intre in vizuinele acvatice ale raului. De aici si imperecherile lui cu Old English Terrier si Bull-Terrier, rezultand actualul Airedale Terrier, care la inceput a avut doua nume : Waterside Terrier si Bingley Terrier. Ulterior rasa s-a raspandit pe intreg mapamondul, fiind foarte apreciata in Europa, Canada si SUA. Este un caine devotat si ascultator. Are o tinuta eleganta, desi este un caine relative robust, musculos, armonios dezvoltat. Are un aspect simetric, dar este mereu in miscare, iubeste spatiile largi, este plin de viata, sincer, vigilant, usor de dresat si educat. Este specializat la vanatoarea de vidre, jderi, vulpi, iepuri si mistreti, iar in Canada este intrebuintat la vanatoarea de ursi. In Germania aceasta rasa este folosita cu success ca un caine ocrotitor, in polities au in sanitar. In Marea Britanie si SUA este caine politest. Airedale - Terrier-ul este cel mai mare dintre terrierii englezi. Desi este musculos, are o armonie a regiunilor corporale, cu jaretii coborati, fara o lungime exagerata a corpului.

Caracteristici :

Intotdeauna este intr-o atenta si permanenta asteptare, avand o expresie darza si o mare rapiditate in miscari. Caracterul acestei rase este redat prin expresi ochilor, prin tinuta urechilor si portul cozii. Are un temperament deschis si increzator, este prietenos si deosebit de curajos, totdeauna atent, fara agresivitate, dar neinfricat.

Capul. Craniul este lung si lat, nu prea lat intre urechi si ingustandu-se usor spre ochi. Capul trebuie sa fie armonios, fara o diferenta mare de lungime intre partea craniana si cea nazala. Fruntea fara cute ale pielii (riduri), scopul sa fie vizibil, iar obrajii plati, fara sa aiba ingrosari. Partea superioara a botului este plina. Maxilarele, cel superios sic el inferior, trebuie sa fie adanci, puternice, tari si musculoase; buzele sa fie inchise, trufa sa fie neagra.

Ochii. De culoare inchisa, mici, plati lateral, neproeminenti si exprima in privire temeritate si inteligenta. Defect grav sunt ochii de culoare deschisa si proeminenti.

Urechile. Au forma de V, purtate lateral, mici dar proportionale cu marimea cainelui. Muchea superioara a indoiturii urechii sa fie imediat deasupra nivelului craniului. Urechile care atarna lipsite de viata pe laturile capului, ca la copoi, sau urechile prinse prea sus, sunt de nedorit.

Gatul. Musculos, uscat, fin, de lungime si grosime moderata, cu trecere treptata spre umeri, fara gusa.

Membrele anterioare. Sunt formate din umeri lungi, plati bine inapoi si inclinati oblic spre spate, omoplati netezi, memberle vor fi drepte, cu osatura puternica; coatele sa fie perpendiculare pe corp.

Trunchiul. Spinarea scurta, dar puternica dreapta, neteda, lipsita de moleciune; sale musculoase, coastele bine arcuite.

Toracele adanc pana la coaste.

Membrele posterioare. Au coapse lungi, musculoase si puternice.

Gamba. Bine imbracata in musculature. Genunchii bine angulati, regiunea jaretelor in jos. Labele: mici, rotunde si compacte.

Coada. Este inserata sus si purtata vessel, sufficient de groasa, solida, cupata astfel sa fie la acelasi nivel cu craniul.

Parul. Sarmos. Este des, aspru si acopera uniform trunchiul si membrele. Un par buclat sau moale este nedorit.

Culoarea. Spinarea, ceafa, baza si partea superioara a cozii sunt negre sau cenusii inchis. Celelalte parti componente ale corpului sunt de culoare cafeniu-aramie. Pe umeri, gat, tample, apar nuante mult mai inchise. Sunt admise cateva fire albe intre membrele anterioare.

Talia si greutatea. Masculii : 58 – 61 cm; female : 56 – 58 cm.

Greutatea nu este precizata in standard, dar este aproximativ 20 kg.

Defecte. Umerii slabi provoaca o incrucisare in mers a membrelor anterioare, iar atunci cand cainele este stramt in umeri, labele tind sa se indeparteze intre ele. Daca jaretii sunt deviate in afara, labele membrelor posterioare au tendinta de a se incrucisa in mers.

La masculi mono si criptorhidia sunt considerate defecte grave.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cainii de Vanatoare.doc