Cartoful Ecologic

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Cartoful Ecologic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

CONCEPTUL DE AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ

În esenţa sa, agricultura ecologică, biologică sau organică (denumire ce variază în funcţie de adopţia/lingvistică acceptată şi legiferată în fiecare ţară în concordanţă strictă cu Regulamentul CEE Nr. 834/2007 care o statutează; România prin OUG nr. 34/2000 foloseşte termenul de agricultură ecologică – sinonim cu cel biologic sau organic) este definită ca agricultura nepoluată şi nepoluantă în egală măsură şi reprezintă exploataţia agricolă în care imputurile sunt minime, aplicându-se tehnologii prietenoase mediului, exceptând cu desăvârşire pesticidele, îngrăşămintele şi alţi compuşi chimici şi tehnologici de sinteză.

După experimentările efectuate în India (1910-1931) de către Albert Howard şi după ce Rudolf Steiner şi-a publicat Cursul de agricultură bio-dinamică (1924), agricultura ecologică începe să câştige tot mai mulţi adepţi în Anglia, Germania, USA, Elveţia, Franţa.

În concordanţă cu ultimul sondaj efectuat despre agricultura ecologică pe plan mondial, aproximativ 31 milioane de hectare sunt administrate în sistem ecologic de cel puţin 633891 fermieri. Aceasta înseamnă 0.7% din suprafaţa agricolă totală a ţărilor incluse în studiu (SOEL-FiBL 2007)

În total Oceania deţine aproximativ 11.8 milioane de ha (39% din suprafaţa ecologică mondială), urmată de Europa – cu aproximativ 7 milioane ha (23%) şi America Latină 5.8 milioane hectare (19%), Asia (aproximativ 2.9 milioane ha), America de Nord (2.2. milioane ha) şi Africa (0.9 milioane ha

AGRICULTURA ECOLOGICĂ ÎN ROMÂNIA

 În România, agricultura ecologică este în faza de pionierat în multe privinţe. Ceva mai bine se stă din punct de vedere conceptual, ca urmare a experienţei acumulate în ultimii 16 ani de studii teoretice şi aplicative privind cultivarea terenurilor agricole, precum şi în ceea ce priveşte promovarea agriculturii ecologice de către unele ONG-uri de profil, precum: Asociaţia Română pentru Agricultură Durabilă (ARAD), Asociaţia Bioagricultorilor din România „BIOTERRA”, Asociaţia ”AGROECOLOGIA”, etc.

Acreditarea în ţara noastră a două organisme naţionale de inspecţie şi certificare pentru produsele ecologice - unul la Cluj - Napoca: ECOINSPECT şi unul la Bucureşti: BIOCERT constituie premisele unei dezvoltări accentuate a acestui sistem de agricultură şi a creşterii substanţiale a produselor obţinute cu destinaţie spre magazine speciale de produse eco sau pentru export.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cartoful Ecologic.ppt