Comertul Exterior in Sectorul Agriculturii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Comertul Exterior in Sectorul Agriculturii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Eduard Boghita

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Comerţul mondial constituie una dintre primele şi cele mai larg răspândite forme de colaborare economică internaţională, cuprinzând ansamblul tranzacţiilor cu bunuri şi servicii ce au loc între rezidenţi ai unor ţări diferite.

Comertul exterior al Romaniei cuprinde toate bunurile materiale care se schimba intre Romania si alte tari, avand ca obiect: exportul de marfuri direct pentru consum; marfurile importate scoase din antrepozitele vamale sau zonele libere pentru a fi puse in consum

Comertul international detine douã trãsãturi importante:

implicã utilizarea standardelor strãine de evaluare a mijloacelor de schimb pentru fiecare sau ambii parteneri comerciali;

 se supune unor legi, formalitãti vamale, culturi si limbi diferite.

Pentru a putea controla volumul schimburilor de produse agricole cu tarile terte (tarile care nu sunt membre ale Uniunii Europene) si pentru a putea acorda anumite facilitati importatorilor si exportatorilor din Uniunea Europeana s-a instituit un regim de licente de import si de export, respectiv de certificate cu fixare in avans.

Schimburile de produse sau marfuri intre statele membre ale Uniunii Europene nu sunt supuse procedurii obtinerii unei licente de export.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comertul Exterior in Sectorul Agriculturii.pptx

Alte informatii

in cadrul seminarului de politici agroalimentare.