Cresterea si Comercializarea Strutilor

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cresterea si Comercializarea Strutilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

INTRODUCERE

Numele managerului firmei: Petre George Daniel

Numele firmei : Strutorom.srl

Adresa: Bucuresti, Bld Timisoara, nr 59 – tel.: 0726365175

Rezumatul:

Strutorom.srl este o firma de productie si comert care va avea ca obiect de activitate cresterea strutilor si comercializarea acestora si a produselor derivate. Initial vanzarea se va face direct de la microferma urmand ca in scurt timp firma sa-si dezvolte reteaua de distributie prin incheierea de contracte cu magazine ,supermarket-uri, restaurante si firme de comercializarea produselor agroindustriale si alimentare.

Firma va fi o societate cu raspundere limitata, avand doi actionari principali.Acestia se vor ocupa de toate problemele operationale, comerciale si manageriale ale firmei.

Investitia initiala este de 500 000 000 (din care 200.000.000 capitaluri proprii si 300.000.000 imprumut necesar de la banca ) si va fi folosita in scopul infiintarii firmei, achizitionarii de pasari, achizitionarii materialelor necesare pentu tarcuri si a hranei pentru pasari.

Terenul este al asociatului, astfel nu se platesc nici un fel de taxe pentru chiria lui.

Obiectivul principal al firmei in prima faza este sa patrunda si sa se mentina pe piata produselor de acest fel. De asemenea isi propune sa organizeze piata de acest tip din Romania, si prin atragerea de investitii sa construiasca un abator pentru sacrificarea strutilor. Are in vedere incheierea de contracte cu firme de profil din strainatate in scopul comercializarii produselor.

Dezideratul care sta la baza înfiintarii fermei de struti este unul de natura pur economica. Cresterea strutilor reprezinta una dintre cele mai bune oportunitati de investitie in agricultura. Aceasta activitate s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani in multe din tarile din America, Asia si Europa Exista o cerere pe piata internationala si locala nesatisfacuta de productia actuala.Din cauza encefalopatiei spongiforme a bovinelor si a febrei aftoase la porcine, carnea de strut castiga tot mai mult teren in fata carnii de vaca si de porc. In plus, strutul nu este afectat de bolile specifice animalelor de consum. Cresterea strutilor in Romania este o activitate relativ noua. La ora actuala exista doar 10-15 fermieri din judetele Maramures, Satu-Mare, Cluj, Bihor, Ilfov, Arges si Suceava. Piata din tara nu este insa organizata. Ritmul de crestere a strutilor este incomparabil cu al altor animale. Aceste pasari uriase pot fi valorificate la maximum, deoarece sunt cautate atât carnea, pielea si penele, cât si ouale, si puii. Carnea de strut are calitati nutritive diferite de cele ale carnii de vita si de porc, fiind un aliment ideal pentru cei care vor sa tina cura de slabire si pentru bolnavii de inima. Este carnea cu cel mai mic continut de grasime (de zece ori mai putina decât la cea de porc) si contine cu 50% mai putin colesterol decât carnea de vita si de porc.

Pielea de strut, de trei ori mai valoaroasa decât pielea de crocodil, este folosita mai ales în marochinaria de lux, o poseta de dama din piele de strut fiind vânduta în Occident cu 1.200 dolari. Un kilogram de carne de strut se vinde în România cu 30 de dolari, iar în Occident, pretul este de 50 de dolari. Un ou de strut, care cântareste între 1,5 si 2,2 kg se vinde cu 1.5 milioane de lei, având o valoare nutritiva incomparabila si fiind recomandat pentru diferite boli. Ouale de strut sunt folosite însa si în mica industrie de artizanat, din ele fiind realizate lampi. O pana de strut costa un dolar, o coaja de ou valoreaza 5 dolari.

Firma va practica preturi mai mici fata de cele ale concurentei, oferind facilitati in cazul contractelor mari in scopul dezvoltarii canalelor de distributie. Pretul estimativ minim de vanzare calculat atat pentru ou cat si pentru pui incepand cu a treia luna de activitate este 1.427.325 lei. ( in conditiile in care pretul mediu al pietei este de 1.250.000 lei/ou si 12.500.000/pui in functie de varsta acestuia).

Strutorom.srl isi propune sa aiba in primul an un profit net calculat de aproximativ 135.000.000 urmand ca acesta sa creasca in anii urmatori (in cel mai rau caz sa se dubleze) avand in vedere strategia de marketing (astfel veniturile din vanzari vor creste in raport cu costurile fixe). Daca in primul an firma isi propune sa vanda numai o parte din oua si din pui, in anii urmatori numarul produselor va creste (carne, piele, pene). In scopul dezvoltarii firmei, actionarii isi propun reinvestirea profitului (prioritara este achizitionarea de incubatoare in al doilea si al treilea an).

Acest plan de afaceri este un proiect de afacere si reprezinta o estimare a potentialului firmei. El a fost conceput luand in calcul valorile medii ale costurilor si preturilor. Deci este o estimare “probabila”. Trebuie mentionat ca nu pot fi prevazute toate riscurile majore. Insa, unul din riscurile mari ar putea fi mortalitatea mare a pasarilor (dar trebuie sa tinem cont de faptul ca potrivit studiilor sunt pasari foarte rezistente, traiesc intr-o mare varietate de clima , arida, semiarida si temperata, suportand conditii climaterice extreme).

Felul firmei: Companie privata

Obiect de activitate : cresterea si comercializarea strutilor si produselor derivate

Actionari principali: Popescu Ion, Popescu Ioana

Surse de finantare :

Investitii proprii – 200.000.000 lei .

Imprumuturi– 300.000.000 lei – (rambursabil in 3 ani)

Finantare totala : 500.000.000 lei

Obiective financiare:

Investitie totala : 500.000.000

Profit brut: 147.000.000

Profit net: 123.250.000

Total costuri = 453.000.000

ROI = Profit net/investitie = 12%

Rata de recuperare a investitiei este buna, tinand cont ca prognoza vanzarilor totale luata in calcul este pentru preturi medii si productie medie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cresterea si Comercializarea Strutilor.doc