Cultura graului de toamna in economia reala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cultura graului de toamna in economia reala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Exploatația este una familiala, denumita II Florea Mioara, si se afla in orasul Budesti, Judetul Calarasi

Exploatatia se afla in orasul Budesti, judetul Calarasi, in apropierea satelor Aprozi si Vasilati

Exploatatia are 2 cai de acces, una prin intermediul DJ301 si una prin intermediul drumului Budesti Aprozi. Transportul se face cu camionul, drumurile fiind usor circulabile.

Solurile, constituite în cea mai mare parte din diferite tipuri de cernoziomuri și din soluri aluvionale, au o fertilitate ridicată.

Clima la nivel de judet este temperat continentală cu regim omogen, ca urmare a uniformității reliefului de câmpie, caracterizat prin veri foarte calde și ierni relativ reci. În extremitatea sudică a județului se individualizează topoclimatul specific al Luncii Dunării, cu veri mai calde și ierni mai blânde decât în restul câmpiei. În anul 2016, temperatura medie anuală a fost de 12,70 C, maxima anuală de 37,70 C (în data de 1 august 2016), iar minima anuală de -19,10 C (în data de 25 ianuarie 2016).

Exploatatia se afla intr-o singura sola din Blocul Fizic 402 cu o suprafata de 9ha.

Tehnologia aplicata a fost una mai deosebita datorita conditiilor climatice, graul s-a semanat doar in “disc” adica s-a efectuat trecerea cu grapa cu discuri in 3 randuri datorita secetei ce nu permitea aratura.

Planta premergatoare culturii de grau a fost floarea soarelui (Heliantum anuus).

Lucrarile solului au fost efectuate cu 2 tractoare U650, 2 grape cu discuri MC GD4 in decurs de 2-3 zile.

La intrarea in iarna nu s-au aplicat ingrasaminte datorita secetei, dar s-au aplicat 200kg/ha de ingrasamant complex 16-16-16 de Azomures in data de 26 februarie

Soiul folosit este un soi romanesc, Glosa, semanat la data de 25 septembrie 2020 cu o cantitate de 360kg la ha ,inmultirea I care a fost rezultat din Baza cumparata acum 2 ani de la Institutul de cercetare Fundulea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cultura graului de toamna in economia reala.docx