Descrierea si Caracterizarea Serviciilor dintr-o Pensiune Agroturistica

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Descrierea si Caracterizarea Serviciilor dintr-o Pensiune Agroturistica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. Dr. Roxana Vidican

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Aşezarea şi căile de acces

Spaţiul geografic

Bazinul Superior al Someşului Mare se grefează pe zona de contact dintre cristalinul Munţilor Rodnei şi sedimentaro-vulcanicul munţilor Bârgăului. Pentru a stabili limitele mai clare putem lua ca repere astfel:

- la nord – cumpăna de ape dintre bazinul Someşului Mare şi bazinele superioare ale Vişeului şi Bistriţei Aurii;

- la est – limita este dată de linia ce uneşte punctul de confluenţă a Someşului Mare cu Ilva, urcă apoi la vârful Cornii - vf. Suharosu – vf. Suhardu Mare – vf. Cârtibav;

- la sud – limita este reprezentată de punctul de vărsare a vaii Borcutului în Someşul Mare;

- la vest – limita este dată de interfluviul dintre valea Cormaia şi Rebra până la confluenţa dintre Someş şi Ilve.

Munţii Rodnei reprezintă cea mai importantă unitate montană din Carpaţii Orientali. Se individualizează atât prin altitudinea cea mai ridicată din zona rasariteană a Carpaţilor (Varful Pietrosu, 2303 m), cât şi prin existenţa celui mai mare lac glaciar (Lala Mare, cu o suprafaţă de 5637 m2).

Masivul, sculptat în roci cristaline rezistente, are o configuraţie asimetrică, cu văi abrupte şi scurte spre nord, lungi şi salbatice spre sud, o creastă principală lungă şi continuă orientată nord-vest, numeroase circuri glaciare, custuri şi varfuri abrupte, semeţe. Toate acestea conferă frumuseţe şi originalitate acestui masiv montan apreciat de către iubitorii de alpinism şi drumeţii montane.

Drumuri de acces

Muntii Rodnei pot fi accesaţi prin valea râului Izvorul Băilor (Baia), spre satul Valea Vinului, unde se desprind trei trasee turistice:

- spre Vf. Ineu prin Vf. Capul Beneşului;

- spre Vf. Ineu prin Vf. Curăţel;

- spre Vf. Cişa.

Localitatea Valea Vinului este o asezare miniera, situata la altitudinea de 715 m, la o distanţă de 9 km de Comuna Rodna, de care aparţine Este cunoscută ca o atrăgătoare staţiune balneoclimaterică, cu păduri de molid brăzdate de pâraie repezi şi cristaline.

Foarte importantă este linia ferată pe traseul Ilva Mică – Rodna, pe o lugime de 22km, care pe lângă facilitarea accesului în zonă, asigură şi legătura între Rodna şi sudul ţării sau între Rodna şi nordul ţării prin tronsonul Salva – Sighetu Marmaţiei.

Descrierea pensiunii

Pensiunea “Montana” se află în satul Valea Vinului, comuna Rodna, judeţul Bistriţa-Năsăud. Pensiunea “Montana” este situată într-o regiune cu potenţial turistic, în Carpaţii Orientali, în Munţii Rodnei, aproape de cele mai înalte vârfuri din Carpaţii Orientali, într-o zonă renumită pentru peisajele sale pitoreşti, obiectivele turistice naturale şi culturale. Pensiunea oferă o gamă completă de servicii din domeniul turismului, respectiv: cazare, masă şi servicii de agrement.

Pensiunea “Montana” este clasificată la categoria de confort 3 margarete, vă oferă 6 camere, în total 20 locuri.

Clădirea este o construcţie nouă, din cărămidă şi lemn, acoperită cu tablă, bine întreţinută.

Amplasarea anexelor gospodăreşti este separată de curtea principală şi de clădirea pentru turişti printr-un gard şi cu acces separat în curte.

Toata incinta este imprejmuită cu garduri din lemn şi gard pe soclu de beton şi lemn.

Căile de acces sunt betonate. De asemenea există şi un teren de sport cu gazon şi o gradină de legume.

Spaţiul de joacă pentru copii este acoperit cu gazon, pe care sunt amplasate mese pentru diverse jocuri, leagăne, balansoare, şezlonguri, etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Descrierea si Caracterizarea Serviciilor dintr-o Pensiune Agroturistica.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ FACULTATEA DE AGRICULTURĂ MASTER DE MANAGEMENTUL RESURSELOR NATURALE ŞI AGROTURISTICE DIN ZONA MONTANĂ