Disfagia si Regurgitarea

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Disfagia si Regurgitarea.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Atat disfagia, cat si regurgitarea sunt considerate disfunctii ale digestiei orale, ingreunand deglutitia hranei si progresarea acesteia spre esofag. Aceste tulburari apar doar in anumite conditii si in conjuncturi diferite. Localizarea bolii necesita o examinare deosebita asupra istoricului bolii si a semnelor clinice, cat si o examinare fizica.

• DISFAGIA

Disfagia este un termen care inseamna "dificultate de inghitire." Este incapacitatea alimentelor sau lichidelor de a trece cu usurinta in gat si in jos prin esofag la stomac in timpul procesului de inghitire. Procesul de inghitire cuprinde trei etape: etapa orofaringiana, esofagiana si gastroesofagiana.

a) Disfagia orala

b) Disfagia faringiala, circofaringiala sau esofagiana

SEMNE CLINICE

Disfagia apare atunci cand orice element al inghitirii normale este perturbat. Anomaliile structurale orale, slabiciunea musculara, necoordonarea sau poate interfera cu exploatatia materiala in gura, formeaza o coeziune, precum si o propulsie care este inapoiata in faringe. Lipsa controlului asupra alimentelor din gura ar putea cauza ca aceastea sa se incadreze pe partea din spate a limbii, prematur, in timp ce caile respiratorii sunt neprotejate, sau ar putea conduce la materiale ramase in gura, dupa inghitire, atunci cand intra in faringe. In cazul in care intra un bol in faringe inainte sau dupa inghitire, in timp ce caile respiratorii sunt deschise si neprotejate, exista pericolul ca aspiratia sa se produca simultan.

Fisiere in arhiva (1):

  • Disfagia si Regurgitarea.docx