Eficienta Economica a Culturii de Porumb Boabe de Consum in Judetul Vaslui

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Eficienta Economica a Culturii de Porumb Boabe de Consum in Judetul Vaslui.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: GAVRIL STEFAN

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Porumbul este una dintre cele mai valoroase plante cultivate datorita productivitatii foarte ridicate, prezinta o buna rezistenta la seceta, are putine boli si putini daunatori; poate fi cultivat cu bune rezultate in conditii foarte variate de clima si sol; lasa terenul curat de buruieni si este o buna premergatoare pentru cele mai multe culturi; poate fi cultivat ca a doua cultura dupa plantele cu recoltare timpurie; necesita o cantitate mica de samanta pentru semanat; nu se scutura la recoltare, etc.

Eficienta economica ridicata se obtine în conditiile aplicarii în procesul de productie a unor tehnologii moderne si care valorifica la cote superioare materiile prime si energia, asigurând produse de calitate superioara la un cost redus. Marimea eficientei economice influenteaza în primul rând agentul economic unde ea se înregistreaza dar are importanta si pentru economia nationala în ansamblul ei,

caci prin cresterea productiei, reducerea costurilor de fabricatie, sporirea rentabilitatii, etc. se obtine un spor al venitului national.

În sens strict etimologic eficienţa reprezintă calitatea unei activităţi economice de a produce un efect pozitiv.

Eficienţa economică conferă sensul realizării echilibrului economic, iar echilibrul este condiţia cea mai importantă pentru o economie eficientă.

Eficienta economica, privita ca insusire calitativa, reprezinta raportul dintre efectul economic util si eforturile economice, cheltuielile facute pentru obtinerea acestuia. Acest deziderat este exprimat matematic prin raportul dintre efectele otinute in expresie fizica sau monetara si eforturile depuse sau resursele utilizate si consumate.

Eficienta economica in agricultura este data de raportul dintre totalitatea produselor si serviciilor valorificate, pe de o parte si eforturile economice de capital, management si informatii, pe de alta parte

Fisiere in arhiva (1):

  • Eficienta Economica a Culturii de Porumb Boabe de Consum in Judetul Vaslui.doc

Alte informatii

ACEST REFERAT A FOST PREZENTA LA U.S.A.M.V. IASI