Floricultura - Anthurium Andreanum

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Floricultura - Anthurium Andreanum.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

I. ANTHURIUM ANDREANUM ... 3
II. ANTHURIUM SCHERZERIANUM . 4
III. EXIGENȚE ECOLOGICE ... 4
1. TEMPERATURA ... 4
2. LUMINA 5
3. APA 5
4. AERUL .. 6
5. SOLUL ... 6
IV. PROCEREA MATERIALULUI SĂDITOR .. 6
1. SEMINȚE ... 6
2. DIVIZAREA TUFEI 7
3. MARCOTAJ TERESTRU .. 8
V. ÎNFIINȚAREA ȘI ÎNGRIJIREA CULTURII DE ANTHURIUM ... 8
VI. BOLI ȘI DĂUNĂTORI 8
VII. RECOLTAREA FLORILOR ... 9
BIBLIOGRAFIE: ... 10

Extras din document

Genul Anthurium (anturium, pasărea flamingo) include circa 1000 specii originare din America tropicală, fiind cea mai răspândită din familia Araceae. Dintre acestea, cele mai cultivate și cunoscute pentru producerea florilor tăiate sunt speciile Anthurium andreanum Lind. (syn. A. x cultorum Hort.) și Anthurium scherzerianum Scott. (syn. A. x hortulatum Hort.).

I. ANTHURIUM ANDREANUM (grec. anthos = floare, oura = coadă, spadix)

Imaginea 1

Sursă: https://www.magnoliabox.com/products/anthurium-andreanum-flamingo-flower-hrp09323

Cunoscută în popor sub denumirea floarea flamingo, Anthurium andreanum este originară din Columbia și Ecuador, fiind o monocotiledonată perenă ce preferă un climat cald, puțin luminat și umed, precum cea găsită în pădurile tropicale.

Planta prezintă portul columnar, cu tulpina scurtă la început dar lungă până la 30- 80 cm pe măsură ce planta crește; pe tulpină se formează muguri ce dau naștere unor noi lăstari, mai ales în condiții de mușuroire a plantei la bază. Frunzele sunt mari (25- 30/15- 20 cm), cordiforme, lung pețiolate, pieloase, colorate în verde intens, lucioase. Inflorescența este un spadix, cu spata mare (8- 20/8- 20 cm), pieloasă, bine întinsă la deschiderea maximă, colorată în nuanțe aprinse de roșu, roz, alb sau verde- gălbui; spadicele este cilindric, drept sau ușor curbat, alb, crem sau galben, lung de 5- 10 cm. Pe spadice se formează flori femele și bărbătești (planta este dioică) iar fructul este o drupă indehiscentă de culoare roșie.

Se regăsește în multe dintre casele oamenilor sau clădirile de birouri, fiind o apreciată plantă ornamentală datorită faptului că nu este pretențioasă dar și pentru că își păstrează

culorile intense (de regulă floarea roșie și frunzele de un verde închis) pe tot parcursul anului. Datorită acestor caracteristici, în ianuarie 2018 a primit Premiul Asociației Horticole din Marea Britanie.

Dincolo de meritele sale estetice, floarea flamingo se regăsește pe lista Studiului asupra aerilui curat întocmit de NASA, aceasta contribuind substanțial la înlăturarea formaldehidei, dimetilbenze, toluen și amoniac din aer.

II. ANTHURIUM SCHERZERIANUM (anthurium cu coadă de purcel)

Imaginea 2

Sursă: https://i.pinimg.com/originals/8e/cc/c1/8eccc14f7a236eb1a5a92ee52359e952.jpg

Denumirea coadă de purcel provine, desigur, de la forma spiralată a spadicelui, aceasta fiind și una dintre diferențele față de specia anterioară. O altă deosebire este că este de talie mai mică (30-40 cm) și are o inflorescență mai abundentă. Altminteri toate celelalte caracteristici se aplică în mod corespunzători și speciei scherzerianum.

Fisiere in arhiva (1):

  • Floricultura - Anthurium Andreanum.pdf

Bibliografie

Conf. Univ. Dr. FLORIN TOMA, FLORICULTURĂ, Curs pentru Învățământul la Distanță, 2014.
https://en.wikipedia.org/wiki/Anthurium
http://www.creeaza.com/referate/botanica/LUCRARI-DE-INGRIJIRE-APLICATE-292.php
http://anthuriumhi.com/anthurium-scherzerianum-plant-care/
http://powo.science.kew.org/taxon/urn:lsid:ipni.org:names:85334-1
http://www.dragos-serban.ro/anthurium-pret-ingrijire-conditii-cum-se-uda.html