Fuet de catalonia

Referat
5/10 (1 vot)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 763
Mărime: 443.29KB (arhivat)
Publicat de: Miruna Elena M.
Puncte necesare: 0
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
Universitatea Politehnica Bucuresti, Bucuresti

Extras din referat

Fuet-ul este cârnatul tradițional din Catalonia, în partea de nord-est a Spaniei. Combinația perfectă de bucăți de carne de porc, piper negru si mirodenii este fina, gustoasă și nu foarte picantă. În Catalonia se găsește adesea agățat în bucătărie, deoarece aromele sale se dezvoltă cu timpul. Unii oameni îl plac moale și suculent gata scos din ambalaj, alții preferă să-l lase să se usuce un pic mai mult, ceea ce duce la un cârnat mai greu și mai complex. Fara conservanți, adaos de culori sau ingrediente artificiale,procesat minim.

Fuet-ul este un produs similar cu cel cunoscut sub denumirea de longaniza fina, fabricat din grăsimi fine tocate și din carne de porc macră, condimentată cu sare, piper și alte condimente. Este umplut într-un mat subțire de porc cu un diametru de 34-36 mm. Este similar si cu cârnații de salam cunoscut sub numele de salchichó, deși este mai mic în diametru și nu depășește niciodată mai mult de 40 mm.

Din cauza mucegaiului sau a "bloomului" care se formează în timpul procesului de producție, partea exterioară are o culoare albicioasă. Este vândut în lungimi de aproximativ 30-40 cm și cu un diametru de 3 centimetri. Ar putea avea arome diferite în funcție de tipul de condimente folosite și de procesul de fermentație pe care le-a suferit.

Metodă de producție / prelucrare:

Se selecteaza foarte bine carnea de porc,deoarece trebuie sa fie de cea mai buna calitate.Se indeparteaza grasimea in exces. Carnea de porc slabă este mărunțită cu untură cu dimensiunea de 6-8 mm și frământată. Se adaugă sare, piper și mirodenii și se amestecă din nou până se obține amestecul final. Acest amestec este lăsat să stea într-o cameră refrigerată timp de 36 de ore la o temperatură de 3 ° C. Este apoi umplut într-un mat subțire de porc. Matul este uscat într-o cameră încălzită la o temperatură între 18 ° C și 20 ° C și umiditate de 80-85%, timp de 24 de ore. După această perioadă, cârnații sunt lăsați să se răcească înainte de a fi transferați în camera de uscare unde sunt menținuti la o temperatură cuprinsă între 14ºC și 15ºC și o umiditate relativă de 75% -80% timp de 12 zile.

Regiunea Cataloniei are o suprafață de 32,113.41 km2. Aceasta cuprinde provinciile din Barcelona , Girona , Lleida și Tarragona Se învecinează la nord cu Andorra și Franța, la vest cu Regiunea Autonomă Aragon (Huesca, Zaragoza și Teruel), la sud cu Regiunea Autonomă Valencia (Castellón) și la est cu Marea Mediterană. Catalonia are o varietate foarte largă de peisaje cu altitudini care se situează de la 100 m deasupra nivelului mării până la vârfurile de peste 3000 m în zona montană din Pirinei, care traversează nordul acestei regiuni. Este, de asemenea, adapostul sistemului montan-catalan de munte, o serie alternativă de lanțuri muntoase și zone joase care se deplasează de la nord-est la sud-vest. Și, în sfârșit, există depresiunea centrală catalană, care se întinde de la nord până la sudul Cataloniei de-a lungul lanțului de coastă de pe malul mării. Catalonia are o climă mediteraneană. În general, se caracterizează prin ierni reci și veri foarte calde, în timp ce zonele montane din apropiere de Pirineii au temperaturi minime sub zero și zăpadă abundentă în timpul iernii, cu o precipitatie anuală de peste 1.000 mm. Altitudinea variabilă a peisajului dă naștere la o climă foarte contrastantă.

Tradiții Printre cele mai importante festivități se numără correfocs, în care „dracii" „se joacă” cu focul și cu oamenii. Acești draci nu sunt în acest caz încarnarea răului; ei sunt exuberanți, dansând pe sunetele tamburinelor și ale tradiționalului oboi, timp în care lansează focuri de artificii.Dar poate cele mai spectaculoase dintre festivalurile catalane sunt acelea ale colles castelleres, grupuri de entuziaști care formează turnuri de oameni impresionante (până la înălțimea a nouă oameni). Această tradiție veche, care acum s-a extins într-o mare parte a Cataloniei, și care a devenit un show, sau sport care atrage mii și mii de catalani.

Preview document

Fuet de catalonia - Pagina 1
Fuet de catalonia - Pagina 2
Fuet de catalonia - Pagina 3
Fuet de catalonia - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Fuet de catalonia.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia Creșterii Cabalinelor

1.Importanta cresterii cabalinelor Munca sau forta de tractiune este principala productie de economica realizata de cabaline in conditii de...

Ecotehnica cultivării tutunului și hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Lepidoptere

FLUTURELE ALB AL VERZEI - PIERIS BRASSICAE Fluturele alb al verzei este raspandit in majoritatea tarilor din Europa, in Asia (Japonia) si in...

Te-ar putea interesa și

Destinații Turistice pe Glob

Prin destinaţie turistică se poate înţelege o ţară, o regiune din cadrul unei ţări, un oraş, un sat sau o staţiune, care se definește printr-un...

Ai nevoie de altceva?