Importanta Agroeconomica a Productiei Agricole

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Importanta Agroeconomica a Productiei Agricole.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

1.Importanta agriculturii pentru existenta si activitatea umana;
1.1.Importanta economica a culturilor de grau si porumb
2.Importanta cresterii animalelor;
2.1. Importanta laptelui
3.Importanta viticulturii;
3.1.Importanta vinului in alimentatie
3.2.Importanta vinului in economie
4.Precizari metodologice;
5.Bibliografie.

Extras din document

Agricultura este ramura a produtiei materiale in care, cu ajutorul plantelor verzi sub actiunea diriguitoare a omului, are loc transormarea energiei cinetice a soarelui in energie potentiala  material roganica, singura forma de energie accesibila organismului omenesc si animal  material organica, singura forma de energie accesibila organismului omenesc si animal: este ramura de baza a economiei nationale prin care se asigura produse alimentare si materii prime pentru industria bunurilor de larg consum.

Bunurile de condom aflate in natura sunt numai culese, dar nu si produse de catre om; prin cules, pescuit sau vanat, omul le desprinde din mediul lor natural si le foloseste in scopuri personale; din acest moment al insusirii lor, cu ajutorul muncii, ele incep sa devina produse ale munci, in schimb cultivarea plantelor si cresterea animalelor fac parte din agricultura, deoarece are loc un process de productie cu participarea omului.

1.1. Importanta economica a culturilor de grau si porumb:

Dintre toate cerealele, cultura cu cea mai mare pondere este graul de toaman, planta care face parte din familia Gramineae. Grau asigura painea noastra cea de toate zilele si reprezinta hrana pricipala pentru intreeaga omenire. Ca planta cultivate, graul are o vehime foarte mare. Din datele istorice privitoare la cultura plantelor reiese ca graul si ovazul sunt celel mai vechi pante cultivate

Cerealele sunt palnte de camp cultivate pentru boabe. Ele reprezinta pe glob o sursa de baza in hrana populatiei si a animalelor, fiind raspandite pe o suprafata de aproximativ 760 milioane hectare, ceea ce reprezinta 50% din terenurile arabile ale planetei noastre.

Cele mai raspandite cereale in lume sunt: graul, porumbul, orzul, sorgul, secara, meiul ovazul.

Cultura graului prezinta o importanta deosebita, definite prin urmatoarele:

Boabele sunt valoroase prin continutul lor in substante hranitoare si prin variatele forme in care se pot folosi;

Contin substante minerale si vitaminele B, E, PP, necesare organismului uman, in cantitati proportionate. Compozitia chimica a boabelor de grau este destul de diferita de la un soi la altul, aceasta fiind influentata si de conditiile de clima si sol.

Compozitia si valoarea nutritive a boabelor de grau si porumb:

Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Agroeconomica a Productiei Agricole.doc