Infiintarea unei Culturi de Tomate

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Infiintarea unei Culturi de Tomate.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

I Descrierea zonei 3
1.1 Amplasare, coordonate geografice,hidrografia,zona geografică 3
1.2 Infrastructură 4
1.3 Starea mediului 4
1.4 Date administrativ teritoriale 5
1.5 Descrierea parcelei 5
II Tehnologia infiintarii unei culturi de tomate in camp 6
2.1 Descrierea soiurilor 6
2.2 Cerinte fata de factorii de vegetatie 7
2.3 Pregatirea terenului 8
2.4 Tehnologia culturii 9
Harta parcelei 13

Extras din document

I Descrierea zonei

I.1 Amplasare, coordonate geografice,hidrografia,zona geografică

Satul Blandiana apartine comunei cu acelasi nume, din care mai fac parte si satele Acmariu, Ibru, Poieni, Racatau. Situat in partea sud-vestica a judetului Alba, la o distanta de 20 km de municipiul Alba Iulia - resedinta judetului si la 10 km Sebes - orasul cel mai apropiat.

Coordonatele geografice ale satului Blandiana sunt:

45º58′ longitudine N

23º23′ latitudine E

Altitudine aproximativ 250 m.

Satul este localizat de-a lungul unui parau la poalele Muntilor Metaliferi în culoarul drept al Muresului, are un relief specific de lunca si de deal dezvoltat in cea mai mare parte pe roci sedimentare cristaline.

Atestat documentar pentru prima data in anul 1733 cu numele de Kerna (in 1854 Carna, apoi Maroskarna) localitatea poarta numele daco-roman Blandiana. Este cunoscuta pentru importante statiuni arheologice datand din perioada neolitica pana in evul mediu timpuriu. Aici se afla doua mari necropole prefeudale precum si cetatea Telingrad situata pe o inaltime din partea de jos a localitatii.

Din punct de vedere al climei se incadreaza in climatul temperat continental, culuarul Muresului permite patrunderea aerului atat din partea vestica cat si din partea estica.

Temperaturile medii multianuale sunt cuprinse intre 8 si 9 ºC. Se remarca valori destul de riddicate ale umezelii aerului cuprinse intre 75 – 80 % ceea ce reflecta influenta circulatiei vestice. Maximul pluviometric se inregistreaza la sfarsitul primaverii si inceputul verii cuprins intre 75 si 85 mm, iar minimul la sfarsitul iernii cuprins intre 20 si 30 mm.

Stratul de zapada persista intre 30 si 50 de zile, grosimea medie fiind de 3 - 7 cm.

Vegetatia este reprezentata pornind de la Lunca Muresului unde se intalnesc terenuri agricole si vegetatie lemnoasa (ex. plop, salcie), la dealuri unde se gasesc pasuni si paduri de foioase (ex. fag, stejar), pana la zonele mai inalte unde predomina padurile de conifere.

Fauna este diversificata, reprezentata de mamifere precum vulpea, lupul, caprioare, porc mistret, pasari: fazanul, rata salbatica, ciocarlia si numeroase reptile si amfibieni.

Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea unei Culturi de Tomate.doc

Alte informatii

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Agricole , Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului