Logistica - Analiza Activitatilor Logistice la SC VITAPROD SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Logistica - Analiza Activitatilor Logistice la SC VITAPROD SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihai Dinu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Agronomie, Merceologie, Stiinta Administratiei

Cuprins

1. Capitolul I – Prezentarea S.C VITAPROD SA pag.3
Scurt Istoric , Obiectul Principal de activitate pag.3
Structura Personalului, Gradul de implicare in activitatile
Logistice pag.4
2. Capitolul II Analiza activitatilor de asigurare si distributie pag.5
Prezentarea principalelor categorii de resurse materiale, cantitati, preturi pag.5
Stocarea pag.6
Distributia si analiza transporturilor pag.7
Tipuri de marfuri oferite pag.7
Aria teritoriala vizata pag.8
Concurenta pag.8
Logistica de distributie - transporturi , stocarea , depozitarea , manipularea , fluxul informational pag.9
3. Capitolul III Concluzii si propuneri pentru imbunatatirea activitatii logistice pag.11

Extras din document

Capitolul I – Prezentarea societatii comerciale

Date de identificare

Nume : SC VITAPROD SA

Forma juridicǎ : Societate pe acţiuni

Sediu social : Strada Sfântul Gheorghe 20, Pantelimon

CUI :1451452

CAEN:0142 – Cresterea altor Bovine

Scurt istoric

VITAPROD SA a fost infiintata in 2009 si este printre singurele ferme de crestere a bovinelor de carne din Romania, celelalte axandu-se in principal doar pe cresterea de Bovine de lapte. Pâna în 2012, productia a fost intr-o continua crestere , ajungand la o capacitate de 3500 de capete pe an odata cu dublarea numarului de hale pentru cresterea animalelor , lucru notabil mai ales in situatia in care au fost crescute semnificativ importurile de carne in ultimii ani dar care a fost realizabil datorita sustinerii oferite producatorilor nationali.

Obiectul principal de activitate

Societatea are ca obiect principal de activitate creşterea taurasilor pentru carne. Astfel, afacerea constã în achiziţia din import (Belgia, Olanda, Anglia) a unui numar de capete tinere la o greutate medie de 120-130Kg si ingrasarea acestora pana la maturitate (550kg)

Amplasamentul si baza materiala

În ceea ce priveste amplasamentul societatea S.C. VITAPROD SA este situatã în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, si are o suprafaţã totalã de 50.000 metri pãtraţi, suprafaţã ce cuprinde : 50 hale de producţie, abatorul, depozitele de materii prime şi materiale, parcul auto, clãdirea administrativã şi alte structuri anexe.

Cladirile sunt la cele mai inalte standarde , fiind achizitionate prin licitate la un pret mic, lucru ce a permis o renovare si modernizare completa.

Societatea dispune si de un parc auto alcãtuit din :7 autocamioane, 3 autoutilitare şi 2 autoturisme.

Structura personalului

Conducerea societãţi este asiguratã de directorul exectutiv care are in subordine alti 5 manageri: director administrativ, director de productie,director tehnic , director financiar si director de logistica. În toate sectoarele sunt concentrate 120 persoane din care 80 muncitori calificaţi şi 40 munictori necalificaţi.

Gradul de implicare in activitatile logistice

Societatea Comerciala VITAPROD S.A. nu recurge la servicii de logistică furnizate de vreo firmă specializată in domeniu, aceasta activitate fiind realizata cu mijloace si resurse proprii. Activitatile pentru asigurarea societăţii cu bunuri materiale şi transportul produselor sunt coordonate de directorul de logistica Tot directorul de logistică planifică, îndrumă şi controlează activitatea de contractare, aprovizionare, recepţie, distribuţie şi consum a materialelor, obiectelor de inventar şi mijloacelor fixe necesare societăţii urmărind legalitatea documentelor întocmite.

Prin urmare societatea isi organizeaza si planifica si controleaza cursurile de marfuri impreuna cu cele de informatii legate de acestea incepand de la achizitionarea produselor pana la livrarea acestora catre clienti.

Putem concluziona deci ca gradul de implicare in activitati logistice este ridicat avand in vedere ca nu apeleaza la nici o firma de furnizare de servicii logistice. Activitatea logistica a societatii incepe odata cu primirea unei comenzii din partea clientului si continua cu procesarea comenzii (pregatirea facturilor şi trimiterea de informaţii cu privire la comandă), transmiterea de instrucţiuni către abator si apoi catre departamentul de logistica.

Fisiere in arhiva (1):

  • Logistica - Analiza Activitatilor Logistice la SC VITAPROD SA.docx