Masina de Administrat Amendamente MA-3,5

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Masina de Administrat Amendamente MA-3,5.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: O Ranta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

1. Destinaţia şi parametrii constructivi ai MA-3,5.

Maşina MA-3,5 este destinată pentru transportul şi împrăştierea pe suprafaţa solului a îngrăşămintelor minerale şi a amendamentelor. De asemenea ea mai poate fi utilizată pentru transportul şi împrăştierea îngrăşămintelor organice sub formă de mraniţă, precum şi la transportul materialelor distribuite pe drumuri acoperite de polei sau gheaţă pe timp de iarnă (nisip, sare, etc.). .

Este o maşină tractată şi acţionată de la priza de putere a tractorului U-650M cu care lucrează în agregat.

Realizează împrăştierea îngrăşămintelor în cantitate de 40-5100 kg/ha, pe lăţimi de lucru de 6-18 m prin intermediul unui distribuitor centrifugal alimentat de către un transportor cu lanţ..

MA-3,5 este formată din buncăr, şasiu, roţi cu pneuri, transportor lanţ cu zale profilate, sistem de transmisie, disc de împrăştiere, transmisie cardanică, grup conic, scut metalic, manetă de reglare a poziţiei scutului, şubăr, jgheab reglabil, manetă de acţionare a mecanismului de transmisie, proţap, picior de sprijin.

1- buncăr; 2- şasiu; 3- roţi cu pneuri; 4- transportor lanţ cu zale profilate; 5- sistem de transmisie; 6- disc de împrăştiere; 7- transmisie cardanică; 8- grup conic; 9- scut metalic; 10- manetă de reglare a poziţiei scutului; 11- şubăr; 12- jgheab reglabil; 13- manetă de acţionare a mecanismului de transmisie; 14- proţap; 15- picior de sprijin.

Capacitatea benei 4 m3, cantitatea de material ce poate fi încărcat: 3,5 t îngrăşăminte chimice si 5 t amendamente pulbere, lăţimea de lucru 8-17m, cantităţile de îngrăşăminte ce se pot aplica: 85-3680 kg/ha pulbere, 45-2280 kg/ha granulate, 130 – 5020 kg/ha amendamente.

Procesul de lucru al maşinii este: agregatul format din tractorul U-650 + MA-3,5 deplasându-se, roata 3, acţionează transportorul cu lanţ 4, care duce îngrăşământul la fereastra de evacuare prevăzută cu şubărul de reglare a cantităţii de material şi prin jgeabul înclinat 12, ajunge pe discul de împrăştiere cu pelete reglabile 6. Discul este pus în mişcare de rotaţie de către priza de putere a tractorului prin intermediul transmisiei 7.

Acţionarea organelor de lucru se face conform schemei transmisiei:

1- transportor; 2- ax cardanic longitudinal; 3- cuplaj; 4- disc de împrăştiere; 5- roată motoare; 6- transmisie cu roţi dinţate; 7- ax cardanic transversal; 8- cuplaj de siguranţă; 9- arbore pentru antrenarea transportorului.

Alimentarea maşinilor trebuie să se facă cu îngrăşăminte şi amendamente având o umiditate care să nu depăşească 15% la superfosfat, 4% la azotatul de amoniu ăi 6% la sare potasică. Pentru prevenirea înfundărilor şi defecţiunilor inainte de alimentare, îngrăşămintele trebuie cernute, ca să nu rămână particule cu un diametru mai mare de 7 mm. Sfărâmarea îngrăşămintelor aglomerate se poate face cu maşina de sfărâmat şi cernut îngrăşăminte chimice solide. Maşina este acţionată de la priza de putere a tractorului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Masina de Imprastiat Ingrasaminte Chimice si Amendamente - MA 3,5.doc

Alte informatii

prezentarea si parametrii tehnologici a masinii MA 3,5 folosita in agricultura