Mecanizarea lucrarilor de semanat si a lucrarilor de plantat

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Mecanizarea lucrarilor de semanat si a lucrarilor de plantat.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dragulin Daniel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

INTRODUCERE.3
MECANIZAREA LUCRARII DE TRATAT SEMINTE.4
MECANIZAREA LUCRARII DE SEMANAT IN RANDURI.4
MASINA DE SEMANAT IN RANDURI.4
MECANIZAREA LUCRARII DE SEMANAT IN CUIBURI.6
MECANIZAREA LUCRARII DE PLANTAT.8
MECANIZAREA LUCRARII DE PLANTAT TUBERCULI DE CORTOFI.8
MECANIZAREA LUCRARII DE PLANTAT RASADURI.8

Extras din document

INTRODUCERE

Pentru a putea produce eficient şi competitiv, exploataţiile agricole indiferent de tipul lor, trebuie să se înscrie în tendiţele care se manifestă în prezent la nivelul agriculturii mondiale, spre promovarea factorilor calitativi din rândul cărora fac parte dezvoltarea cunoaşterii, pregătirea managerială, înnoirea tehnică, aplicarea tehnologiilor moderne, informatizarea, etc.

Tehnologiile proiectate evidenţiază condiţiile optime de vegetaţie, întregul complex de măsuri fitotehnice, în vederea punerii în valoare a potenţialului genetic al soiurilor şi hibrizilor aflaţi în cultură. S-a acordat o importanţă însemnată măsurilor tehnologice moderne, de înaltă productivitate, eficiente economic şi nepoluante, precum şi soluţiilor privind reducerea consumului de energie. Măsurile tehnologice preconizate au ca obiectiv sporirea randamentului fotosintetic de producere a biomasei utile, captarea cât mai eficientă a energiei radiante şi termice a soarelui şi a precipitaţiilor, consumuri raţionale de energie convenţională, de îngrăşăminte chimice şi pesticide, în vederea prevenirii deteriorării mediului şi menţinerii resurselor fundamentale ale agriculturii.

Mecanizarea lucrarii de tratat seminte

Utilajele pentru tratat seminte sunt stationare. Cele cu functionare discontinua (in sarje) pot avea o camera de amestecare in care se pun, dozate in prealabil, semintele si substanta de tratare. Camera de amestecare este pusa apoi in miscare cu ajutorul unui mecanism.

Masinile cu proces continuu au sisteme de dozare continua a semintelor si a substantei de tratare si dispozitive de amestecare ( de exemplu camera cu discuri orizontale rotative). Aceste masini pot fi cu elevator cu cupe, cu rotor inclinat si palete radiale etc.

Mecanizarea lucrarii de semanat in randuri

Masinile de semanat in randuri servesc la dozarea semintelor si depunerea lor la o anumita adancime in sol, cu un debit uniform de seminte, care sa asigure o anumita o anumita cantitate de seminte la hectar, potrivit tehnologiei culturii.

Masina de semanat in randuri

O masina de semnant in randuri este alcatuita din cutie de seminte, aparate de distributie, tuburi de conducere, brazdare, organe de acoperire, transmisie.

• Cutia de seminte, are agitator care impiedica formarea boltilor favorizand curgerea semintelor;

• Aparatele de distributie, au rol de dozare a semintelor. Se intalnesc numeroase tipuri de aparate de distributie: cu cilindru canelat; cu cilindru cu pinteni; cu palate; aparat centrifugal; aparate cu dozare mecanica si distributie pneumatica s.a

• Tuburile de conducere a semintelor sunt table sau din material plastic, in diferite variante constructive;

• Brazdarele au rolul de a deschide in sol rigole in care se depun semintele.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mecanizarea lucrarilor de semanat si a lucrarilor de plantat.docx