Pensiunea Vlad

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Pensiunea Vlad.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Capitolul I

DESCRIEREA PENSIUNII « VLAD »

***

Număr de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului: J – 02/950/2002

Cod fiscal - 15078845

Pensiunea agroturistica « VLAD » este situata in localitatea MONEASA, jud. Arad, zona renumita in partea de vest a tarii noastre, pentru peisajele pitoresti, si tratamentele balneare si de recuperare a capacitatii de munca. Societatea are ca obiect principal de activitate odihna, tratamentul si recreerea. Este clasificata la categoria 3 magarete, fiind foarte usor recunoscuta in zona, deoarece se afla pe strada principala de intrare in localitate, ffind evidentiata cu indicatoare de-alungul soselei si placute care si promoveaza pensiunea.

Localitatea Moneasa constituie cel mai frecventat obiectiv turistic(odihnă, tratament, recreere) din partea de vest a ţării, fiind frecventată atât de turiştii din această zonă cât şi din celelalte zone ale ţării, iar în ultima perioadă beneficiează de un număr impresionant de turişti străini. Datorită acestui fapt forţa de muncă tânară migrează spre societăţile particulare care funcţionează în zonă. Datorita zonei pitoresti in care este amplasata pensiunea se fac incercari puternice de protectie a mediului si de mentinere la cerintele si standardele europene.

Amenajarea. Pensiunea are un aspect atragator , este construita pe trei nivele (parter, etaj si mansarda) , iar aleea de intrare este pavata cu piatra , de-alungul caruia sunt inaltati brazi, iar pe de-o parte si de alta parte de alee este totul verde datorita gazonului. Partea de intrare a pensiunii este plina de culorile felurite ale florilor, iar fantana ii da un aer de « casa bunicii ».

Echiparea pensiunii. Parterul se compune din holul de intrare, scara, sala de servire a mesei, bucatarie, grup sanitar. Din sala de mese exista o iesire pe terasa din curte. Etajul este compus din 5 camere de dormit, iar mansarda din 2 camere de tip apartament.

Camerele de cazare. Cele 5 camere de la etaj sunt echipate cu cate 2 paturi single, doua noptiere, o masuta cu televizor si dulap dublu pentru hainele turistilor ; grup sanitar , lavoar si dus. Camerele de la mansarda sunt amenajate modern,cu un hol mic de intrare in camera, cu un pat dublu, doua fotolii, masuta de cafea, masuta cu televozor, doua noptiere, sifonier ; baie cu vana mare, grup sanitar si lavoar.

Grupurile sanitare. Sunt amenajate modern, cu faianta si gresie, lavoar, wc si dus sau vana in functie de camera, apa calda in permanenta.

Bucataria si alimentatia. Sala de mese si bucataria se afla la parter. Sala de mese are o capacitate de 20 de locuri, amenajata cu mese din lemn si scaune din lemn tapitate, foarte comode, care ofera un confort deosebit turistilor.

Masa este servita numai din produse proaspete si naturale, poate fi servita si in aer liber pe terasa, care are si aceasta o capacitate de 10 locuri. Se ofera pensiune completa cu meniu diversificat, in functie de dorintele turistilor ( de exemplu : preparate dietetice pentru persoanele care vin pentru tratament), la pregatirea mesei se consulta intotdeauna oaspetii, in aceste conditii este putin probabil ca turistii sa pregateasca singuri mancarea, dar daca tin neaparat, bucataria echipata cu toate ustensilele necesare va sta intotdeauna la dispozitia lor, avand acces continuu la aceasta.

Capitolul II

CEREREA TURISTICA PE PIATA

Cererea agroturistica in zona este din ce in ce mai mare in ultimii ani, datorita faptului ca turistul care vrea sa vina in aceasta zona doreste liniste, odihna sau tratament. Deplasarea unor categorii de purtatori ai cererii turistice de o mare diversitate in ceea ce priveste nevoile exprimate, diversitate determinata de marea varietate a zonelor din care provin, imprima cererii agroturistice un caracter eterogen. Legatura cu satul este nostalgia tineretii si de aceea multe din weekend-urile si concediile lor sunt petrecute la tara, astfel se contureaza primul segment al cererii agroturistice. Dezvoltarea turismului rural in aceasta zona este sustinuta de cererea turistilor interni si externi pentru oferta locala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiunea Vlad.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI- TIMIŞOARA FACULTATEA DE MANAGEMENT AGRICOL