Piata Florilor - Politici Agricole

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Piata Florilor - Politici Agricole.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 24 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Statistic, pentru florari cel mai important anotimp ramane primavara, cand inregistreaza si cel mai ridicat volum al vanzarilor, de peste 60%. Cele mai cautate si, evident, cele mai vandute flori raman trandafirii, cu un procent estimat la 40% din totalul pietei, la preturi angro intre 3 si peste 10 lei, in functie de caracteristicile florii.

Principalele ţări de unde se importă flori tăiate fiind Olanda, Turcia şi Ungaria. În perioada similară a anului trecut (2010), România a exportat flori şi boboci tăiaţi, în valoare de 927 mii euro, o cantitate de aproximativ 165 de ori mai mică faţă de importuri. S-a înregistrat, totuşi, o creştere faţă de perioada similară din 2009, când exporturile au fost de 916 mii euro. Tarile unde România a exportat flori tăiate au fost Ungaria, Olanda, Bulgaria, Italia, Grecia, Polonia şi Spania.

Sprijin acordat in anul 2008: - SAPS - 60,75 €/ha - Ajutor de stat acordat la suprafata cultivate, diferentiat dupa cum urmeaza:

a) 5000 lei/ha pentru culturile in camp b) 10000lei/ha pentru culturile in sera

• Obiective strategice:

-crearea de noi genotipuri -imbogatirea colectiilor cu noi soiuri din sortimentul mondial si national -crearea de noi soiuri de flori cu valoare decorativa ridicata care sa raspunda cerintelor producatorilor de flori dar si consumatorilor; -organizarea sistemului de piata de gross pentru flori, plante ornamentale si plante dendrologice care sa asigure si practicarea sistemului de licitatie a produselor; -cresterea consumurilor de flori si plante ornamentale dar si de plante dendrologice prin ageerea unor spatii speciale pentru prezentarea acestor produse de producatorii de flori si plante ornamentale dar si de plante dendrologice. -------- expunerea acestor produse in diferite targuri si expozitii sezoniere, traditionale in diferite zone ale tarii; -respectarea standardelor de comercializare a produselor prezentate pe piata si comercializate.

Daca in fiecare toamna afacerea florarilor coboara la 25%, cele mai „triste” anotimpuri raman vara si iarna. „In perioada verii, unul din factorii care conduc la scaderea semnificativa a vanzarilor este dat de perioada concediilor, dar si de lipsa din calendar a sarbatorilor religioase, iar in iarna asistam la un aspect relativ similar”

Totodata, cele mai cautate si, evident, cele mai vandute flori raman trandafirii, cu un procent estimat la 40% din totalul pietei, la preturi angro intre 3 si peste 10 lei, in functie de caracteristicile florii (culoare, provenienta sau lungimea tijei).

Spre exemplu, un singur fir Orchidaceae Phalaenopsis poate depasi 60 de lei.

In ceea ce priveste profilul cumparatorului, „constanti sunt cei cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani si in special familistii.

Fisiere in arhiva (2):

  • Piata Florilor - Politici Agricole.ppt
  • Piata Florilor - Politici Agricole.doc

Alte informatii

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Facultatea de Inginerie Economica si Management in Agroturism si Alimentatie Publica