Politica Agricola in Elvetia-Liechtenstein si Brazilia - Obiective si Instrumente de Politica Comerciala

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Politica Agricola in Elvetia-Liechtenstein si Brazilia - Obiective si Instrumente de Politica Comerciala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Agronomie, Comert, Stiinte Politice

Cuprins

CAPITOLUL I
Pag.
Rezumat 3
CAPITOLUL II
Consideraţii generale Elvetia, Liechtenstein şi Brazilia 4
Observaţii Brazilia 4
Mediul economic Elvetia, Liechtenstein şi Brazilia 5
Instrumente de politică comercială Elvetia, Liechtenstein şi Brazilia 6
Politici comerciale sctoriale Elvetia, Liechtenstein şi Brazilia 8
Politici comerciale şi parteneri comerciali Elvetia si Liechtenstein 10
Obiectivele politicii comerciale Elvetia si Liechtenstein 10
Acorduri şi aranjamente comerciale Elvetia si Liechtenstein 10
CAPITOLUL III
Agricultura 10
o Prezentare generală şi principalele caracteristici Elvetia si Liechtenstein 10
o Agricultură şi silvicultură Brazilia 12
o Caracteristicile generale, obiectivele de politică, şi administrarea Brazilia 12
o Obiective şi instrumente de politică Elvetia si Liechtenstein 12
o Măsuri la frontieră Brazilia 15
o Măsuri de sprijin intern Brazilia 15
o Programe de credit rural Brazilia 15
o Linii de credit BNDES Brazilia 16
o Program pentru consolidarea de uz casnic Agricultură (PRONAF) Brazilia 16
o Modalităţile de stabilire a preţurilor de casa Brazilia 16
o Silvicultură. Brazilia 16
o Subsectoare cheie Elvetia si Liechtenstein 17
1. Hrana, bauturi si produse din tutun 17
2. Efective de animale, produse lactate si produse inrudite 17
3. Sfecla de zahar si zahar 17
4. Alte recolte 17
5. Silvicultura, exploatarea forestiera si pescuitul 18
CAPITOLUL IV
Bibliografie 19

Extras din document

Consideraţii generale

Elvetia si Liechtenstein Brazilia

De la ultima lor evaluare din anul 2004, economiile Elvetiei si Liechtenstein-ului au crescut, in medie, cu 2,7% pe an pentru Elvetia si 2,2% pe an pentru Liechtenstein, in principal datorita exporturilor si consumului privat.

Comertul exterior (inclusiv accesul pe pietele straine) reprezinta un pilon central pentru ambele economii, ponderea acestuia in PIB-ul lor depasind 100%.

Elvetia si Liechtenstein au urmarit liberalizarea regimurilor comerciale prin intermediul acordurilor multilaterale, regionale si bilaterale. La nivel bilateral, a fost prioritara liberalizarea comertului cu Comunitatea Europeana, ceea ce a dus la un proces continuu de armonizare al instrumentelor de politica comerciala ale celor doua tari cu cele ale Comunitatii Europene. Dar raportul Secretariatul OMC indica, de asemenea, faptul ca participarea la variate acorduri comerciale preferentiale face ca regimurile lor comerciale sa fie intrucatva complexe.

Reforma Actului privind Cartelurile a intarit regimul concurentei din Elvetia. Cu toate acestea, concurenta ramane oarecum limitata in domenii precum agricultura, sanatatea si transporturile publice, contribuind la cresterea preturilor. Reformele ulterioare, inclusiv eliminarea subventiilor pentru produsele agricole de baza si concurenta crescuta prin reducerea sau eliminarea tarifelor in principal pentru produsele agricole, ar putea fi in beneficiul consumatorilor si ar imbunatati alocarea resurselor.

De la ultima analiza a sa, în 2004, Brazilia a continuat cu modernizarea treptată şi raţionalizarea regimului său comercial, în acelaşi timp, de asemenea, creşterea medie a tarifelor de protecţie. Economia a profitat de reformele recente şi de un mediu favorabil crescând la o rată medie anuală de 4,5% în perioada 2004-2007, şi de 6,3% pe 12 luni pentru luna septembrie a anului trecut, potrivit Secretariatului OMC raport cu privire la politicile comerciale şi practicile din Brazilia.

Raportul constată că, în ciuda acestor realizări pozitive, pentru a face faţă noilor provocări prezentate de încetinirea creşterii economice actuale în lume, Brazilia trebuie prin eforturile sale să dea un impuls suplimentar pentru comerţ şi investiţii, inclusiv prin reducerea protecţie efective tarifare, reducerea consumului de interdicţii de import şi care oferă o mai mare previzibilitate a investiţiilor străine şi regimului comercial.

Rezolvarea problemei de lungă durată a ratei dobânzii pe piaţa internă şi luarea de măsuri suplimentare pentru promovarea concurenţei pe piaţă şi de o alocare eficientă a resurselor ar ajuta Brazilia în susţinerea creşterii economice şi de a continua îmbunătăţirea standardelor de viaţă ale populaţiei sale.

Raportul OMC, împreună cu o declaraţie de politică a Guvernul din Brazilia, va fi baza pentru o cincime din TPR Braziliei prin evaluarea politicii comerciale ale controlului al OMC la 9 şi 11 martie 2009.

Observaţii Brazilia

De la ultimele sale evaluări ale politicii comerciale, din 2004, Brazilia a continuat cu modernizarea treptată şi raţionalizarea regimului comercial, în timp ce, creşte media de protecţie tarifară. Pornind de la politicile macroeconomice solide şi anterioare şi a reformelor recente, Brazilia a fost în măsură să profite de un mediu favorabil economic mondial pentru a realiza o creştere economică solidă, dar actuala încetinire a creşterii economice mondiale prezinta noi provocări.

Brazilia trebuie să dea un impuls suplimentar pentru comerţ şi investiţii, inclusiv reducerea protecţie tarifare, reducerea consumului de interdicţii de import, şi furnizarea de predictibilitate mai mare faţă de regimul de investiţii străine. Rezolvarea problemei de lungă durată din diferenţele mari între rata dobânzii pe piaţa internă ar încuraja, de asemenea, comerţul şi investiţiile, şi productivitatea. Aceste şi alte măsuri de promovare a concurenţei pe piaţă, precum şi alocarea eficientă a resurselor ar ajuta Brazilia in susţinerea creşterii economice şi în continuarea îmbunătăţirii standardelor de viaţă ale populaţiei sale.

Mediul economic

Elvetia si Liechtenstein Brazilia

Elvetia si Liechtenstein sunt printre cele mai prospere tari din lume, cu un PIB de peste 60,000 $/cap de locuitor in 2008. Cresterea economica in ambele tari a fost cuplata cu reducerea somajului. Data fiind dependenta lor de comertul international, economiile celor doua tari raman sensibile la dezvoltarile din economia globala.

Elvetia stabileste politica monetara pentru ambele tari, in conformitate cu Acordul Monetar din 1980 cu Liechtenstein. In ciuda puternicei cresteri economice, a deprecierii, pana de curand, a francului elvetian fata de euro si a preturilor in crestere la energie, inflatia a ramas in general sub pragul de 2% specificat de Banca Nationala Elvetiana in scopul stabilitatii preturilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Agricola in Elvetia-Liechtenstein si Brazilia - Obiective si Instrumente de Politica Comerciala.doc

Alte informatii

Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” Facultatea de Relatii Economice Internationale