Practici Agricole pe Glob

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Practici Agricole pe Glob.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Agronomie, Geografie

Cuprins

Tipuri si structuri teritoriale agricole
Practici agricole si evolutia lor pe glob
Principalele regiuni agricole de pe glob

Extras din document

Agricultura (cultura plantelor şi creşterea animalelor) este cea mai veche ramură a economiei mondiale. In unele ţări din Asia, Africa şi America de Sud este şi astăzi principala ramură economică şi sursă de subzistenţă

Tipul de agricultură este rezultatul evoluţiei de lungă durată a unui ansamblu de factori sociali, tehnici, economici şi culturali, ce evoluează de la o regiune la alta în condiţii naturale determinate

Factorii naturali (în special clima) determină, în funcţie de latitudine şi longitudine, tipuri agricole diferite.

depinde de condiţiile climatice. Ea este puţin eficientă şi produce numai pentru hrana familiei şi a comunităţii. Se practică păstoritul nomad. Pe întinsele suprafeţe cu tundră din nordul Asiei, Europei (Laponia) şi Americii de Nord sunt crescuţi renii. Cultura plantelor se face pe suprafeţe se cultivă grâu, secară şi orz de primăvară In partea europeană a Rusiei şi în nordul Europei (Laponia), în cadrul agriculturii specializate se practică păstoritul subpolar. Pe timpul iernii, animalele au asigurată baza furajeră, lichidându-se în mare parte nomadismul.

cuprinde sisteme de cultură foarte complexe (ex. cultura cerealelor), combinate în multe cazuri cu creşterea animalelor (tipul mixt). în zonele temperate se disting cele două tipuri mari de agricultură: agricultura tradiţională şi agricultura modernă (care domină), evidenţiindu-se atât caracterul extensiv, cât mai ales cel intensiv (bine reprezentat).

Fisiere in arhiva (1):

  • Practici Agricole pe Glob.ppt