Prelucrarea Aurului

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Prelucrarea Aurului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Aurul pur (10000) este prea moale si de obicei se amesteca cu alte metale (aliaje) pentru al face mai tare si mai utilizabil pentru bijuterii.

Ce este un karat?

Karat - indica cantitatea de aur pur din aliaj. Cu cat procentul de aur pur este mai mare cu atat sunt si mai multe karate.

Tabel de corespondenta

10000 7500 5850

24k 18k 14k

Ce fel de marcaje se pot intalni pe bijuteriile din aur?

Trebuie sa existe un marcaj cu karate pentru a fi siguri ca insemnul este corect, mai trebuie sa existe si insemnul firmei producatorului si tara de origine.

Care este diferenta dintre aurul galben, alb si rosu?

Aurul pur (care este intotdeauna galben) este prea moale pentru folosirea la bijuterii. Metalele care se folosesc in amestec cu aurul, pentru a-l intari, pot modifica culoarea acestuia, rezultand astfel un aur de diferite nuante de galben, alb si rosu.

De ce exista diferenta de pret intre bijuterii similare?

Exista cativa factori care influenteaza valoarea unei bijuteri din aur:

Design - designul bijuteriilor le creste valoarea mai ales daca este unicat.

Finisajul - finisajele speciale ale aurului cum ar fi de exemplu: mat sau sablat se adauga la costul bijuteriei din aur.

Mitologie

Aurul argonautilor

Mitologia, primul reper istoric al civilizatiei umane, dezvaluie importanta aurului in universul primilor oameni civilizati. Calatoria argonautilor in cautarea lanii de aur este o marturie despre importanta acordata aurului de catre vechii greci. Se pare ca mitul lanii de aur are un substrat istoric. In Caucaz, zona de destinatie a expeditiei argonautilor, exploatarea aurului se facea intr-un mod simplu, dar ingenios.

Oamenii asezau pe albia raurilor aurifere blanuri de oi care colectau firele de aur purtate de ape. Dupa un timp, blanurile garnisite cu aur erau arse, iar aurul ramas in cenusa, recuperat.

Inainte de Hristos

Nasterea civilizatiei europene a depins de aurul mediteranean

In antichitate, aurul era utilizat pe scara larga. Curtile regale si templele antice reprezentau adevarate muzee ale obiectelor de aur - statui, figurine, bijuterii, ustensile, obiecte de imbracaminte etc. Aceasta abundenta era alimentata de minele si exploatarile din bazinul mediteranean. Vestita mina de aur din Nubia alimenta curtea faraonilor egipteni. Zacamintele de aur din Asia Mica (Turcia de astazi), insulele Tascs si Cipru erau exploatate de catre fenicieni. Zacamintele din Tracia, Macedonia, Epir, Iliria si Dalmatia livrau aur regilor Macedoniei Filip al II-lea si Alexandru cel Mare.

Romanii au exploatat aurul din Galia, Dacia, nordul Italiei si din Pirinei.

Evul mediu

Aurul si ardelenii

Caderea Imperiului Roman de Apus a dus la incetarea aproape completa a productiei de aur in Europa. Pana catre anul 1000, aurul devenise foarte rar, exceptand Bizantul si Califatul Arab, unde acesta era folosit la scara larga, inclusiv la baterea monedei. Comertul oraselor italiene cu Orientul a readus gustul pentru aur in Europa. Minele din Sudan, iar apoi cele din Transilvania (secolul al XIV-lea), Salzburg (secolul al XV-lea) si Golful Guineii au alimentat pofta aur a europenilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prelucrarea Aurului.doc

Alte informatii

Facultatea de "constructii de masini" si Facultatea de "mecanica