Proiectarea unei Amenajari Piscicole

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Proiectarea unei Amenajari Piscicole.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 46 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Costachescu Elena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Agronomie

Cuprins

1. Tema proiectului
2. Date necesare pentru proiect
3. Studiu de fundamentare
4. Elemente de inginerie tehnologică
5. Calculul materialului biologic
6. Calculul suprafeţelor
7. Concepţia de amenajare
8. Reţete furajere
9. Eficienţa economică
10. Bibliografie
11. Concluzii

Extras din document

Tema proiectului

Să se proiecteze o amenajare ciprinicolă

2. Date necesare pentru proiect:

• suprafaţa de creştere vara a-III-a: -40 ha

• producţia unitara vara a-III-a : -30 tone

• proporţia dintre specii :

- crap 65 %

- sânger 25%

- novac 10%

• greutatea/exemplar la 2+: - crap 1100 g/exemplar

- sânger 1200 g/exemplar

- novac 1300 g/exemplar

3. Studiu de fundamentare

Memoriu justificativ

Prezenta pe teritoriul tarii noastre a unei retele hiodrografice abundente a favorizat inca din timpurile stravechi practicarea pescuitului. Progresele tehnologice realizate in decursul timpului, insotite de poluarea mediului acvatic si realizarea de amenajari hidrotehnice pe cursul apelor interioare au dus la necesitatea valorificarii superioare a bazinelor acvatice artificiale sau naturale prin intermediu pisciculturii. Z

In zona de ses, unde temperatura mediului ambiant este ridicata iar verile sant lungi si ridicate se practica cresterea crapului si a unor specii adiacente adaptate acestor conditii de mediu, in contrast in zonele montane unde temperaturile in timpul verii sant medii iar cele de iarna foarte scazute, se recomanda cresterea salmonidelor in pastravarii.

O componenta majora a oricarei tehnologii salmonicole si ciprinicole este hrana, pentru care se cheltuie 35 – 50 % din valoarea productiei.

In ultimul deceniu captura de peste pe plan mondial capturata, precum si alte produse obtinute din acvacultura au condus la o dinamica ascendenta, sporuri ridicate remarcandu-se in cresterea dirijata. Daca in 1905 se obtineau pe plan mondial cca 5 mil tone de organisme acvatice, respectiv 2,6 kglocuitor, in 1960 sau obtinut 40 mil. tone respectiv 13,3 kg/locuitor. In anul 1978 se inregistrau 75 mil tone respectiv 20 kg/locuitor, ajungandu-se in 2002 la 120 mil tone.

Din piscicultura tarii noastre ciprinicultura si salmonicultura reprezinta cele mai importante ramuri din domeniul piscicol.

Condiţionat de adaptarea tehnologică se impune o modernizare a suprafeţei piscicole constând din următoarelor categorii de lucrări:

1. Optimizarea raportului dintre suprafaţa ocupată de diferite categorii de heleşteie corespunzătoare indicatorilor biotehnologici în scopul asigurării independenţei tehnologice a fermei.

2. Optimizarea caracteristicilor tehnico-constructive a sistemelor de heleşteie în funcţie de caracteristicile biologice ale speciei de cultură.

3. Diminuarea suprafeţei neproductive din cadrul amenajării prin utilizarea unor sisteme de transport a apei sub presiune în locul celor cu curgere liberă.

4. Reducerea suprafeţei maximale pe categorii de heleşteie la valoarea corespunzătoare aplicării unor tehnologii de creştere în condiţii optime economice.

5. Optimizarea regimului heleşteielor prin corelarea densităţii de populare cu debitul de intreţinere pe specii si vârstă.

6. Reamplasarea heleşteielor în cadrul unor scheme hidrotehnice integrate tehnologic, condiţionate de optimizarea transportului materialului biologic.

7. Reprofilarea secţiunii lucrărilor de terasamente în vederea asigurării volumelor de apă optime fiecărui heleşteu.

8. Tipizarea lucrărilor de amenajare a instalaţiilor specifice pentru preluarea macanizată a peştelui şi încărcarea în mijloacele de transport.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unei Amenajari Piscicole.doc

Alte informatii

U.S.A.M.V Iasi Facultatea de Zootehnie Specializarea Piscicultura