Protectia Sanatatii Plantelor si a Produselor Vegetale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Protectia Sanatatii Plantelor si a Produselor Vegetale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf. Dr. Ing. Bucurean Elena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

PROTECTIA SANATATII PLANTELOR SI

A PRODUSELOR VEGETALE

PROTECTIA LEGUMELOR ÎN CULTURA FORTATA

Cultura fortata a legumelor ridica probleme diferite de cele ale culturii în câmp a plantelor legumicole. Plantele sunt expuse toata perioada de vegetatie la atacul mai multor agenti patogeni, în general polifagi, de aceea în aceste situatii nici rotatia culturilor nu-si poate evidentia efectul benefic. Problemele sunt multiplicate de patogenii din sol, dezinfectarea caruia da rezultate bune numai cu cheltuieli mari. La solurile reci, prin mutarea instalatiei dupa 2 – 3 ani se poate economisi dezinfectarea solului.

Protectia ardeiului in cultura fortata tinând cont de principalele boli (agenti patogeni) care pot infesta cultura

- virozele: cauzeaza pierderi importante, atât cantitative cât si calitative de productie. În lipsa unor tratamente eficace, numai metodele preventive pot fi luate în seama.

Pentru obtinerea rasadului se foloseste samânta de origine cunoscuta, sanatoasa, tratata cu 1,5 % NaOH, cu fungicide Orthocid 50 WP 3 g / kg, asigurând protectia plantutelor în perioada de germinare – rasarire.

Împotriva instalarii vectorilor, în special a afidelor, trebuie efectuate tratamente cu insecticide adecvate.

- caderea plantutelor, pentru prevenire se evita umiditatea ridicata a aerului si formarea condensului apelând la aerisiri repetate, încorporarea fungicidelor în stratul germinativ, sau udarea cu solutie de fungicid a semanaturii Orthocid 50 WP 0,2% + Previcur N 0,15 %.

- bacteriozele apar pe rasadul repicat sau sub forma unor patari ale frunzelor, pete hidrozate care sunt mai mari de obicei, decât la plantele de câmp si se extind în conditii prielnice. Se fac tratamente chimice cu produse cuprice sau Kasungimicin 2WP (0,15%)si se zvânta suprafata foliara prin aerisiri repetate.

- putregaiul cenusiu si putregaiul alb necesita tratamente preventive, înaintea „încheierii”culturii, eliminarea si distrugerea plantelor bolnave. Se aplica tratamente înaintea înfloririi cu fungicide ca Rovrar Ronilan 50 WP (0,1%).

Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Sanatatii Plantelor si a Produselor Vegetale.doc

Alte informatii

Acest referat a fost prezentat in cadrul Facultatii de Protectia Mediului Oradea