Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare

Referat
7/10 (3 voturi)
Domeniu: Agronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2301
Mărime: 17.22KB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Extras din document

Grupul Vel Pitar este liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si un jucator important în domeniul productiei si distributiei de biscuiti, napolitane, specialitati de cofetarie si patiserie.Povestea grupului incepe in momentul in care fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat în Romania de catre New Century Holdings (NCH), achizitioneaza doua mari companii de morarit si panificatie, Mopariv Ramnicu Valcea si Berceni Bucuresti. In decembrie 2001 se formează S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morarit si panificatie: Mopariv Ramnicu Valcea, Berceni Bucuresti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Ramnicu Valcea.

Anul 2007 a reprezentat trecerea la un nou tip de organizare. Compania Vel Pitar S.A. s-a divizat in trei societati autonome care au ca obiect de activitate panificatia - S.C. Vel Pitar S.A., moraritul - S.C. Sapte Spice S.A. si retailul - S.C. VP Magassin S.A.. Aceste activitati s-au dezvoltat continuu in ultimii ani, astfel incat acum beneficiaza de conditiile necesare pentru a functiona autonom. Prin procesul de divizare noile companii fructifica mai bine oportunitatile oferite de piata in domeniile lor, gestioneaza mai bine resursele si utilizeaza in mod direct veniturile obtinute.

Fondul de investitii Broadhurst Investments Ltd., administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), detine aproximativ 80% din toate cele trei firme rezultate în urma divizarii.

In prezent Grupul Vel Pitar detine centre de producţte in Bucuresti (doua) si în 10 judete din România (Valcea, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj, Olt şi Dambovita), unitati de morarit si o retea de magazine in marile orase din Romania.

Grupul Vel Pitar a schimbat modul in care, in Romania, se fac afacerile in industria de morarit şi panificatie. Sunt primii care au investit masiv in tehnologii moderne, inovatoare, pentru a oferi clientilor produse de cea mai buna calitate. De aceea, Grupul Vel Pitar este lider absolut din toate punctele de vedere: dimensiune, acoperire geografica, cifra de afaceri, nivel de profit, numar de clienti, nivelul de implementare a tehnologiilor moderne si respectarea normelor legislatiei europene.

Vel Pitar recunoaste importanta specificului local ca o valoare suplimentara în actiunea sa de a oferi consumatorului produsele dorite, iar fiecare dintre punctele de lucru ale grupului este lider de piata si exceleaza in unul sau mai multe produse, beneficiind de conceptul dezvoltat la nivel national.

Grupul Vel Pitar în cifre: 12 fabrici de panificatie, specialitati de panificatie, patiserie, biscuiti si napolitane; unitati de morarit; o retea proprie de 157 de spatii comerciale in marile orase din Romania; acoperire natională; 4.600 de angajati; peste 2 milioane de clienti zilnic. Lunar, în medie, sunt produse aproximativ 10.000 tone panificatie, 300 tone biscuiti si napolitane si 14.000 tone produse de morarit.

Vel Pitar iti ofera atat produse de panificatie, cat si produse de cofetarie si patiserie, rulade si biscuiti, cele mai proaspete si mai apetisante delicatese. Beneficiaza de cea mai diversificata gama de panificatie proaspata si de atmosfera si calitatea produselor dintr-o brutarie europeana cat mai aproape de casa ta. Inovatia absoluta Vel Pitar, Keine Touch, este tehnologia unica in Romania ce nu implica manevrarea manuala a produsului pe banda de fabricatie. Vel Pitar este o companie de panificatie de prestigiu in Romania ce are ca scopuri productia si distributia de panificatie. In reteaua de magazine Vel Pitar puteti gasi pe langa produse Vel Pitar si alte numeroase produse de panificatie. Specializata in produse de panificatie, paine, paine graham, paine neagra sau paine cu seminte. Specialitatile vel Pitar sunt French Toast si Panisimo. Atat produsele Vel Pitar din gama French Toast cat si cele din gama Panisimo pot fi gasite in intreaga retea de magazine Vel Pitar.

Scurt istoric

1999 - 2000 Fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat în Romania de catre New Century Holdings (NCH), achizitionează trei companii de morarit si panificatie: Mopariv Valcea, Berceni Bucuresti, Granpan Tecuci. In 2000 Mopariv Valcea cumpara Panegrano Cluj.

2001 In decembrie 2001 se formează S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea celor patru fabrici din industria de morarit si panificatie cumparate de Broadhurst. Sediul noii companii este stabilit la Ramnicu Valcea.

2002 - 2006 Vel Pitar S.A. se mareste prin achizitia unor noi companii: Spicul Arges Pitesti (2002), Pangran Iasi si Gorjpan Targu Jiu (2003), iar în 2004 Vel Pitar cumpara o unitate de producţie în orasul Bals, arondată punctului de lucru din Ramnicu Valcea. Anul 2005 a marcat marirea grupului, prin fuziunea cu societatile Postavarul Brasov si Panem Giurgiu.

2007 Compania Vel Pitar se divide in trei societati autonome care au ca obiect de activitate panificatia - S.C. Vel Pitar S.A., moraritul - S.C. Sapte Spice S.A. si retailul - S.C. VP Magassin S.A. La începutul anului 2007, grupul Vel Pitar isi extinde reteaua de centre de productie si in judeţul Dambovita, in orasul Targoviste.

Preview document

Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Pagina 1
Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Pagina 2
Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Pagina 3
Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Pagina 4
Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Pagina 5
Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Pagina 6
Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Pagina 7
Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Pagina 8
Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare.doc

Alții au mai descărcat și

Organizarea Comuna de Piata pentru Cereale

CAPITOLUL 1 Prezentarea generala a OCP Integrarea economica, sociala si politica in cadrul Comunitatii Europene s-a bazat, de la semnarea...

Ecotehnica Cultivarii Tutunului si Hameiului

TIPUL DE SOL DIN REGIUNEA BUCURESTI Soluri de tip hidromorf si brun-roscate Caracteristici : soluri predominant lutoargiloase cu continut...

Politici Agricole Comunitare

INTRODUCERE Criza agriculturii româneşti s-a datorat eşecului agriculturii colectiviste, determinat la rându-i , de politica antieconomică şi mai...

Ai nevoie de altceva?