Studiu privind Calitatea Serviciilor la Unitati de Alimentatie - Hotel Belvedere Predeal

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Studiu privind Calitatea Serviciilor la Unitati de Alimentatie - Hotel Belvedere Predeal.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Stoian Elena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Hotel BELVEDERE Predeal

I. Introducere

Prezentarea generala a unitatii

Amplasat într-un cadru natural privilegiat, înconjurat de privelistea unica a Muntilor Bucegi, Postavarul si Piatra Mare, Hotel Belvedere este gazda ospitaliera în orice anotimp. Dupa ani si ani, pastrând aceleasi standarde cunoscute, hotelul a renascut în 2003 cu o noua înfatisare, cuacelasi renume, dar cu un nou nume: Belvedere. Conform

clasificarii de categorii de incadrare, Hotelul Belvedere detine 3 * * *.

Echipa de profesionisti a hotelului sta la dispozitia turistilor cu servicii de calitate astfel încât acestia se pot bucura de vacant si se pot relaxa în camerele spatioase si însorite. De asemenea, terasele ii invita pe turisti sa se bucure de aer proaspat si curat, sa priveasca minunata panorama a muntilor, în timp ce pot savura un racoritor suc de fructe sau un pahar de vin.

Hotelul este caracterizat de catre turisti ca fiind simpatic, select si cu o capacitate mare de cazare. Apropierea hotelului de liziera padurii confera posibilitatea practicarii drumetiilor montane, dar si apropierea de renumita discoteca Office il fac una din cele mai cautate unitati de cazare din statiunea Predeal.

Localizare/cai de acces

Hotelul Belvedere*** este situat in Bulevardul Libertatii nr. 102, in zona rezidentiala Cioplea din Predeal, avand o panorama spectaculoasa asupra statiunii Predeal, deoarece este amplasat la 1110 m pe varful Cioplea. Construit in anul 1974, hotelul a fost dat in folosinta sub denumirea de Hotel Cioplea si a creat o traditie in turismul montan de pe Valea Prahovei.

Principalele cai de acces in statiunea Predal, respective la hotelul Belvedere sunt:

Cai rutiere:

- DN1 Ploiesti- Brasov

- DN73 Pitesti –Brasov

- DN73A Predal-Rasnov

Cai feroviare: gara Predal

Specificul hotelului

Cadru elegant pentru organizarea de mese festive, cocktail-uri, recepţii. Pe terasa restaurantului se pot petrece clipe plăcute în aer liber, se pot desfăşura mese câmpeneşti şi barbeque cu foc de tabară. Vă invităm să gustaţi din specialităţile casei şi preparatele tradiţionale româneşti, mâncăruri pline de savoare şi sănătate, în acest loc primitor, într-un ambient cald, cu oameni zâmbitori şi servire ireproşabilă

Mancarea gustoasa, preparatele fine, specialitatile casei si bauturile alese, toate imbinate intr-un stil traditional iti creeaza acele momente rare, dar de neuitat ale vietii.

Scurt istoric

Construit în anul 1974, după proiectul arhitectului Constantin Postelnicu, hotelul a fost dat în folosinta sub denumirea de HOTEL CIOPLEA și a facut parte, impreuna cu toata baza materiala a stațiunii din O.J.T. Brașov, cu sediul. După ani și ani, păstrând aceleaș standarde cunoscute, hotelul a renăscut în 2004 cu onoua înfățișare, cu același renume și un nou nume: BELVEDERE .Amplasat într-un cadru natural privilegiat, Hotel Belvedere este gazda ospitalieră înorice anotimp.

Hotelul ,,Belvedere” este o unitate turistică clasificată la trei stele, care încearcă să țină pasul cu mulțimea de hoteluri, moteluri și pensiuni turistice apărute în ultimii ani.

Programul de functionare este de la 8 la 10.

II.Descrierea si analiza elementelor materiale

-patrimoniu de resurse/mediu: atractie prin elemente naturale, cultural, istorice, de agreement,alte puncte de interes;

Hotelul dispune de o bază de agrement ce satisface și cele mai exigențe cerințe aleclienților: petrecerea clipelor de neuitat pe terasa restaurantului, în aer liber, mese câmpenești,focuri de tabară, oferă posibilitatea de relaxare prin muzica oferita de formația hotelului. Prezintă un cadru elegant pentru organizarea de mese festive, cocktail-uri, recepții.

FUNCTIUNI NIVEL

Subsol -atelier department tehnic

-magazii, depozite

-spalatorie- curatatorie

Parter -hotel de primire

-receptie

-birou rezervari

Restaurant classic

-barul de zi

-salon modern

-Birou sef restaurant

-grupuri sanitare

-sala conferinta multifunctionala

-SPA

Mezanim Salile de conferinta 20 locuri

-Birouri administrative

Etaj 1-7 -spatii de cazare

-oficii cameriste

-depozit lenjerie

Cadrul natural - depresiune bine adapostita de muntii Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Postavarul - se dovedeste a fi foarte benefic pentru oras. Temperatura medie este de 14 C in timpul verii si

-5 C pe timpul iernii.

Potențialul turistic al stațiunii Predeal

Predealul a fost și este nelipsit pe hărțile turistice ale masivelor învecinate, deși în perimetrele respective are o poziție marginașă, întrucât constituie punctul de plecare sau punctul terminus al multor drumeții montane.Importanța sa turistică provine mai ales din faptul că, situat în creierul munților, la peste 1100m altitudine, se bucură de condițiile unui mediu foarte puțin afectat de prezența omului. Pădurea este exploatată rațional și ocupa aproape integral arealul inițial, raurile sunt nepoluate, vanatul este ocrotit. Construirea soselei și a căii ferate, dezvoltarea localității Predeal, a cărei vechime abia depaseste un secol și jumatate, amenajarea partiilor de schi și constructia telefericelor au provocât modificări minime mediului natural. În general regiuneas-a amenajat « cu măsură », orașul de azi și construcțiile mentionate înscriindu-se armonios în peisajul natural.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu privind Calitatea Serviciilor la Unitati de Alimentatie - Hotel Belvedere Predeal.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA BUCURESTI