Transformarea unei Gospodarii Taranesti intr-o Pensiune Agroturistica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Transformarea unei Gospodarii Taranesti intr-o Pensiune Agroturistica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Tema

La început de neînţeles, apoi greu acceptat datorită lipsei sale de prestigiu, turismul rural s-a impus încet dar consecvent, în special pe pieţele turistice din ţările dezvoltate economic, ţări puternic industrializate si cu grad de urbanizare ridicat. Turismul în spaţiul rural este din ce în ce mai apreciat de oamenii ce trăiesc şi muncesc în condiţii tot mai stresante. Nefiind decretat drept un produs ce eradichează stresul, turismul rural reprezintă totuşi o posibilitate de reîntoarcere la natură, la tot ceea ce este pur, nealterat şi curat.

După anii ’60, omenirea a început sa fie tot mai preocupată de destinaţia vacanţelor sale, turismul devenind una din cele mai importante activităţi economice din lume.Simultan cu manifestarea primelor tendinţe de petrecere a vacantelor in mijlocul naturii, din ce in ce mai multi turisti şi-au manifestat dorinţa de a petrece clipe de relaxare în mediul rural.

Obiectivele turistice

Prezentarea sintetică a obiectivelor acestor turişti ar arăta astfel:

- Satisfacerea curiozităţii si dorinţa petrecerii vacantelor in cu totul

alte condiţii de viata si civilizaţie decât cele obişnuite;

- Manifestarea interesului pentru noi destinaţii;

- Fragmentarea timpului alocat vacantelor in 3-4 minivacanţe;

- Turism cultural si de cunoaştere;

- Alegerea ţărilor învecinate ca destinaţii de vacantă;

Urmare a acestor tendinţe, s-au conturat o serie de avantaje pentru

zonele rurale:

- Valorificarea bogatului potenţial turistic rural

- Efectuarea de investiţii in capacitaţi noi de cazare, alimentaţie

publica si agrement

- Decongestionarea zonelor turistice supraaglomerate

POVESTEA UNEI FAMILII DIN JUDETUL BUZAU

Demararea si conducerea unei astfel de afaceri se afla la indemana tuturor intreprinzatorilor. Ea poate fi realizata cu succes atat in regiunile dezvoltate, cat si in regiunile ramase in urma din punct de vedere economic.

Cum se transforma o casa de vacanţa intr-o afacere prospera

Pensiunea "Lezeu" din comuna Chiojdu, judeţul Buzau era acum caţiva ani o primitoare casa de vacanţa. Astazi este o pensiune cocheta, care nu duce nicidecum lipsa de turisti si reprezinta cel de-al doilea model de succes pe care vi-l prezentam. Acasa la tata Lice toata lumea se simte ca acasa. Povestea pensiunii Lezeu a inceput in 1997, cand Ioan si Katiţa Lezeu au iesit la pensie. Astfel, actualii proprietari ai pensiunii isi petreceau mai mult timp la casa lor de vacanţa, pe care au cumparat-o ieftin langa Valenii de Munte. Si cum le-a placut intotdeauna sa gazduiasca oaspeţi, erau adesea vizitaţi de cunostinţele lor. "La un moment dat, in vacanţa de vara ne-a vizitat o familie care plecase de caţiva ani din Romania. Le-a placut foarte mult zona, s-au simţit bine si ne-au sugerat, mie si soţului, sa facem o pensiune turistica. Ne-am interesat care sunt criteriile, am obţinut avizele de la Sanepid, Poliţie, Pompieri si autorizaţia de funcţionare si am demarat afacerea. Pentru prelungirea autorizarilor, Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comerţ, Turism, Profesii liberale ne-a pus o condiţie: sa urmam cursuri de marketing si de management organizate de ei. Aceste cursuri ne-au prins bine, ne-am organizat mai bine" ne marturiseste doamna Lezeu.

Clienţii nostri sunt musafirii nostri

Ioan si Katiţa Lezeu au avut curajul sa inceapa un nou tip de activitate, chiar daca meseriile pe care le-au practicat nu au nici un fel de tangenta cu acest tip de activitate.

Fost pilot de avion si fosta invaţatoare, proprietarii pensiunii Lezeu au invaţat practic de la zero ce inseamna sa conduci o pensiune.

Fisiere in arhiva (1):

  • Transformarea unei Gospodarii Taranesti intr-o Pensiune Agroturistica.doc