Analiza alianței strategice Oneworld

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1856
Mărime: 129.81KB (arhivat)
Publicat de: Rica Flora Damian
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Andrei Gheorghe

Extras din referat

Oneworld este lansată în septembrie, 1998, când American Airlines, British Airways, Canadian Airlines, Cathay Pacific si Qantas anuntă intentia de a forma o aliantă. In februarie 1999, Oneworld devine operatională. Iberia si Finnair se alătură.

In 2000 - Aer Lingus si LanChile (acum LAN) se alătură. Canadian Airlines iese, fiind achizitionată de Air Canada, membru al rivalei Star Alliance.

Oneworld

Data lansării

1 februarie 1999

Membrii cu drepturi depline

12

Fără drept de vot membrii

20 filialele

Membri în aşteptare

2

Destinaţie aeroporturi

872

Destinaţie ţări

146

pasageri anual ( M )

335.53

Anual RPK ( G )

697.03

Dimensiunea flotei

2,470

Sediu

Vancouver , British Columbia , Canada

Website

oneworld.com

Această alianţă a avut cea mai mare extindere din istoria sa, în 2007, când Japan Airlines , Malev şi Royal Jordanian s-au alăturat ca membri cu drepturi depline. În 2009, Oneworld a sărbătorit a 10-a aniversare cu introducerea unui nou standard Oneworld.

Până în iulie 2010, Oneworld şi membrii au ajuns la peste 870 destinatii din 146 de ţări. Ea opereaza peste 9,300 zboruri zilnice, care transportă 335 milioane de pasageri pe o flota combinata de peste 2.400 de aeronave. La sfârşitul anului 2002, companiile aeriene membre Oneworld au elaborat caietul de sarcini comune de inginerie şi activităţi de întreţinere, reducerea costurilor prin cumpărare în vrac şi piese de schimb.

Istorie Oneworld

Oneworld a fost votata cea mai buna alianta aeriana din lume în 2002, 2004 şi 2005.Această alianţă a fost numita, de asemenea, lider mondial pentru al optulea an consecutiv în 2010.

Istorie Oneworld

Cinci companii aeriene de pe patru continente - American Airlines , British Airways , Canadian Airlines , Cathay Pacific şi Qantas - s-au adunat în cadrul unei ceremonii în Londra , Marea Britanie , la 21 septembrie 1998 dezvaluind oficial o noua alianţă aeriană , numita Oneworld. Oneworld a fost lansata oficial şi a devenit operaţionala la 1 februarie 1999.

Sloganul aliantei este ""oneworld revolves around you" si toti membrii companiei aeriene impartasesc o viziune : "Pentru a genera mai multă valoare pentru clienţi , acţionari şi angajaţi decât poate realiza de la sine orice companie aeriană”. Serviciile şi beneficiile aliantei includ :

- transferurile pentru pasagerii care călătoresc cu toate companiile aeriene membre;

- sprijin mai mare pentru pasageri, indiferent de compania aeriană

- gamă mai mare de produse turistice

- cooperare sporită în companiile aeriene membre pentru a oferi mai multe recompense.

Înainte de lansarea oficială, alianţa a realizat unul dintre cele mai mari programe de formare, incluzand aproape tot personalul angajat de catre cele 5 companii membre(aproximativ 220 mii).

. Companiile aeriene membre, cu franciza şi companiile aeriene partenere, au reţele care au servit 648 destinaţii din 139 de ţări

În 1997, cele cinci companii aeriene membre au transportat 181 de milioane de pasageri şi 2,6 milioane de tone de marfă , cu o flota de 1577 de aeronave.

Preview document

Analiza alianței strategice Oneworld - Pagina 1
Analiza alianței strategice Oneworld - Pagina 2
Analiza alianței strategice Oneworld - Pagina 3
Analiza alianței strategice Oneworld - Pagina 4
Analiza alianței strategice Oneworld - Pagina 5
Analiza alianței strategice Oneworld - Pagina 6
Analiza alianței strategice Oneworld - Pagina 7
Analiza alianței strategice Oneworld - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza Aliantei Strategice Oneworld.doc

Ai nevoie de altceva?