Analiza discursului lui Martin Luther King - I Have A Dream

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2068
Mărime: 19.68KB (arhivat)
Publicat de: Cezar B.
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Despre Martin Luther King Jr.

Martin Luther King, născut la data de 15.01.1929 și decedat la data de 4 aprilie 1968, a fost atât un pastor baptist din zona Americii de Nord, cât și un activist politic care s-a remarcat prin luptele duse pentru câștigarea drepturilor civile de către cetățenii de culoare ai Statelor Unite ale Americii.

În ceea ce privește studiile urmate de Martin Luther King Jr., acesta a absolvit, în anul 1948, Colegiul Morehouse, situat în sudul Statelor Unite, singura școală superioară dedicată persoanelor de culoare. Aici a obținut o licență în sociologie. Apoi, îndemnat fiind de cei din jur, urmează cursurile Crozer Theological Seminary pentru a studia teologia. Această perioadă înseamnă pentru MLK și descoperirea unor scriitori precum Aristotel, Platon, John Locke, J.J. Rousseau, care vor pune o amprentă în mentalitatea acestuia.

De asemenea, recunoștința pentru întreaga sa activitate în domeniul egalității drepturilor pentru persoanele albe și de culoare se poate observa în Premiul Nobel pentru Pace pe care l-a primit la data de 14 octombrie 1964, astfel fiind cel mai tânăr laureat al acestei distincții.

În anul 1968, mai precis în data de 4 aprilie, acesta a fost găsit împușcat în obraz pe balconul camerei de hotel în care era cazat în Memphis.

Mitingul de la Washington

Martin Luther King Jr. a fost unul dintre liderii organizației Big Six, organizație ce milita pentru drepturile civile ale populației de culoare. Împreună cu aceasta a organizat, la data de 28 august 1963, evenimentul numit Marșul spre Washington. Protestele aveau revendicări clare, exacte: oprirea separației din punct de vedere rasial din școlile publice, aplicarea unor norme ce interzic discriminarea în funcție de rasă în momentul angajării, protejarea liderilor grupărilor militante pentru drepturile persoanelor de culoare împotriva violențelor și abuzurilor venite din partea poliției și un salariu care să nu fie mai mic de 2 dolari pe oră.

Cu ocazia acestui eveniment, mai multe persoane au avut șansa de a susține discursuri în fața memorialului Lincoln din Washington. Dintre discursuri, cel mai mult s-a remarcat cel al lui Martin Luther King Jr., discursul numit I Have A Dream. Discursul acestuia este privit și în zilele noastre drept unul dintre cele mai bune discursuri din întreaga istorie americană. Atât marșul, cât și discursul ținut de MLK, au contat semnificatuv în procesul de adoptare a Civil Rights Act în anul 1964.

Preview document

Analiza discursului lui Martin Luther King - I Have A Dream - Pagina 1
Analiza discursului lui Martin Luther King - I Have A Dream - Pagina 2
Analiza discursului lui Martin Luther King - I Have A Dream - Pagina 3
Analiza discursului lui Martin Luther King - I Have A Dream - Pagina 4
Analiza discursului lui Martin Luther King - I Have A Dream - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Analiza discursului lui Martin Luther King - I Have A Dream.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

Analiza Discursului lui Martin Luther King Jr

Dr. Martin Luther King Jr. "I have a dream" [Discurs cu ocazia marşului spre Washington de la 28 august 1963, ţinut în faţa a 250.000 de oameni...

Ai nevoie de altceva?