Analiza unui Muzeu Judetean din Punct de Vedere Informational

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Analiza unui Muzeu Judetean din Punct de Vedere Informational.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 19 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: carcu dan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Alte Domenii, Marketing

Cuprins

Cap. I : GENERALITATI PAG.
1.1 Definirea sistemului informational.2
1.2 Sistemul informational  instrument de baza în desfasurarea activitatii unei firme.2
1.3 Cerinte ale sistemului informational.4
Cap.II: PREZENTAREA MUZEULUI JUDETEAN.5
Cap. III : FLUXUL DE INFORMATII DIN CADRUL MUZEULUI JUDETEAN .7
Cap. IV : ORGANIGRAMA MUZEULUI JUDETEAN
4.1. Atributiile personalului.8
4.2. Organigrama Muzeului .17

Extras din document

1.1. Definirea sistemului informational

Informatiile si fluxurile informationale constituie liantul ce asigura întreprinderii caracterul de sistem, fiind componente fundamentale ale sistemului informational economic.

În literatura de specialitate definirea sistemului informational economic este facuta sub diferite forme, neexistând înca un consens unanim. Astfel se considera ca sistemul informational economic ar cuprinde numai mijloacele si metodele de obtinere, prelucrare si utilizare a informatiilor, sau ca acesta ar cuprinde mijloacele, metodele si actiunile folosite pentru a asigura circulatia informatiilor în scopul îndreptarii activitatii întreprinderii spre realizarea scopului pentru care a fost creata.

Dintre cele mai corecte moduri de definire a sistemului informational putem evidentia:

Sistemul informational poate fi definit ca ansamblul datelor, informatiilor, fluxurilor si circuitelor informationale, procedurilor si mijloacelor de tratare a informatiilor menite sa contribuie la stabilirea si realizarea obiectivelor societatii

Sistemul informational al unui organism (activitate) este ansamblul informatiilor, surselor de informatii si nivelurilor receptoare, canalelor de circulatie, procedurilor si mijloacelor de tratare a informatiilor din respectivul organism

Daca se iau în considerare si resursele umane, respectiv specialistii în domeniul informaticii, o definire mai completa ar fi aceea în care sistemul informational este un ansamblu organizatoric format din totalitatea metodelor, procedeelor, mijloacelor si specialistilor care asigura culegerea, prelucrarea, transmiterea si acumularea informatiilor cu privire la fluxurile de bunuri materiale si informationale ce au loc în cadrul sistemului întreprindere.

1.2. Sistemul informational  instrument de baza

în desfasurarea activitatii unei firme

Organizarea ansamblului complex al structurii organizatorice influenteaza în cel mai înalt grad activitatea întreprinderii. Realizarea functiunilor întreprinderii presupune o structura organizatorica care sa asigure culegerea, prelucrarea, transmiterea si furnizarea informatiilor necesare managementului. Între structura organizatorica si sistemul informational exista o legatura strânsa si o interconditionare reciproca. Sistemul informational influenteaza continutul si configuratia structurii organizatorice iar aceasta, la rândul ei, determina într-o masura însemnata organizarea sistemului informational.

Sistemul informational reprezinta cadrul organizatoric prin intermediul caruia se materializeaza utilitatea informatiilor privind fluxurile de bunuri materiale si fluxurile informationale. Aceste fluxuri reflecta procese economice  mijloacele necesare desfasurarii activitatii de creare a bunurilor materiale si procese de management, asupra carora exercita influenta diferite perturbatii, asa cum sunt prezentate grafic în figura 1.

Fisiere in arhiva (3):

  • CUPRINS info.doc
  • DESEN ORGANIGRAMA.DOC
  • proiect info III.doc

Alte informatii

se analizeaza un muzeu judetean din punct de vedere al informatiei