Avortul - Spune stop avortului

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4257
Mărime: 42.35KB (arhivat)
Publicat de: Larisa Staicu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Alexandra Galbin
Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Extras din referat

I. Analiza unei probleme sociale

Avortul este o întrerupere intenționată sau accidentală a unei sarcini înainte de termen. “Sub denumirea de avort întelegem întreruperea cursului normal al sarcinii în primele 28 saptamâni de gestație, cu eliminarea unui produs de concepție mort mai mic de 1000 g.” (Gabriel Banceanu, 1995).

Tipuri și caracteristici ale avortului:

Avort sau avortul în Rusia se desfășoară strict în conformitate cu legea la 12 săptămâni. Cu toate acestea, în condiții medicale stricte, medicii efectuează avorturi de până la 15 săptămâni. Gestația de peste 15 săptămâni, un avort este considerat a fi cu întârziere și să-l poate doar în instituții și clinici.

Există mai multe tipuri de avort. Clinici si centre medicale, de asemenea, sunt diferite în prezent și echipamentul și poate oferi nu toate tehnicile de avort. Cu toate acestea, toate tipurile de avort sunt una, și înainte de a face această decizie dificilă, femeile trebuie să cântărească avantajele și dezavantajele de a lua în considerare caracteristicile sănătății lor și se poate consulta cu cei mai apropiați oameni.

Avortul medicamentos este acum folosit pentru avort pana la 6-7 saptamani. O femeie ia pastile speciale care provoacă moartea embrionului și respingerea oului fetal. Conform supravegherii medicului, femeia este la 2 ore după administrarea primei pilule. Avantajele metodei constă în faptul că avortul este efectuată fără o intervenție chirurgicală și dilatarea cervicală, iar femeia nu primește anestezie. Dar, uneori, există complicații ale avortului medical, când oul fetal nu iese complet. În acest caz, este necesară o răzuire.

Mini-avortul sau avortul în vid vă permite să întrerupeți o sarcină nedorită de până la 8 săptămâni. Avortul se realizează prin îndepărtarea oului fetal și a fătului cu un furtun special cu aspirație în vid. Operația durează 10 minute și poate avea loc cu sau fără anestezie locală. Uneori se utilizează anestezie generală. În spital, femeia rămâne pentru câteva ore pentru a monitoriza.

Avortul clasic cu instrumente a fost folosit destul de extensiv din timpuri imemoriale. esența ei este decopertarea chiureta specială cavitatea uterină - o lingura cu margini ascuțite. Astfel, mare parte a corpului de fructe distruse cu forcepsul speciale și scos din uter. Această metodă este plină de un număr mare de complicații. Medicul efectuează un avort aproape orbește și poate răni uterul. Cervixul este adesea expus la rupturi atunci când este extins cu instrumente. În clinicile moderne un astfel de avort se efectuează sub controlul ultrasunetelor, este utilizată anestezia generală. După operație, femeia ar trebui să rămână în spital timp de mai multe ore. De multe ori, cu toate acestea, avortul clasic se face pe o baza ambulatoriu, care este, de asemenea, un risc suplimentar pentru sănătatea femeilor.

Avorturile tardive sunt efectuate de la 18 la 27 de săptămâni, în formă de stimulare artificială a muncii. In vezica fetal se introduce o soluție de sare concentrată și glucoza, iar fatul moare. Câteva ore mai târziu începe o activitate independentă de muncă, sau este stimulată. Fătul se naște mort. Uneori se utilizează o secțiune cezariană, care se aplică și în cazul avorturilor târzii. Se deschide peretele anterior al peritoneului, iar fătul și placenta sunt îndepărtate din uter. Cavitatea uterină este răzuită cu grijă. Adesea născut în acest fel, fătul este viabil, în ciuda prematurității severe. Copil mor în primele ore de viață, ca și resuscitare pentru el nu se aplică.

Complicațiile după avorturi apar în 2-30% din cazuri. Sangerarea, lacrimi de col uterin, inflamație a uterului și a apendicelor, tulburări hormonale de multe ori duce la infertilitate. Este necesar să se ia în considerare latura morală și etică a avortului - multe femei au depresie și vinovăție, care nu trece ani. Prin urmare, este deosebit de important să se ia în considerare cu atenție necesitatea acestui eveniment, în cazul în care indicația medicală absolută pentru avort, nu ai și tu condus numai de dorința de a avea un copil.

Cum se manifestă consecințele avortului la femei?

Aceste manifestări sunt observate la femeile care au avut un avort sau mai multe. Ar putea exista o combinație a câtorva sau a tuturor acestor simptome, descrise mai jos, la femeile cu care vă întâlniți. Este important să țineți minte că există o diferență mare în ceea ce privește severitatea reacțiilor. Unele manifestări pot fi întâlnite mai des în anumite culturi decât în altele. Reacțiile vor fi diferite, de la suferință ușoară, până la confuzii grave sau reacții profunde ce pot include tulburări de stres post-traumatic. (Femeile care au un risc mai mare de a dezvolta reacții severe sunt cele cu multe traume, avortul fiind doar una dintre ele). Oamenii care lucrează în domeniul vindecării pierderilor grele au scris despre nevoia rezolvării pierderii avortului și recunosc că această pierdere nerecunoscută poate ieși la suprafață în timpul pierderilor ulterioare.

Preview document

Avortul - Spune stop avortului - Pagina 1
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 2
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 3
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 4
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 5
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 6
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 7
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 8
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 9
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 10
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 11
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 12
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 13
Avortul - Spune stop avortului - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Avortul - Spune stop avortului.docx

Ai nevoie de altceva?