Bidiversitatea pădurilor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 20 în total
Mărime: 3.22MB (arhivat)
Publicat de: Maria Maftei
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. ARGUMENT
  2. CAPITOLUL I: PADUREA SI BIODIVERSITATEA ARBORICOLA1
  3. 1.PADUREA CA FENOMEN NATURAL
  4. 2.DEFINITIILE PADURII
  5. 3. PADUREA CAPITAL  NATURAL AL SOCIETATII UMANE
  6. 4.BIODIVERSITATEA
  7. CAPITOLUL II
  8. CLASIFICAREA PADURILOR
  9. 1.PADURI ECUATORIALE
  10. 2.PADURI TROPICALE
  11. 3.PADURI ATLANTICE
  12. 4.PADURI AMAZONIENE
  13. 5.PADURI SUBTROPICALE
  14. 6.PADURI TEMPERATE
  15. 7.PADURI DE CONIFERE
  16. 8.PADURI DE FOIOASE
  17. 9.PADURI BOREALE
  18. CAPITOLUL III
  19. REZERVATII NATURALE DE PADURI
  20. 1.PADUREA DOMNESCA
  21. 2.PADUREA LETEA
  22. 3.PADUREA TUDORA
  23. CONCLUZII
  24. ANEXE
  25. BIBLIOGRAFIE

Extras din referat

ARGUMENT

Motto: “Padurea are o valoare pozitiva nu numai

cu sanatatea, ci si pentru sufletul unei natiuni”

ALPHONSE ALLAIS

DEFINITIILE PADURII

Padurea la nivel ecosistemic este o suprafata restransa, de ordinul hectarelor sau zecilor de hectare, ocupata de o singura biocenoza forestiera.

Padurea la nivel geografic este un complex teritorial intins al carei suprafata poate fi de ordinul sutelor sau miilor de hectare pentru geosistem si mai mari pentru unitatile superioare geosistemului (provincie, subzona, zona, etaje, etc.).

BIODIVERSITATEA

Reprezintă variabilitatea organismelor din cadrul ecosistemelor terestre, marine, acvatice, continentale şi complexele ecologice inclusiv diversitatea intraspecifică, interspecifică şi diversitatea ecosistemelor.

Biodiversitatea pădurilor la nivel global și local este într-o permanentă amenințare cu dispariția din cauza reducerii suprafețelor acoperite cu păduri, fragmentarea pădurilor, schimbările climatice și altor factori stresanți.

CLASIFICAREA PADURILOR

1. Pădurile ecuatoriale se întâlnesc în regiunea ecuatorială, de o parte și de alta a Ecuatorului (în medie până la 5° latitudine nordică și sudică) precum bazinul fluviului Congo, câmpia Amazonului, Nordul Australiei, și insulele Filipine .

Flora: în padurile ecuatoriale este dominata de angiosperme sau plantele cu flori.

Fauna: Padurile ecuatoriale sunt cele mai diverse ecosisteme de pe Pamânt datorita numarului de specii de animale. Majoritatea sunt insecte, dar sunt si multe vertebrate.

2. Pădurea tropicală

Intinderea pădurilor tropicale în prezent sunt în America de Sud , America Centrală, Africa, Asia de Sud ca și zona ecuatorială (10° latitudine nord și sud de ecuator) a Australiei, în general zona de întinere a acestor păduri sunt zona ecuatorială.

Flora: Copacii în pădurea tropicală cresc sub formă de etaje, astfel se pot aminti șase etaje de vegetație care nu se pot delimita clar, - pe sol sunt plantele ierboase, tufișuri, arbuști.

Fauna: Este reprezentata de o gama variata de animale si pasari. Exemplu: gorile cimpanzei , jaguarul , tigru de bengal, tucanul, vulturul harpie.

3.Padurea Atlantica

Pădurea Atlantică este o regiune umedă de păduri tropicale și subtropicale, păduri tropicale uscate, savane tropicale și păduri de mangrove care se întind de-a lungul coastei atlantice din Brazilia.

Flora : Aceasta pădure a fost intens defrișata, în special pentru trestia de zahăr utilizată în agricultura și pentru așezarile urbane. Resturile aceste păduri sunt estimate a fi 7% de pădurera inițială și sunt adesea împărțite în grupări izolate pe culmile dealurilor.

Fauna : conține un număr mare de specii pe cale de dispariție, inclusiv bine cunoscutele specii de maimuță pitică și leu tamarin.

Bibliografie

http://ro.wikipedia.org/wiki/P%C4%83dure_de_molid

http://ro.wikipedia.org/wiki/P%C4%83durea_Domneasc%C4%83

http://ro.wikipedia.org/wiki/P%C4%83durea_Letea

http://www.depadure.ro/padure/384-padure-ecosisteme.htmlhttp://biblioteca.regielive.ro/cursuri/geografie/padurea-de-foioase-din-zona-temperata-184593.html

Conținut arhivă zip

  • Bidiversitatea padurilor.ppt

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

Cancerul descrierea afecțiunii și tratamente naturiste

De cea mai mare importanta este alimentatia. Se vor exclude din alimentatie toate produsele care contin conservanti si aditivi alimentari de orice...

Ai nevoie de altceva?