Biometria

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Biometria.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente digitale, voce, forma fetei, irisul ocular, retina, forma palmei etc. Astazi, tehnologiile biometrice au devenit solutiile preferate ale unei arii extinse de aplicatii, în special în domeniul identificarii si verificarii personalului. Este de asteptat ca biometria sa fie încorporata în solutii de securitate nationala, cum ar fi îmbunatatirea securitatii aeroporturilor, întarirea granitelor, verificarea documentelor de identificare si a vizelor, prevenirea falsurilor de identitate. Bineînteles, exista domenii de aplicare si în afara securitatii nationale, cum ar fi securizarea retelelor marilor corporatii, securizarea e-banking(transfer electronic de bani), investitiile si alte tranzactii financiare, vânzarile cu amanuntul, sanatatea si serviciile sociale. În Occident, toate aceste sfere de activitate beneficiaza deja de aplicatiile biometrice si se iau în considerare, ca obiective de acoperit, parcurile de distractii, bancile si alte organizatii financiare, colegiile, cantinele scolare si multe alte facilitati. Utilizarea biometriei pentru indentificarea individului devine din ce în ce mai usor de integrat si considerabil mai exacta în comparatie cu metodele curente de identificare, prin parola sau PIN. Acest lucru se datoreaza faptului ca biometria determina cu precizie legatura dintre un eveniment si un anume individ, nu implica memorarea unei parole sau detinerea unui card, devenind, din ce în ce mai mult, social si economic acceptabila.

Nivelul de securitate oferit de o solutie biometrica este relativ foarte ridicat deoarece administratorul sistemului este singura persoana autorizata sa managerizeze datele existente în sistemul de control al accesului. Prin implementarea unui sistem biometric de securitate se elimina costurile de administrare a sistemului (carduri, personal autorizat, managementul înregistrarilor, etc) care, printr-o solutie clasica, nu pot fi diminuate sau evitate. În al doilea rând, reducerea costurilor reprezinta o consecinta directa a scaderii riscurilor de securitate odata cu implementarea unei asemenea solutii. Este o realitate faptul ca cea mai mare parte a pierderilor unei companii este determinata de cauze interne. Prin gradul sporit de securitate oferit, o solutie de securitate biometrica optimizeaza o mare parte din costurile destinate securitatii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Biometria.doc