Cum e sa Minti in Propriul CV

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cum e sa Minti in Propriul CV.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Razvan Mustea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

La inceputul anilor 1970 cand Quincy Troupe era asistent in cadrul Colegiului Staten Island, cineva i-a marturisit acestuia ca nu va putea obtine titlul de profesor (senior) daca nu a a absolvit facultatea si a obtinut o licenta in acest sens. Atunci, acesta s-a hotarat sa urmeze cursurile Universitatii Grambling, dar nu a absolvit facultatea. A modificat numai resumeul sau indicand faptul ca este absolvent al Universitatii Grambling. De-a lungul timpului, a avut multe realizari si faima sa a crescut considerabil. A detinut cateva pozitii prestigioase in invatamant, incluzand printre acestea si numirea lui ca profesor cu norma intreaga la University of California din San Diego. A fost recunoscut ca unul dintre cei mai buni poeti din tara si deasemenea ca unul dintre cei mai talentati profesori care a oferit totul cu abnegatie societatii in care traia. In 2002, Troupe a fost nominalizat cu titlul de Poet Laureat al Californiei, pentru prima data aceasta numire fiind facuta intr-o maniera non politica. Inainte de aceasta numire, secretarul general al guvernatorului a sustinut cu Troupe un interviu prin care sa se asigure ca toate informatiile detinute in legatura cu Troupe erau adevarate si ca nu existau in declaratiile acestuia lucruri care sa ascunda fapte ce l-ar fi descalificat de la obtinerea unui astfel de titlu. Nu la mult timp dupa aceasta numire, functionarii care se ocupau cu legile statale au finalizat analiza dosarului lui Troupe si au descoperit ca acesta nu a absolvit Universitatea Grambling, in ciuda faptului ca asa specificase in resume-ul sau. L-au contactat pe Troupe pentru a-l intreba despre aceasta neconcordanta si acesta a confirmat imediat ca nu este un absolvent al Universitatii Grambling. Curand dupa aceea, si-a prezentat renuntarea la titlul de Poet Laureat al Californiei. Deasemenea a informat imediat UCSD (University of California San Diego) de ceea ce s-a intamplat.

INTREBARI:

1. Analizati implicatiile sociale pe care le-a avut conduita morala a lui Quincy Troupe

2. Enuntati cateva posibilitati de rezolvare ale acestei probleme.

3. Imaginati-va ca faceti parte din comitetul imputernicit sa decida ceea ce universitatea avea de facut ca raspuns la dezvaluirea facuta de Troupe. Ce ar fi trebuit sa faca administratia UCSD legat de faptul ca Troupe a sustinut in mod fals ca este absolvent licentiat al Universitatii Grambling?

4. Ce ar fi trebuit sa faca Troupe?

5. Ce factori trebuie luati in considerare pentru a lua o decizie in acest sens?

RASPUNSURI LA INTREBARI:

1. Implicatiile sociale pe care le-a avut conduita morala a lui Quincy Troupe

Faptul ca Troupe a lucrat la UCSD fara a avea dreptul de a detine postul de profesor, drept obtinut de acesta in mod fraudulos, ar fi putut conduce la mai multe repercursiuni de ordin social asupra:

a) STUDENTILOR/PARINTILOR: Sa ne gandim spre exemplu cat de mare a fost dezamagirea sustinatorilor financiari ai UCSD (parinti, studenti, etc) afland ca studentii nu au avut un profesor atestat. Acest lucru putea conduce la o declasare a imaginii studentilor in fata angajatorilor dar si a Universitatii in general.

b) UCSD: In ceea ce priveste UCSD, situatia lui Troupe a constituit violarea codului de conduita, fapt ce avea ca rezolvare cererea demisiei sau intentarea unui proces. Acest lucru nu a fost insa necesar pentru ca Troupe si-a prezentat demisia imediat dupa ce a recunoscut greseala facuta. Intentarea unui proces ar fi fost un lucru firesc din partea Universitatii ca institutie dar nu si din partea tuturor angajatilor care au lucrat alaturi de Troupe 12 ani. Deasemenea, prin degradarea imaginii UCSD se putea inregistra un numar scazut de studenti in perioada urmatoare.

c) PUBLICULUI: Considerand ca Troupe a fost si este autorul mai multor carti, este probabil ca in urma acestei intamplari, vanzarile cartilor sale sa fi crescut, fapt ce se datoreaza curiozitatii indivizilor de a afla ce anume ascunde o persoana al carei nume a starnit atat repulsie cat si admiratie. A starnit repulsie pentru ca a incercat sa obtina anumite drepturi si satisfactii materiale prin metode ilicite, inseland atat Universitatea la care s-a angajat si in cadrul careia a profesat timp de 12 ani, colegii, dar si studentii. A starnit deasemenea admiratie pentru faptul ca era un impatimit in ceea ce priveste literatura si a incercat pe drumul cel mai scurt sa ofere din cunostiintele sale si studentilor. A incercat sa se alinieze cerintelor Universitatii prin faptul ca a urmat facultatea dar din pacate nu a reusit sa o termine.

d) ANGAJATORILOR: Povestea sa a reprezentat un semn de exclamare pentru angajatori, aducandu-le in atentie repercursiunile unei angajari in care detaliile nu au fost verificate.

e) VIITORILOR ANGAJATI: In acelasi timp a fost un exemplu pentru toti cei care se aflau in momentul in care doreau sa conceapa un resume iar ideea imbogatirii acestuia ii ducea cu gandul sa foloseasca aceleasi mijloace ca si Troupe.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cum e sa Minti in Propriul CV.doc

Alte informatii

Etica Corporativa - Studiu de caz