Cum poate fi salvată zona euro de călcâiul lui Ahile

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1095
Mărime: 19.19KB (arhivat)
Publicat de: Dorinel Grigoraș
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Abstract

Scopul acestei lucrări este de a afla care sunt punctele slabe ale zonei euro..Se încearcă ca aceste probleme să fie rezolvate cât mai rapid ca efectele să nu fie resimțite foarte tare.Analiza vizează realizarea unui eseu pe tematică:„Cum poate fi salvată zona euro de călcâiul lui Ahile?”.În urma analizei efectuate am aflat care sunt problemele cu care se confruntă zona euro și care ar putea fi metodele prin care se poate salva zona euro.Dacă țările care fac parte din zona euro se confruntă cu niște probleme, acestea pot afecta și zona euro.

Introducere

„Călcâiul lui Ahile” este reprezentat de probeleme cu care se confruntă țara sau țările care face parte din zona euro. Aceasta nu trebuie sa fie lăsată singure să se descurce cu aceste probleme și trebuie ajutate cât mai mult pentru a ieși iar la suprafață.Am încercat să aflu cititnd diferite articole și diferite păreri ale unor istorici, a Guvernatorului BNR și mulți alții să imi dau seama cine este veriga slabă a zonei euro și cum poate fi ajutată.Se pare că veriga cea mai slabă este Grecia.

Analiza - Conținutul

„Cine a fost Ahile?” este prima întrebare care ne vine în minte când citim titlul acestui referat. Ahile este un celebru erou din mitologia greacă (cunoscut mai ales datorită epopeii homerice Iliada), care a participat la războiul troian de partea grecilor.

La ce se referă expresia „călcâiul lui Ahile” ? Tretis, mama lui Ahile care dorea să își facă copilul nemuritor l-a băgat în apele Styx-ului. Fluviul Styx avea ape tulburi și noroiase dincolo de care începea imperiul morților.Cu ajutorul acetui fluviu , Ahile a devenit nemuritor dar călcăiul de care îl ținea mama sa a rămas afară, devenint un punct sensibil pentru erou.Acesta a participicat în războiul troian unde se spune că a și murit pentru că a primit o săgeată în călcăi.

Ce legătură este între zona euro și „călcăiul lui Ahile”? Alăturarea celor doi termeni a fost pentru a scoate în evidență problemele cu care se confruntă țările din zona euro.

Problemele au început chiar din 1999 pentru că alăturarea unor țări diferite din punct de vedere al economisirii si consumului.

Țările care se confruntă cu niște probleme la nivel financiar care cu greu se pot rezolva, cer ajutor prin fondul de salvare al zonei euro.

Bibliografie

1. George Lăzărescu „ Dicționar de mitologie”,Casa Editorială Odeon, București, 1992

2. „BCE: Iesirea Greciei din zona euro ar avea un impact mai mic fata de acum doi ani” , 20 aprilie 2015

https://www.wall-street.ro/articol/International/182710/bce-iesirea-greciei-din-zona-euro-ar-avea-un-impact-mai-mic-fata-de-acum-doi-ani.html

3. „Ce se întamplă cu adevarat în Grecia și la ce ne putem astepta” 30 Aprilie 2010

https://www.wall-street.ro/slideshow/Finante-Banci/84683/Ce-se-intampla-cu-adevarat-in-Grecia-si-la-ce-ne-putem-astepta.html?full

4. „Zona euro un adevăr care nu convine” Lucian Croitoru, Ianuarie 2012 file:///C:/Users/Utilizator/Downloads/20120110LC%20(1).pdf

5. „Zona euro se confruntă cu noi probleme” Sorin Solomon , 16 Noiembrie 2010

http://www.romania-actualitati.ro/zona_euro_se_confrunta_cu_noi_probleme-21755

6. „Zona euro intră în epoca de aur a creșterii economice” Bogdan Cojocaru , 14 Noiembrie 2017

http://www.zf.ro/business-international/zona-euro-intra-in-epoca-de-aur-a-cresterii-economice-16818012

Preview document

Cum poate fi salvată zona euro de călcâiul lui Ahile - Pagina 1
Cum poate fi salvată zona euro de călcâiul lui Ahile - Pagina 2
Cum poate fi salvată zona euro de călcâiul lui Ahile - Pagina 3
Cum poate fi salvată zona euro de călcâiul lui Ahile - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Cum poate fi salvata zona euro de calcaiul lui Ahile.doc

Ai nevoie de altceva?