Educatie Antreprenoriala

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Educatie Antreprenoriala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Motivatia muncii

Dezvoltarea biologica a omului este caracterizata de desfasurarea diferitelor activitati in urma carora se obtin bunuri si materiale.Prima data a fost consumatorul,iar prin activitatea desfasurata a devenit si producator.

Munca este o activitate fizica si intelectuala si este specifica numai omului deoarece este singurul care creeaza si concepe bunuri materiale.

Omul desfasoara o munca pe baza unor stimuli care au ca scop realizarea unor performante intr-un domeniu.Acesti stimuli sunt de 2 feluri:obiectivi(nivelul de pregatire profesionala,varsta,sexul,educatia morala si psihica,starea de sanatate) si subiectivi(climatul de lucru,un salariu echivalent cu valoarea muncii,respectarea pregatirii profesionale,protectia sanatatii la locul de munca,asigurarea platii dupa calitatea muncii).

Acesti stimuli pentru o persoana sunt intr-o legatura complexa si determina motivatia muncii.Adica angajarea la unloc de munca,executarea lucrarilor in timp si de calitate si o salarizare corespunzatoare.

Activitatile desfasurate de catre om au o complexitate diferita in functie de ramura de activitate,lucru specificat in fisa postului si carnetul de munca pe baza carora se stabileste valoarea salariului lunar,iar la incheierea varstei pentru munca valoarea pensiei.

Alegerea profesiei(carierei)

Omul in dezvoltarea sa parcurge diferite etape de varsta in vedereapregatirii profesionale.Mobilul pregatirii profesionale urmareste alegerea unei cariere in raport cu aptitudinile,pregatirea profesionala,atitudinile,varsta si starea sanatatii.

Formarea si alegerea carierei se realizeaza in 2 etape:

1.Etapa initiala se realizeaza in timpul studiilor scolare.

2.Etapa a doua o constituie cursurile de specializare care se organizeaza la institutii de specializare.

Cariera unei persoane depinde de:nevoi si motive,dar si de talente si valori(elemente care ii vor permite omului sa apuce o pozitie sociala care ii permite un trai decent si satisfacerea nevoilor personale).

Institutiile abilitate care realizeaza pregatirea profesionala in Romania sunt urmatoarele:Ministerul educatiei si cercetarii;Ministerul muncii;Scolile,Universitatile si agentii economici;Camera de comert;Asociatii profesionale sau firme particulare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Educatie Antreprenoriala.doc