Etică și valori în asistența socială - Homosexualitate

Referat
7/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 20 în total
Mărime: 558.57KB (arhivat)
Publicat de: Cristian T.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Ce este homosexualitatea?

Homosexualitatea reprezintă atracția romantică, atracția sexuală sau activitatea sexuală între membrii de același sex sau gen.

Lesbianismul desemnează atracția emoțională și de obicei erotică a unei femei pentru alte femei.

Transsexualism reprezintă constituție psihologică particulară, caracterizată prin convingerea fermă a unei persoane că ar aparține sexului opus și uneori dorința obsedantă de a-și schimba sexul.

Bisexualitatea este o orientare sexuală caracterizată prin atracție estetică și sexuală pentru ambele sexe (femei și bărbați), care implică sau întreținerea de raporturi sexuale cu acestea.

Transvestismul sau travestirea heterosexuală se caracterizează nu numai printr-o dorință erotică de lungă durată sau episodică de a se îmbraca și de a juca rolul unui subiect de sex opus.

Personalitați remarcante

Cezar, faimosul lider al Romei Antice care i-a sucit mințile Cleopatrei, se spune că ar fi întors capul și după bărbați, drept pentru a fost numit “bărbatul tuturor femeilor și femeia oricărui bărbat".

Leonardo da Vinci a fost arestat pentru că ar fi întreținut relații sexuale cu un bărbat de 17 ani. George Michael a confirmat că este homosexual. A avut o relație cu Anselmo Feleppa, care a decedat din cauza virusului HIV.

Elton John, este un cântăreț, compozitor, cantautor și pianist englez, care este căsătorit cu David Furnish și care are un băiețel de aproape de doi ani cu ajutorul unei mame surogat.

Teorii biologice

A. Teoriile genetice consideră ca sexualitatea umană este determinată genetic - respectiv comportamentul homosexual este determinat de combinația cromozomilor responsabili de stabilirea sexului

B. Teoriile hormonale - sugereaza ca nivelul si tipul hormonal cauzeaza homosexualitatea.

Teorii psihanalitice consideră că homosexualitatea este cauzată de patternurile (modelele) relaționarilor din familia de origine.

Teoriile psihologice

Acestea susțin ca homosexualitatea este o conduită dobândită prin intermediul procesului de socializare sexuală.

Teoriile sociologice

1.Teoria anomiei afirmă faptul ca homosexualitatea este un produs al presiunilor economice, comportamentul homosexual având o natură utilitaristă.

2. Teoria interacționismului simbolic consideră că homosexualitatea nu este altceva decât rezultatul etichetării unei persoane ca fiind homosexuală.

Sanatate

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă serios cu privire la actul homosexual, susținând ca riscul de contaminare cu virusul HIV este atât de mare, incât nu ajunge doar folosirea unei protecții cu rol de barieră fizică. Toți bărbații homosexuali, care se angajează în relații sexuale cu alți bărbați, ar trebui să urmeze un tratament profilactic pentru HIV/SIDA.

Studiile spun că riscul ca un barbat sa fie infectat cu virusul HIV crește de 20 de ori în momentul în care se angajează în relații sexuale cu alt bărbat, decât dacă s-ar abține.

De asemenea, dacă vorbim la nivel mondial, homosexualitatea este o crima capitală în 5 țări și se pedepsește cu inchisoare în altele 70, ceea ce înseamnă că o proporție mare a populației cu risc crescut de infecție cel mai probabil nu va putea urma solicitările Organizației Mondiale a Sănătății.

Conținut arhivă zip

  • Etica si valori in asistenta sociala - Homosexualitate.pptx

Te-ar putea interesa și

Deontologia Profesiei de Asistent Social

CURS 4: Beneficiarii serviciilor de asistentã socialã Beneficiarii activitãtilor asistentiale nu au fost dintotdeauna numiti “clienti”. Ei au...

Introducere în Asistența Socială

INTRODUCERE Asistenţa socială are ca aspiraţie realizarea unei societăţi nu numai prospere, dar şi înalt incluzive pentru toţi cetăţenii ei,...

Asistență socială

Definiție: Asistenta sociala desemneaza un ansamblu de institutii, programe, activitati, profesii, servicii specializate de protejare a...

Asistența Socială

Asistentul social se ocupă în principal cu recuperarea şi (re)integrarea psiho-socială şi profesională a persoanelor cu probleme...

Deontologia Profesiei de Asistent Social

CURS 1, DEONTOLOGIA PROFESIEI DE ASISTENT SOCIAL Istoricul asistenţei sociale Comunităţile umane au avut întotdeauna în rândul lor indivizi care...

Probleme Etice

Oamenii sunt confruntaţi zilnic cu nevoia de a lua decizii morale. Uneori au posibilitatea să discute deciziile pe care le iau cu colegii sau/şi cu...

Asistența socială - funcții și caracteristici

Sistemul naţional de asistenţă socială reprezintă ansamblul de instituţii şi măsuri prin care statul, prin autorităţile administraţiei publice...

Ai nevoie de altceva?