Plan de Evacuare

Imagine preview
(5/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Plan de Evacuare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Generalitati

Evacuarea -masura de protectie civila luata înaintea, pe timpul sau dupa producerea unei situatii de urgenta, la declararea starii de alerta, care consta în scoaterea din zonele afectate sau potential a fi afectate, în mod organizat, a salariatilor si a bunurilor materiale si în dispunerea lor în zone sau locatii care asigura conditii de protectie .

Actiunile de evacuare se planifica si se organizeaza în functie de tipul de risc, avându-se în vedere parametrii specifici ce caracterizeaza evolutia si amploarea consecintelor acestuia.

În caz de situatii de urgenta actiunea de evacuare începe imediat dupa identificarea pericolului ori dupa producerea acestuia, acordându-se prioritate evacuarii salariatilor.

Scopul evacuarii :

Evacuarea are ca scop :

-asigurarea protectiei salariatilor si bunurilor materiale ale societatii

Conceptia actiunilor de evacuare :

Actiunea de evacuare se poate realiza în urmatoarele modalitati si situatii :

-autoevacuarea  în cazul producerii unor dezastre cu efecte rapide, când salariatii sunt alarmati si se deplaseaza, în mod organizat, spre anumite locuri de refugiu în care sunt feriti de efectele distrugatoare ale acestora ( actiunea se poate derula si spontan însa, pe parcurs, ea poate si trebuie gestionata de catre C.U. si organele cu atributii) . Desfasurarea acestei actiuni impune interventia persoanelor specializate ale S.C S.R.L. pentru evitarea confuziei, panicii, aglomeratiei si blocajelor pe caile de comunicatii, precum si a dezordinii si a actelor antisociale ;

-evacuarea planificata si organizata  conform prezentului Plan de evacuare, potrivit precizarilor C.U si a specialistilor de la Protectia Civila.

Evacuarea poate fi efectuata, în functie de evolutia situatiei de protectie civila si de gradul de asigurare cu mijloace de transport, astfel :

-partial sau total;

-simultan sau succesiv ( functie de urmarile dezastrului sau a posibilitatilor de transport)

Evacuarea va fi efectuata în :

-var I -de regula locatiile pentru evacuare se stabilesc din timp pentru toate tipurile de risc prevazute în schema riscurilor. Acestea pot functiona o perioada de timp variabila, pâna la înlaturarea pericolului si în orice anotimp. Se ia în calcul evacuarea bunurilor care se pot constitui din materii prime, produse finite, tehnica, utilaje, echipament de calcul, arhiva, documente, etc. Salariatii se vor evacua în afara zonei afectate de o situatie de protectie civila respectând indicatiile celulei de urgenta, sau autoritatilor locale.

-var.II.-daca aceasta posibilitate nu exista sau cladirile vizate sunt în zona de dezastru, se stabilesc alte locatii în interiorul sau în afara localitatii.

Se evacueaza :

Se ia în calcul evacuarea bunurilor ,a materiei prime, produse finite, tehnica, utilaje, echipament de calcul, arhiva, documente, etc.

Se va lua în calcul evacuarea bunurilor, documentelor si tehnicii stabilite din timp,

Calculul numarului salariatilor care se evacueaza :

-60 % -prin autoevacuare ;

-30 35 % -evacuare realizata de S.C. S.R.L. cu mijloacele de transport proprii

-10  5 % -se evacueaza cu mijloace de transport puse la dispozitie de autoritatile locale.

Timp de evacuare :

Imediat dupa identificarea pericolului sau dupa producerea acestuia.

Prezentul plan a fost întocmit, având în vedere urmatoarele consideratii :

-evacuarea salariatilor si a unor categorii de bunuri materiale la nivelul localitatii se impune în cazul producerii urmatoarelor tipuri de risc : accident chimic, inundatii de mari proportii, sau tipurilor de risc prevazute în schema riscurilor ,

-accidentul chimic este un dezastru care apare, de regula, prin surprindere ;

-timpul scurt la dispozitie pentru luarea deciziilor si punerea în aplicare a Planului de evacuare ;

-evacuarea bunurilor materiale de la operatori economici si institutiile publice este posibila numai daca exista o organizare prealabila si minutioasa ;

-datorita timpului scurt la dispozitie, organizarea evacuarii va fi mai sumara, ponderea constituind-o autoevacuarea ;

-locurile unde se evacueaza salariatii si bunurile materiale, se gasesc la distante relativ mici ;

-durata dispunerii în raioanele de evacuare este scurta ;

Conceptia actiunilor de evacuare :

1.-Situatiile tipurilor care impun evacuarea salariatilor, bunurilor materiale sunt :

-inundatii de mari proportii

-accident chimic

2.-Introducerea STARII DE URGENTA pentru zona posibil a fi afectata se executa de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta sau I.G.S.U., la propunerea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta sau I.J.S.U., la iminenta producerii tipului de risc.

3.-În actiunea de evacuare sunt cuprinsi salariatii, unele bunuri materiale situate în zona afectata sau probabil a fi afectata de producerea unui dezastru.

4.-Conceptia actiunii de evacuare vizeaza scoaterea salariatilor, bunurilor materiale din locurile afectate sau posibil a fi afectate din raioanele situate în zonele inundabile.

Salariatii si bunurile materiale care se evacueaza, gradul de urgenta si ordinea în care se executa evacuarea, fortele si mijloacele destinate si sprijinul logistic al evacuarii în cazul situatiilor de urgenta se stabilesc pentru fiecare situatie, de personalul cu atributii în domeniu din cadrul S.C. S.R.L.

Datorita timpului scurt la dispozitie, un rol deosebit îl va constitui autoevacuarea, iar pentru aceasta se va pune accent pe popularizarea riscului, a zonelor inundabile, a raioanelor de evacuare, înstiintarea si alarmarea salariatilor si necesitatea realizarii acesteia în timpul cel mai scurt, pe caile cele mai scurte si mai sigure.

Participarea la actiunile de limitare, înlaturare sau contracarare a efectelor tipurilor de risc sau a situatiilor de urgenta sau de criza, constituie o obligatie pentru toate persoanele juridice si fizice (Reg.gest.sit.de urg.generatoare de inundatii, fen.meteo. peric., accid. la constr.hidroteh. si poluari accidentale, art.7  Ord.al M.A.I. nr.638/420  MO nr. 455/2005).

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Evacuare.doc