Politica Europeana Privind Protectia Mediului Inconjurator si Aderarea Romaniei la UE

Imagine preview
(8/10 din 10 voturi)

Acest referat descrie Politica Europeana Privind Protectia Mediului Inconjurator si Aderarea Romaniei la UE.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Alte Domenii, Economie, Stiinta Administratiei

Extras din document

Sistemul de Management al Mediului

Legislatia joaca un rol importanat in controlul poluarii. Totusi, legislatia permite o usoara flexibilitate si se concentreaza indeosebi asupra raspandirii regulate a poluarii, decat asupra cauzelor care o determina. In Uniunea Europeana legislatia mediului inconjurator este in crestere,acolo unde exista pericolul ca situatia sa devina critica, constrangerile in acest caz sunt foarte mari.

Ideea folosirii SMM-ului este sustinuta din punct de vedere politic de Uniunea Europeana. Al cincilea Program de Actiune cu privire la reorganizarea legislatiei nu a putut solutiona toate problemele mediului si a celorlalte mecanisme, fiind nevoie de realizarea unei dezvoltari durabile. Acesta include instrumente de baza ale pietei precum intelegeri bilaterale: SMM, eco-auditul si eco-caracterizarea se incadreaza in aceasta categorie.

Instrumentele de baza ale pietei sunt destinate unei analize interne a costurilor mediului inconjurator, sa demonstreze necesitatea utilizarii cu responsabilitate a resurselor limitate de catre consumatori si producatori si sa minimizeze poluarile si pierderile.SMM-urile introduc piata......in campul mediului inconjurator,prin intermediul competitiei promotionale intre activitatile industriale. Presupunerea este aceea ca piata va recompensa organizatiile mai importante care folosesc SMM, rezultand o presiune care va incuraja si celelalte organizatii sa foloseasca aceasta schema. Rezultatul general s-ar putea concretiza in mai multe organizatii care vor devenii active in managementul mediului inconjurator si-n imbunatatirea performantelor mediului inconjurator.

SMM adopta de asemenea "Principiul platii poluatorului" si "Principiul preventiei", care sunt parte a politicii de mediu a UE prin plasarea responsabilitatii asupra afacerii si folosirea unei abordari pro-active opusa celei reactive.

Sistemul standard al managementului mediului inconjurator se refera la mecanismele de baza ale pietei, care au ca scop imbunatatirea performantelor organizatiilor.

Structura de realizare a SMM va urmarii Calitatea Sistemelor de Management. Aceste companii si-au implementat standarde originale,apoi si-au presat furnizorii lor si serviciile industriale pana la sectoarele de fabricatie si servicile care au fost afectate.Totusi, fortele de conducere din spate SMM-urile si QMS-urile nu reprezinta acelasi lucru:Calitatea Sistemelor de Management se bazeaza in special pe asigurarea calitatii produsului finit,in timp ce SMM-urile nu au in vedere produsul finit

Principalele scopuri ale SMM-urilor sunt:

- Activitatile de conducere pana la cele de organizatie, care pot avea un impact semnificativ asupra mediului inconjurator.

- Sa asigure perfectionarea continua a proceselor de management ale mediului inconjurator.

- Presiunea afacerilor asupra mediului

Multe companii se confrunta cu dificultati, dificultatile financiare sunt in mod evident o particularitate relevanta in mediul afacerilor. Cu toate acestea, presiunile privind mediul inconjurator au inregistrat o crestere semnificativa atat pe plan local cat si pe plan

International.

Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Europeana Privind Protectia Mediului Inconjurator si Aderarea Romaniei la UE.doc

Alte informatii

A fost prezentat in cadrul universitatii "Petre Andrei", facultatea de Economie.