Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision

Referat
6/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2014
Mărime: 13.13KB (arhivat)
Publicat de: Anamaria T.
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Serbanica

Extras din referat

1. Descriere

Concursul muzical Eurovision este o competitie anuala intre tarile membre active

apartinand EBU (European Broadcasting Union). La aceasta competitie tarile participante se inscriu cu un cantec ce va trebui interpretat live. La sfarsitul interpretarilor fiecare cantec va primi puncte de la celelalte tari, mai exact populatiile celorlalte tari vor vota pentru a gasi cel mai popular cantec din competitie. Prin aceasta, fiecare tara participanta prin intermediul statiilor de televiziune nationale, membre EBU, va selecta interpretul sau trupa si un cantec cu care se vor prezenta si o vor reprezenta la Eurovision.

Concursul muzical a fost transmis in fiecare an inca de la inaugurare (1956) si este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune. Este, de asemenea, unul dintre cele mai urmarite evenimente din lume, cu o audienta inregistrata in ultimii ani intre 100 de milioane si 600 de milioane de oameni, pe plan international. A facut inconjurul lumii dincolo de Europa, in tari precum Australia, Canada, Egipt, Iordania, Hong Kong, India, Koreea, Noua Zeelanda si Statele Unite ale Americii, chiar daca aceste tari nu au participat.

Din anul 2000 concursul a fost transmis si pe internet, astfel mai mult de 74.000 de oameni din aproximativ 40 tari au urmarit competitia on-line.

Din punct de vedere istoric Eurovizionul este cunoscut ca fiind, in principal, o competitie a muzicii pop. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, s-au alaturat vaste si diverse melodii ce promovau alte genuri muzicale precum: arabeasca, balcanica, muzica celtica, dance, folk, israeliana, Latina, greaca, metal si nonmetal, nordica, pop-rap, rock si turceasca.

2. Origini

In urma cu 50 de ani, in 1956, pe 24 mai, sapte tari participau la prima editie a concursului muzical Eurovision, la Lugano, in Elvetia. Scopul era acela de a incuraja creatia de cantece originale si de a stimula prin intermediul unui concurs international spiritual unei rivalitati prietenesti intre compozitori si respectiv interpreti.

La prima editie fiecare tara a prezentat cate 2 piese muzicale, acumulandu-se aftfel 14 piese. A fost singurul concurs in care au fost interpretate mai mult de o melodie pe tara. Tara gazda a castigat cu piesa "Refrain", interpretata de Lys Assia. De la inceputul sau, nu tocmai promitator, concursul muzical Eurovision a devenit un adevarat eveniment.

Astfel, in anii '50, cand Europa se redresa dupa cel de-al doilea razboi mondial, EBU (Uniunea Transmisiunilor in direct din Europa) – localizata in Elvetia – a venit cu ideea unui concurs de muzica international, in care tarile puteau participa la acest concurs televizat simultan in toate celelalte tari membre EBU. Competitia urmarea practic aceleasi reguli ale Festivalului de Muzica de la San Remo, din Italia si a fost de asemenea un experiment tehnologic al emisiunii sau transmiterii in direct (pe acele vremuri se considera aceasta alaturare a tarilor intr-o arie larga de retele internationale un proiect de-a dreptul ambitios).

Evenimentul a fost initial denumit "Eurovision Grand Prix" – Marele Premiu Eurovision. Cu timpul insa "Grand Prix" a fost inlocuit de cuvantul "Concurs" – "Concours". In prezent Danemarca si Norvegia inca mai folosesc denumirea de "Grand Prix".

3. Formatul

Formatul acestui concurs muzical s-a schimbat de-a lungul anilor si totusi au fost urmate aceleasi principii: tarile participante se inscriau cu melodii, care erau interpretate in direct intr-un program de televizune, transmis in toata Europa. O tara participanta era reprezentata de televiziunea proprie in sistemul EBU. Pe timpul acestui program, dupa ce toate cantecele au fost interpretate, tarile purced la adunarea de voturi pentru melodiile celorlalte tari astfel ca o natiune nu are voie sa-si voteze propria tara. La finalul programului castigatorul concursului va fi declarat cantecul care a acumulat cele mai multe puncte. Castigatorul primeste doar prestigiul de a fi castigat – de altfel, se acorda de obicei un trofeu compozitorului melodiei castigatoare, iar tara pe care a reprezentat-o va fi invitata sa gazduiasca acest eveniment in urmatorul an.

Preview document

Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision - Pagina 1
Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision - Pagina 2
Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision - Pagina 3
Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision - Pagina 4
Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision - Pagina 5
Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision - Pagina 6
Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision - Pagina 7
Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision - Pagina 8
Prezentarea unui eveniment internațional - Eurovision - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Prezentarea unui Eveniment International - Eurovision.doc

Alții au mai descărcat și

Maxime Celebre

Fii tu însuti! Daca nu esti tu, atunci cine sa fie în locul tau? (Shirley Briggs) Ultimul cuvânt în orice afacere e întotdeauna o cifra. (Albert...

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?