Procesul Decizional de Cumparare a Serviciului de Coafura

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Procesul Decizional de Cumparare a Serviciului de Coafura.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Aparitia nevoii nesatisfacute

Nevoia cu care m’am confruntat a constat in nevoia de a’mi schimba look-ul. Desi nu era neaparat sa fac acest lucru, imi doream sa fac o schimbare la infatisarea mea. Ca urmare am hotarat sa apelez la serviciile unui salon de infrumusetare. Nevoia a aparut in februarie 2012 si a fost satisfacuta prin apelare la serviciile hair-stylist-ului in aprilie 2012.

II. Cautarea de informatii

Fiind vorba de un serviciu de infrumusetare, un domeniu in care detin destul de multe informatii, volumul de informatii cautat si analizat a fost unul redus, insa frica de a da gres a fost mult mai mare.

II.1. Cautarea interna de informatii

a) pe cale pasiva: detineam informatii legate de existenta anumitor saloane de infrumusetare

din zona in care locuiesc, dar si despre alte saloane din Brasov, saloane de infrumusetare unde fusesera prietene sau cunostiinte .

b) pe cale activa: detineam informatii despre cateva dintre saloanele din Brasov, dar de care nu

am fost multumita de serviciul oferit, fiind profund dezamagita; apeland la ele doar in momentul in care persoana la care mergeam sa ma tund si in care aveam incredere deplina era plecata din tara, procesul decizional fiind luat in cunostiinta de cauza, deoarece mergeam la loc sigur. A trecut ceva timp de cand am apelat la alt hair stylist decat cel la care obisnuiam sa merg.

II.2. Cautarea externa de informatii

a) Experienta consumatorului: desi trecuse foarte mult timp de cand apelasem la alt hair

stylist, imi conturasem cateva atribute pe care le’am luat in considerare in alegerea salonului de infrumusetare, cal mai important fiind experienta pe care o detinea angajatul salonului si cat de mult respecta cerintele consumatorului deoarece avusesem in trecut deja neplacerea a mi se tunde parul mult mai mult decat precizasem eu .

b) Surse personale: de asemenea am luat in considerare informatiile venite de la surse

secundare(rude, prieteni, cunostiinte) care imi dezvaluisera si alte attribute importante pe care ar trebui sa le iau in consideratie in alegerea salonului de infrumusetare, si anume: aparatura folosita, produsele folosite in vopsire, tratament, masca, promptitudinea servirii si calitatea materialelor utilizate.

c) Surse de marketing: o sursa de marketing a constituit’o corelatia dintre preturile diferitelor servicii si calitatea lor. Am considerat pretul ca fiind o garantie a calitatii ridicate. Apoi am analizat serviciile oferite de fiecare salon in parte considerand ca varietatea sortimentala a serviciilor oferite este o garantie a preocuparii si orientarii respectivului salon de infrumusetare spre satisfacerea nevoilor persoanelor, atat de sex feminin, cat si de sex masculin, de ingrijire a aspectului fizic. Doua saloane au prezentat oferte pe site-uri de reduceri, fie pentru ca nu au incredere in calitatile lor, fie pentru a se promova si a’si face cunoscut salonul, fiind unul recent deschis

III. Evaluarea mentala a variantelor considerate

Pentru a mă hotărî la ce alternativă să apelez m-am gândit să aleg variantele după următoarele criterii:

Vechimea salonului

Experienta angajatilor

Produsele folosite

Pretul in raport cu calitatea

Experientele prietenelor mele

Procesul de evaluare a durat ceva timp deoarece eram nehotarata in ceea ce priveste schimbarea hair-stylist-ului, si nu era un proces ce trebuia recent efectuat, doar ca, cu cat vedeam mai mult saloane in trecere spre scoala, spre munca sau spre alta locatie, cu atat imi doream mai mult sa fac cat mai repede acest pas, insa sa nu repet experientele negative din trecut.

Setul posibilitatilor evocate:

Setul alternativelor luate in considerare s-a compus din:

- Salonul de infrumusetare Art Studio Brasov

Aflat pe strada Carpatilor la nr. 11 salonul de infrumusetare Art Studio din Brasov, ofera combinatia ideala dintre ambianta placuta si atitudinea profesionala a stilistilor.

Echipamente de ultima generatie si produse profesionale pune in valoare si protejeaza frumusetea clientilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul Decizional de Cumparare a Serviciului de Coafura.doc

Alte informatii

Universitatea Transilvania din Brasov Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea afacerilor Economia comertului, turismului si serviciilor