Raport Evaluare Teren

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest referat descrie Raport Evaluare Teren.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc de 25 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: VALENTIN DRAGOTA

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Alte Domenii, Economie

Extras din document

Prezentare generala – cuprinde obiectul evaluarii , date generale privind propietatea , scopul si utilizarea evaluarii , obiectivele urmarite si etapele parcurse pentru atingerea acestora si o scurta sinteza a lucrarii .

Premizele evaluarii – cuprinde ipoteze si conditii limitative .

Prezentarea datelor – cuprinde identificarea propietatii , date despre zona , localitate , vecinatati , datele amplasamentului , date despre impozitare.

Tot in acest capitol un punct important este studiul pietei ce cuprinde date despre baza economico – sociala, analiza ofertei competitive , analiza cererii, echilibrul pietei, metodele de evaluare utilizate ( metoda comparatiilor directe si metoda valorificarii pamantului pe baza de renta) precum si alegerea valorii finale .

Anexe – cuprinde copii ale documentelor de proprietate si ale amplasamentelor in zona atat pentru proprietatea evaluata cat si pentru cele comparabile.

PREZENTARE GENERALA

- Specificatia temei

Proiectul are un caracter didactic, prezentand o analiza cat mai complexa a propietatii imobiliare evaluate , utilizand metodele de evaluare studiate avand ca scop final estimarea valorii de piata in vederea vanzarii .

- Obiectul evaluarii

Obiectul evaluarii il constituie propietatea imobiliara (teren arabil extravilan) situata in localitatea Hagieni, comuna Limanu, judetul Constanta, propietatea mostenitorilor lui Pavel Gogu .

Propietatea imobiliara este in prezent utilizata ca exploatatie agricola.

- Scopul si utilizarea evaluarii.

Scopul acestui raport de evaluare este estimarea valorii de piata a propietatii imobiliare in vederea vanzarii .Pentru orice alt scop decat cel declarat mai sus , propietatea imobiliara poate avea o valoare diferita .

- Definitia valorii de piata :

Conform Standardelor Internationale de Evaluare valoarea de piata este “ suma estimata pentru care o propietate ar fi schimbata la data evaluarii, intre un vanzator hotarat si un comparator hotarat, intr-o tranzactie echilibrata , dupa un marketing adecvat, in care fiecare parte a actionat in cunostiinta de cauza, prudent si fara constrangere”

- Data evaluarii : 5 Mai 2007

- Estimarea valorii de piata s-a facut prin reconcilierea rezultatelor obtinute in urma aplicarii metodelor de evaluare .

- Obiectivele urmarite in cadrul proiectului :

- analiza pietei imobiliare

- studierea celei mai bune utilizari a propietatii imobiliare

- estimarea valorii de piata a propietatii imobiliare , folosind metodele consacrate in evaluari :

Metoda de evaluare prin comparatia vânzarilor

Metoda de evaluare pe baza de renta.

Fisiere in arhiva (4):

  • CAP.3 PREZENT. DATE cristina.doc
  • CAPIT.2 PREMIZE cristina.doc
  • evaluare cristina.doc
  • GRILA ANALIZEI COMPARATIVE bun.doc