Recenzie Essentials of Business Ethics - Principii fundamentale ale eticii în afaceri

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1405
Mărime: 22.27KB (arhivat)
Publicat de: Kristen K.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Date de identificare a cărții

Titlul în limba română: Principii fundamentale ale eticii în afaceri

Titlul în engleză: Essentials of Business Ethics

Anul: 2009

Autor: Denis Collins

Date de identificare a capitolelor recenzate: Part 1. 1. Human Nature and Unethical Behavior in Organization (pg.3 - pg.16 ); 2. The Ethical Foundation of Capitalism and the Optimal Ethics System Model (pg.19 - pg.31 ); Part 2. 3.Hiring Ethical People (pg.35 - pg.55 )

Date de identificare recenzor: Corbea Eugenia-Cristiana, Grupa 370, Seria B

Denis Collins este profesor și etician în domeniul afacerilor, acoperind mai multe ramuri ale eticii. În cartea “Essentials of Business Ethics” prezintă o combinație a ceea ce el crede că sunt cele mai bune practici pentru realizarea unei organizații sănătoase din punct de vedere moral (prevenirea comportamentului neetic sau ilegal ). El oferă dovezi practice conform cărora succesul financiar presupune implementarea acestui model. Modelul optim al sistemul de etică oferă cele mai bune practici în 5 categorii: practici de angajare, practici de orientare, practici de instruire, practici de operare și practici de evaluare.

Textul cărții este structurat în 4 părți: Partea 1- Background, partea a 2-a - Motivează pe toată lumea să participle la efortul global pentru etica în afaceri, partea a 3-a - Evidențiază operațiunile interne zilnice și partea a 4-a - Detaliază cum să fii un cetățean bun.

Oamenii se confruntă cu o multitudine de dileme etice în fiecare zi, începând cu oprirea alarmei dimineața sau amânarea acesteia. Aproape orice decizie făcută de o persoană pe parcursul zilei are impact direct asupra altor persoane. Fiecare decizie și acțiune poate fi subiectul unei analize de etică. O situație ideală ar fi cea în care o persoană are intenții bune și acțiunile rezultă în consecințe benefice. Diametral opus, cea mai neetică situație este una în care o persoană are intenții rele și conduce la rezultate negative. Totuși, în lumea reală ne confruntăm cu o grămadă de situații ce ajung între cele doua extreme. Când se întâlnesc cu situații etice mai puțin favorabile, mulți oameni pun mai multă valoare pe principiile etice în sine, pe când alții pun mai multă valoare pe atingerea unor consecințe favorabile.

În general, organizațiile etice sunt formate din angajați etici cu sarcina de a opera în cadrul unei culturi de încredere promovată de companie. Sunt foarte multe avantaje pentru o companie ce promovează o cultură bazată pe principiile eticii: atragerea și fidelizarea unor angajați și clienți de top, a distribuitorilor precum și a investitorilor. În felul acesta angajații au mai puțină nevoie de supraveghere și ca efect afacerea va putea vinde un produs la o calitate superioară și la un preț avantajos. În plus, clientul, preferă să-l achiziționeze de la o companie etică decât de la o companie ce este percepută că nu operează etic. O reputație etică devine astfel o unealtă neprețuită de marketing ce duce la un nivel crescut de satisfacție și loialiate a clientului. Dacă o companie este percepută că nu operează corect, investitorii sunt mai puțin înclinați să cumpere acțiuni sau să sprijine în alt mod operațiunile sale. În schimb, organizațiile etice își plătesc corect taxele, astfel își câștigă respectul și își facilitează accesul către insituțiile locale.

Preview document

Recenzie Essentials of Business Ethics - Principii fundamentale ale eticii în afaceri - Pagina 1
Recenzie Essentials of Business Ethics - Principii fundamentale ale eticii în afaceri - Pagina 2
Recenzie Essentials of Business Ethics - Principii fundamentale ale eticii în afaceri - Pagina 3
Recenzie Essentials of Business Ethics - Principii fundamentale ale eticii în afaceri - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Recenzie Essentials of Business Ethics - Principii fundamentale ale eticii in afaceri.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?