Recrutarea și selecția în cadrul companiei L'Oreal

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2373
Mărime: 383.04KB (arhivat)
Publicat de: Georgiana B.
Puncte necesare: 7

Extras din referat

În domeniul resurselor umane elementul principal este ființa umană astfel se recomandă dezvoltarea și diversificarea metodelor de recrutare și selecție, pentru a stimula viitorii angajați și pentru a evidenția orientarea organizației spre nou, inovație.

Compania L’Oreal Paris reprezintă un model în ceea ce privește strategia de recrutare a personalului. Aceasta deține instrumente de actualitate, bazate pe tehnologie și investește constant în dezvoltarea metodelor proprii de identificare a forței de muncă.

Prezentarea companiei L’Oréal

Una dintre companiile ce a revoluționat și și-a lăsat puternic amprenta asupra industriei de cosmetică și înfrumusețare este L’Oréal. Aceasta reprezintă “părintele” industriei frumuseții, având o influență semnificativă în dictarea tendințelor pieței.

În 1906, chimistul francez Eugène Schueller a pus bazele companiei prin crearea primei vopsele de păr. Astfel acea descoperire a conturat obiectivul organizației, fiind acela de a revoluționa industria cosmetică prin cercetările realizate și inovațiile aduse.

După 3 ani de la înființare, L’Oréal își extinde activitate în țări precum Italia, Austria, SUA, Canada devenind alegerea femeilor preocupate de aspectul părului.

Fiind înainte de toate un centru de dezvoltare și cercetare, compania a creat în 1933 primul șampon fără săpun sub numele Dopal, spre fericirea doamnelor ce foloseau doar un simplu săpun fiert în apă. Soluțiile de decolorare reprezintă o altă descoperire a chimistului francez, având impact semnificativ în acea perioadă pentru doamnele din industria cinematografică.

Campaniile de publicitate, achizițiile de branduri internaționale, crearea unui portofoliu de produse cât mai divers, au condus la conturarea unei mărci ce promovează diversitatea în frumusețe la nivel mondial.

Compania L’Oréal și-a stabilit foarte bine misiunea astfel prin partea de cercetare și inovare reușeste să respecte atât scopul oraganizației cât și valorile însușite. Misiunea principală constă în oferirea celor mai inovatoare cosmetice la nivel mondial respectând standardele de calitate și siguranță. Valorile ce definesc echipa L’Oréal sunt pasiunea pentru frumusețe, inovarea exprimată prin dezvoltarea continuă de produse. De asemenea talentul anteprenorial reprezintă baza conceptului L’Oréal, receptivitatea presupune luarea în considerare a dorințelor consumatorilor și atingerea perfecțiunii prin produsele create.

Procesele de recrutare și selecție

Procesul de atragere a viitorului personal se realizează conform unor faze succesive ce ajută echipa de recrutare să contureze cât mai bine portretul candidatului precum și competențele care-l recomandă pentru postul implicit.

Prima etapă din recrutarea forței de muncă din compania L’Oréal este dată, fie de aplicarea candidaților, pe diferite platforme pe care le voi detalia ulterior.

Selecția este etapa succesivă, cea care implică un grad ridicat de atenție deoarece este analizat fiecare CV în parte pentru a identifica cunoștințele, experiența impuse de compania L’Oréal. Candidații ce au depășit cu succes selecția sunt invitați la un interviu preliminar. În această etapă are scopul de a confirma aspectele din CV-ul candidatului. Pentru aceasta, recrutorii folosesc diferite teste de situație ce implică cunoștiințele și abilitățile persoanei precum și teste privind comportamentul în vederea potrivirii cu valorile și principiile companiei. Următoarea etapă este dată de interviul cu managerul de departament și cel de resurse umane unde candidatul trebuie să răspundă la întrebări structurate în funcție de rezultatele testelor, astfel candidații vor avea întrebări personalizate. Interogările vor ajuta specialiștii să coreleze capacitățile candidatului cu cele necesare pentru ocuparea postului. După analizarea răspunsurilor oferite de către candidați și acordarea de feedback pentru fiecare persoană, managerul de departament și cel de resurse umane iau decizia finală. Ultima etapă este dată de prezentarea ofertei viitorului angajat precum și de eventualele negocieri.

Preview document

Recrutarea și selecția în cadrul companiei L'Oreal - Pagina 1
Recrutarea și selecția în cadrul companiei L'Oreal - Pagina 2
Recrutarea și selecția în cadrul companiei L'Oreal - Pagina 3
Recrutarea și selecția în cadrul companiei L'Oreal - Pagina 4
Recrutarea și selecția în cadrul companiei L'Oreal - Pagina 5
Recrutarea și selecția în cadrul companiei L'Oreal - Pagina 6
Recrutarea și selecția în cadrul companiei L'Oreal - Pagina 7
Recrutarea și selecția în cadrul companiei L'Oreal - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Recrutarea si selectia in cadrul companiei LOreal.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Cum inițiez o afacere

Definirea produsului si a pietei Cel care doreste sa inceapa o afacere, inainte de a lua aceasta hotarare, trebuie sa se asigure de succesul...

Ai nevoie de altceva?